cérka brala ten prvý liek,horúčky pretrvávali,na bolesti hrdla to pomohlo ale nádcha,kašeľ horúčky pretrvávaju.Dali jej Zinnat,torcha sa polepšilo,no bez Paralenu ešte furt horúčky.Ja už fakt neviem,zatiaľ sme to nikdy nemali.
Brali sme Lekoklar 5 dní, potom nám kázali prerušiť a prejsť na Zinnat
Cindy35 nie je mi problém otravovať pediatra,slečna moja má 15 rokov,pred týždnom v utorok mi došli domov obe dcérky že ich bolí hrdlo.Večer sme boli u nášho pediatra.Vtedy im vypísal antibiotiká.Mladšia sa do konca týždna dala do poriadku no staršia v piatok začala amť horučky.Ležkala,dávala som jej grepy,citrony...sprchovala sa no nezlepšilo sa to.V nedeľu sme boli znovu za pediatrom vtedy vymenil na ten Zinnat.Ja to viem,že najviac nám roky naspäť pomohol Zinnat,preto to nie je ako prvá voľba.Klacid už dávno nemala,tka to nevyzeralo na silý zápal tak sme to skúšali.neviem už čo by jej prispelo,nejak sa musí dať do poriadku(maličký nádej že dneska sa mala už lepšie)zachviľu píšu monitor a nemá kedy zopakovať,vlastne ani nevládala zatiaľ.
Horšie je ešte to,že man to tiež zložilo,nie som schopná hore byť,som unavená všetko ma bolí,okrem toho mám aj priedušky chytené,dali mi Klabax,ledva dostanem do seba nejaké jedlo,hoci aj jablčko,mandarinky,kyslu kapustu.probiotiká.Je mi do plaču,že nevládzem,snažím sa,ležím už ani neviem ako,zatiaľ som vždy za pár dní dala do poriadku.Horučka pretrváva tak do 38 akonáhle si nedám Paralen.Tak veľmi chem ale neide to.
titi, chapem. ja s klaritromycinom mam skusenosti ze je dost slaby. snad ten Zinnat teda zaberie, vsak ked je to len od nedele, tak sa ucinok este neprejavil. ak je ucinny prave na tu bakteriu, ktoru mate, tak je mozne ze v zaciatkoch sa stav zhorsi- z bakterialnych toxinov, ked ucinna latka nici bakterie.
na infekcie horneho dychacieho traktu su dobre aj sirokospektralne atb, napr. Zitromax- azytromicin, ten zvykne zabrat uz za 3 dni.moc uz ale nemente, hlavne ked ide o dieta, skuste dobrat ten Zinnat a keby nieco, netreba sa bat otravovat pediatra, na to je.
Lekoklar/clarytromycin a zinnat/cefuroxime su oba antibiotika tj su ucinne len na bakterie, aj to nie vsetky. nakazy horneho dychacieho trwktu su nielen bakterialne, ale aj fungalne mykoplazmicke virusove atd. Tj pouzivat len atb je tu dost nerozumne.
Ani na vsetky bakterie to nie je ucinne, je plnop takych , ktore sa vedia maskovat a tak do nich atb nevedia preniknut. Viac cez Google.sk pod rng infekcie.
Na odmaskovanie/odhlienovanie je dobry NAC/ACC v davkach 2 x 600 az 1200 mg, na fungalne komplikacie treba oreganovy olej v davka 3 x 300 mg carvacrolu, najlepsie v enterickych kapsuliach ako napr produkt firmy Now Foods, oregano oil
cindy 35
My sem to neprerušili svojvolne,mali sme na 7 dní,lenže nenastal zlepšenie čo sa očakávalo.doktor nám vysadil a dal Zinnat.Ináč to veľmi dobre viem,že svojvolne sa nemá prerušiť....ten prvý sme začali brať v utorok minulého týždna a druhý nám nasadil miesto toho v nedelu.
antibiotika ak sa raz zacnu, treba dobrat, neprerusovat, inak sa vytvori rezistencia na ne