Neviem ako to zvládnem

Príspevok v téme: Neviem ako to zvládnem
sabina45

Môj problém je takýto.Trpela som PPP a scudla som na 50 kg na výšku 172 cm. Viem nieje to zase až také hrozné číslo, ale prišla som o menštruáciu už pred vyše pol rokom a ak nepriberiem tak ju nedostanem späť ,musím pribrať viem to .Ale niečo vo mne s tej choroby stále je , jedoducho to vedome nedokážem vážim si svoje zdravie velmi chcem byť zdravá a šťastná ale kto trpel PPP vie aké je to ťažké ovládnuť svoju psychiku.Ale to by som už možno aj dokázala pribrať tak na 55 kg, ale bojím sa reakcie okolia že sa začne povrávať že som pribrala a že ludia mi to začnu hovoriť a podobne .Bojím sa ako mám na to reagovať nemožem všetkým vyrozprávať pravdu ale zase neviem či by som sa dokázala tváriť že mi to nevbadí a povedať Ano ja viem ale nevadí mi to. čo myslíte všimnu si to ludia ? budu mať naražky ? ako mám reagovať ? asi si poviete že si ich nemám všimať a zdravie je prednejšie to áno..ale aj tak dobrá rada by sa mi zišla a len by mi pomohla dakujem krásne sa rady .

TinaM

Viem, ze je to pre vas tazke, ale musite si pomalicky uvedomovat, ze vaha je len cislo. Nic- naozaj NIC vo vasom pripade neznamena. Vy sa musite citit dobre bez ohladu na hlupe cislo, ktore vym ukazuje vaha. Keby ste mali 150 kil, vtedy to cislo nabera na vaznosti.

97Lenka17

Ahoj, ja som mala pri výške 177cm 50kg a tiež som prišla o menzes, gynekologyčka mi napísala antikoncepciou a dostala som strašnú chuť do jedla už mám 55 kg ale chcem to spevňovať to čo priberiem tak cvičím :) a menzes prišiel, neboj sa nikto ťa nebude odsudzovať a keď hej povedz si , že je to tvoj život a nie ich

sabina45

Máš pravdu si naozaj velmi milá a pomohla si mi..:) Dakujem . Myslím že to zvládnem Ale bude takisto ťažké prekonať sa a predsvedčiť samú seba že sa musím mať rada aj ked už nebudem mať 50 kg :) bude to dlhý a ťažký boj ale musím to dokázať

TinaM

rozumiem ti, aj ked ja osobne som netrpela ppp, ale poznam takych ludi-mne blizkych. Samozrejme, ze nebudes kazdemu vesat na nos, preco si schudla alebo preco teraz priberas. Mozno by si sa mala naucit zit a uverit vete: "mne sa to paci, som spokojna". A ked sa ta niekto na to opyta, tak mu len odpovedz:"mile, ze si si vsimla/ol, ano, pribrala som, takto sa citim lepsie". Ale musis si uvedomit, a to ti garantujem!, ze nikto z tvojho okolia nekomentuje tvoju vahu preto, aby ti ublizil, alebo aby si robil srandu. Ludia su uz raz taki-sme obdareni zrakom, tak veci komentujeme, ale mala by si zvladnut sa cez to preniest.