Dôležité upozornenie pre držiteľov preukazov ŤZP a ŤZP/S!

ambrozia

Podľa toho, na koľko percent máte uznaný ID. Ak na viac ako 70 percent, tak ID sa už nezvyšuje. Aspoň u mňa to tak bolo, možno sa niečo zmenilo.

maminka52

Zdravim,pocula som v spravach ze ..kedy treba poziadat o zvysenie ID...aj to treba neni to automaticky??dakujem

Ivka 1

Na oslobodenie od platenia elektriny nemáte nárok, jedná sa o koncesionárske poplatky, žiadosť na oslobodenie od ich platenia je potrebné poslať do 30.6.2013.

ambrozia

Dobrý deň, poberám invalidný dôchodok, mám preukaz ZŤP a platím elektrinu. Chcem sa spýtať, či mám nárok na oslobodenie od platenia, keď manžel normálne pracuje.

kabel

maminka52, invalidny dochodok a ZTP su dve rozdielne veci. ID posudzuje a dava socialna poistovna a ZTP urad prace a soc. veci. Nie vzdy ID dostane i ZTP. Musis ist na Urad prace a poziadat o ZTP, lenze tiez to musis dokladovat lekarskymi nalezmi. Rozhodnutie ti pride postou.

ni-ka

scan znamena ze preukaz naskenujes do PC a posles im ho mailom...na naskenovanie musis mat skener (scanner),byva sucastou tlaciarni....v podstate skenerom dostanes tlacivo do PC aby si ho mohol poslat kam treba:)

ni-ka

maminka52-myslis invalidny dochodca alebo TZP osoba?...TZP su oslobodeni od platenia koncesii-treba o to poziadat pisomne,maju zlavy na cestovnom,vstupnom a ulavu na daniach z nehnutelnosti ak si to urci mesto...