Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Cudzinec vo vlastnej krajine ....

Príspevok v téme: Cudzinec vo vlastnej krajine ....
Samotar001

Cítim sa úplne stratený. Nemám blízky vzťah s rodičmi ani so súrodencami. Nemôžem povedať, že zlý, skôr dobrý, ale moja rodina netuší, ako žijem ani ja netuším ako žijú oni. Mám kopu známych, ale doma sa neviem cítiť nikde. Dlho som mal strach z ľudí a roky som s tým bojoval, chodil na terapie a podobne. Mám vyše 30 a prvý krát mám pocit, že sa ľudí už nebojím. Stálo ma to ale veľa síl, kým som sa naučil byť v spoločnosti, hlavne novej uvoľnený. Čo teraz cítim je samota medzi ľuďmi. Nemám absolútne nikoho blízkeho, pripadám si ako z deckého domova, neviem, čo mám robiť, nemám nič, čo by ma držalo na mieste, kde som. Moje rodné mesto je mi cudzie ako aj Bratislava. Chcem ísť preč, lebo na Slovensku si pripadám ako v cudzej krajine, akoby som tu nikdy nepatril. Zároveň netuším, kam patrím. Som na druhej výške, potreboval som si premyslieť čo ďalej a viem, že to bola dobrá voľba, prekonal som tam veľa vlastných komplexov a bolo to náročné, ale vždy a celý čas som bol na všetko úplne sám. Nenašiel som ani tam nikoho podstatného pre môj život ani súkromne, ani kariérne. Som rád, že to končí a môžem sa pohnúť ďalej, aj keď zatiaľ neviem kde. Možno tam, kde sa konečne naozaj budem cítiť ako doma.

Cindy35

no ja som bola vo vela krajinach ale ziadnu by som na zivot neodporucala.. hlavne nie juzne krajiny s tymi priblblymi a nesvedomitymi obcanmi.
jedine na co mam krasne spomienky je Jeruzalem, ale tam je problem kvoli vizam

Samotar001

v niecom ale mate pravdu, ked sa doma neviem najst, neviem si najst priatelov ine to nebude ani vonku. a s tym chodenim medzi ludi, urcite by som to mal vylepsit.

lebo s tym chodenim medzi ludmi u mna je to tak, ze pohovory, praca, skola a tak to je ok, ale uz len tak ist von a pod, to je kamen urazu.

je to tak, nikam nechodim, preto nic nezazivam, preto nemam kamaratov a ked sa vratim unaveny z prace, zo skoly a pod, nemam ani za kym ist.

to bude asi vystiznejsia pravda o mne ...

zas mam za sebov vcelku spolocensky plny den v skole a v praci a sedim za kompom a cummim na serial ... tak som si to uvedomil

Samotar001

@cindy35: ktora krajina ta najviac oslovila a preco?

nechcem utekat, chcem sa konecne najst a neviem sa najst doma, skusal som to dlho, nechem ostavat, hrat sa na patriota velkeho a zatial by mi uniklo nieco podstatne.

Ja som medzi ludmi stale, s komunikaciou s ludmi nemam problem, ide skor o to, ze som sam, medzi tymi vsetkymi ludmi a aj priatelmi. Obcas to na mna tak dolahne, pretoze, nesedim doma, ale vecne daco skusam, cestujem dost vela, ale neviem sa vobec najst. cez leto planujem ist do nejakej nezapadnej krajiny, mozno kuba, mozno brazilia na par tyzdnov. konkretne ma to praveze netaha nikam.

ale zas, doteraz ma strasne zatazovali zla praca, blbe byvanie a kopa takzvanych kamaratov. stalo ma to vela energie, ale zbavil som sa vsetkeho, co bolo uz stare a nefungovalo. a vzniklo velke prazdno, ale zaroven som rad, ze som to spravil. som v bodo nula, minulost je za mnou, mam chut sa rozbehnut.

dnes som mal zaujimave stretnutie. prisiel si na miesto kde som sa prestahoval chalan svoje veci. bolo vidno na nom, aky je v zivote rozbehnuty, ako ho netazia sracky typu mojich sraciek a prial som si byt ako on, lebo mal nieco, co je aj vo mne, len ja to neviem takto prejavit.

zacina sa daco nove, som rad a zaroven, neviem co bude. mam vsak dobry pocit teraz.

pracoval som niekolko rokov na tom, aby som sa zbavil vsetkych tych komplexov a pomaly citim aj vysledky a niekedy padnem znova tam, kde som uz davno nechcel byt.

nove byvanie uz je, este nova praca, novy ludia, novy vzduch. to je co potrebujem teraz. BRAND NEW FRESH ENERGY

TinaM

ked chces ist, tak chod. Poznam ludi, ktorym taketo "uteky" pomohli. Zaroven je tu vsak riziko-co po navrate domov? Ale to je hudba buducnosti, drzim ti palce.

RNG

ked zijes uzavreto, sam pre seba, nemozes mat ani blizkych, ani priatelov. A to nielen na Slovensku, ale ani nikde inde na svete.
Na to , aby si mal priatelov musis "vyliezt zo skrupiny", riakovat a zdoverit sa ludom, niekedy sa sice popalis, ale inokedy sa aj druhi tebe zveria svojimi intimnymi problemami a prave ta intimita je to, co ludi spaja.
Zivot je riziko, kto sa mu chce vyhnut uzavretostou sa odpise do samoty=vazenia samym na seba nasitym

Cindy35

co k tomu dodat, mas dobre vzdelanie, pracu si urcite najdes. chod tam, kam Ta srdce taha.

zaroven vsak z vlastnej skusenosti dodavam, ze nie je vsetko zlato, co sa blisti, a zivot na zapade nie je ako z rozpravky. ako sa hovori, vsade ma chlieb dve kôrky, zavisi od Teba, aky si ten zivot vyberies

a do ktorych krajin Ta to laka? ja som kedysi velmi vela cestovala, mozem poradit