Môžem spraviť súkromnú zbierku?

Príspevok v téme: Môžem spraviť súkromnú zbierku?
PomocKamaratke

Dobrý deň prajem, moja najlepšia kamarátka a jej mamina sú vo veľmi ťažkej situácii, bola to normálna rodina až kým jej otec nezačal piť, pred časom zomrel a zanechal im dlhy a ostali vďaka nemu aj bez strechy nad hlavou. Študovali sme spolu na univerzite ale ona musela štúdium ukončiť keďže musi pomahat mame. Chodia z podnájmu do podnájmu, nedokážu sa samé odraziť a začať od znova. Preto ma napadlo, že im skúsim pomôcť formou finančnej zbierky - na kúpu bytu aby mohli žiť dôstojne lebo si to zaslúžia. Tiež ma napadlo, že v USA / dávajú to tuším na TV JOJ/ je serial Dom snov, stavaju luďom v podobnej situacii domy. A tak ma napadlo preniesť zbierku do USA...možno formou e-mailov..neviem..jednoducho im chcem pomôcť, sama to nedokážem a myslim, že u nás na Slovensku by som s tymto neuspela. Vie mi niekto poradiť či je to vôbec možné? Neviem ako inak by som pomohla... :-(

PomocKamaratke

Tým,že ju raz za čas pozvem na pizzu jej nijako nepomôžem, resp. pomôžem ale priorita je niekde uplne inde.. Ja viem, že dnes je ťažká doba a možno z 10 ľudí má 1 takýto istý problem, no možno nemá nikoho kto by mu chcel pomocť...ale ja chcem, trepať to do Modrého z neba to určite nechcem, myslím si, že aj keď je to šlachetné ale do TV tie príbehy proste nepatria..ti ludia su nešťastný a aby ich pri tom aj kamerovali aby bola večer v TV Show...To nie... Viem, že sa dá všetko keď človek naozaj chce a verí tomu.. My si ani nevieme predstaviť ake to musi byť keď nemá nikoho a ani vlastnú strechu nad hlavou... Ony su slušne, pracuju no bohužial doplatili na hluposť otca - bezdomovci sa ani len nesnažia, pijú a žobrú... V tom je velký rozdiel. Každopádne ďakujem za rady a typy.

system

neviem si predstavit ako by si im pomohla, jedine napisat do modreho z neba. nevravim ze je to nemozne, ale vzhladom na zivot v SR je to velmi nepravdepodobne. Takych ludi ako tvoja kamoska je na SR vela. Ak by niekto vedel pomoct nebolo by bezdomovcoch. Ludia ziju z vyplaty do ust, su radi ze poplatia co musia a zvysi im na nove topanky napr. nie to este aby len tak prispievali cudzim ludom drobne. Vecsina si povie " kto by dal mne 5 € keby som potreboval ? " a hned si odpovedaju " nikto ". Myslim si ze maximum co mozes pre kamosku urobit je ju raz za cas pozvat na poriadnu pizzu pripadne jej kupit mili darcek a skraslit jej den. :)