Chcela by som sa podeliť,resp. vyrozprávať zo svojich problémov. Neviem, či mám skreslené predstavy o tom ako by mali spolu vychádzať dvaja ľudia žijúci v manželstve resp. v inom partnerstkom vzťahu. Posúďte.....zanedlho budem mať 30 rokov, pred súčasným partnerom som mala len jedného, bola to taká tzv. prvá láska, ale trvalo to len rok. Pochádzam z tradičnej rodiny, som viac menej rodinný typ, domácky, usadený ale zato sa spoločnosti nevyhýbam. Po tej mojej prvej láske som sa spoznala o 10 rokov staršie muža a cez kamarátov sme sa dali dokopy, veľmi som si už chcela založiť rodinu, mala som vtedy 24 rokov, vysokú školu za sebou, pracovala som. Môj partner je a bol veľmi tvrdohlavý.....náladový, hocikedy ma urazil nejakou poznámkou typu Ing., blondína.....a pod. Raz sa mu nepáčilo, ako som prešlo pešo cez cestu, ako šoférujem, že mám mrdník doma, a sám ani pohár po sebe neumyje. Vždy si dačo nájde a výsledok je taký, že ja robím všetko zle.... nenaučila som deti skorej na nočník, nenaučila som ich samých zaspávať (on spí sám v samostnej spálni a ja s dvoma deťmi v druhej,to spanie je u nás každodenný boj, keď sme mali druhé dieťatko, to prvé veľmi žiarlilo, bolo na mňa navyknuté). Momentálne sa mi vysmieva poznámkami ako fitnes a pod., lebo sa snažím trocha schudnúť. Máme už spolu dve deti, ale jeho správanie sa nemení, nie je to ten typ, čo by mi pomohol, podržal ma pri nejakom výchovnom probléme s deťmi, skôr prileje do ohňa a tým ma iba viac vystresuje. A večne diriguje, komentuje, rozdáva pokyny, niežeby si to sám urobil, no najviac ma hnevá, že vie na všetko tak bleskurýchlo nájsť odpoveď, mimoriadne je rečovo pohotový a zakaždým sa vynájde nejakou reakciou, čím ma totálne odrovná. Keby sme nemali deti, rozviedla by som sa, ale máme, takže to nejde a uvedomujem si, že som si vlastne sama na vine, lebo som vedela aký je, aj tak som si ho zobrala za muža. Nedávno som nastúpia znova do práce, on spí aj naďalej sám, chcela som aby si aspoň toho staršieho syna zobral k sebe, aby sme si deti nejak rozdelili, ale samozrejme, že sa tak nestalo. S deťmi mi pomáha ako kedy, viac si rozumie s tým starším, lebo ten má už 4 roky, menší má 2. Ja si ani správy nemôžem pozrieť, lebo kúpem deti a keď sú večer deti už umrnčané a chcú spať, tak som zase len ja na chybe lebo už mali byť dávno v posteli. Nikdy som nepočula od neho, nechaj tak, ja to spravím, oddýchni si, pospi si....a slovo prepáč, vôbec. Správajú sa aj ostatní muži takto? Je to normálne, či som ja príliš náročná?
Manželstvo a problémy
anges prosimta naco tu "urazas" zakladatelku, a vykladas aku buducnost budu mat jej ratolesti. myslim ze ona nepotrebuje aby si jej vykreslovala situaciu v ktorej sa nachadza, sama dobre vie ako sa citi a kedy mala time machine tak by si mozno vzala tvoje rady k srdcu ale teraz su uplne irelevantne. co sa stalo uz nezmeni, potrebuje radu ako sa dostat s terajsej situacie a nie si lamat hlavu nad tym preco tie veci spravila tak, a nie inak ako mohla a bla bla to su bezpredmetne uvahy co by bolo kedy, teraz je teraz a to treba riesit, anges dokonala co nikdy nechybovala..
klasik 12321.....česť výnimkám, viem, že vás takýchto dobrých chlapov je oveľa viac.....sex je akokedy, daky každý druhý deň, dakedy len 2 x do týždňa, v tomto sa vieme zhodnúť, ale on nie je taký typ na maznanie, ani keď sme boli ešte slobodní, taký nebol, to skôr ja
pre Agnes999....trocha tvrdé, ale v mnohom máš pravdu, uznávam....moji rodičia mali úplne iný vzťah,krajší, aj oni sa občas pohádali, ale nedá sa to porovnávať s mojim manželstvom.....
Nie, nie vsetci sme taky. Ja som zenaty 20 rokov, ale manzelku si nesmierne vazim a stale ju velmi milujem. Vazim si kazdy okamih s nou, pomaham jej v ramci mojich moznosti aj s domacimi pracami a robim vsetky technicke prace okolo domu, ale prioritne s nou idem radsej na nejaku akciu, ci vylet a radsej nech je doma mrvnik, lebo ten cas straveny spolu je na nezaplatenie. So synom som sa hraval od jeho cca. 1 roka, ked zacal chodit - v podstate som ho zvladal v pohode a rad som s nim chodieval na ihriska (praveze som nikdy nechapal niektorych susedov, ktori odmietali ostat doma s ich detmi, ked manzelky potrebovali niekam vybehnut).
Zle si si vybrala, bohuzial. To je to, co stale tvrdim, ze zeny sa lahko nechaju zmanipulovat a nepozru sa na toho chlapa objektivne - no a po case im to zacne neznesitelne vadit a ked su uz deti, tak je to cele v pecku :(
A este sa opytam, co sex? Ako casto? To je tiez pomerne dolezity aspekt.
Bola si dost mlada ked si sa vydavala, chcela si mat rychlo rychlo deti a bolo ti jedno s kym a takto si dopadla. Mala si viac rozmyslat a vyberat si. Aky vztah maju tvoji rodicia? To tiez tvoj otec ponizuje a komanduje tvoju matku ze ani nevies, ci existuju aj ini muzi? Tebe by som radila precitat si knihy "Laska a manipulace" a "Nenechte sebou manipulovat" od francuzskej autorky Isabelle neviemakej, je to presne o tebe, hlavne ta prva. Si tyrana zena a ani si to neuvedomujes, ale tyranie nie je len facka ci kopanec, je to aj psychicke tyranie a to je presne to, co s tebou tvoj muz robi. A ty si zaroven idealna obet, zakomplexovana, neveris si. Podla mna pre seba a deti aj tak nikdy nic nespravis, uz teraz vyhlasujes ze sa nikdy nerozvedies lebo mate male deti, ze z tych deti vychovavate malych neurotikov a psychicky nezdrave bytosti ktore ani v dospelosti nebudu schopne mat normalne vztahy ti je jedno. Podla mna ty si aj tak beznadejny pripad.
fuha a to hadam nebol takyto, ked si si ho brala? mala by si mu dat najavo, ze tie deti su aj jeho, nech ma za nich zodpovednost aj on. ja som s mojim priatelom pomaly 5 rokov, cakame spolu dieta. v zivote by ma vedome neurazil, velakrat mi pomaha, cez vikend mi aj ranajky spravi. ten problem s detmi neni len u vas, ze nevedia same spat, aj moja sestra to ma a to ma starsie deti, ale riesa to postupne a s manzelom spia spolu, iba vtedy spia oddelene ked su deti chore. no nie raz boli v posteli 3-4 a to isiel jej manzel rano na rannu
pardon, ze od temy, ale neda mi to. nemam rad otazky typu: ma to takto byt? je to takto spravne? jedina odpoved nato je ze je to spravne pokial to tebe tak pride a pokial citis ze to tak ma byt a naopak... takze pokial necitis ze tvoje manzelstvo alebo ja neviem zivot sa ubera spravnym smerom tak to tak asi bude :), to nieje ziadna veda
v tej spálni by to tak malo byť, len ja som si manžela rozmaznala, keď som čakala druhého syna, chodieval na služobky cez noc a aby sa vyspal, tak som povedala, že nech ide do hornej spálni a on išiel.....a už je tam 2,5 roka.....mne to maznanie chýba, lebo môj prvý priateľ bol oveľa nežnejší ako manžel a toto moje chladné čudo!
ale ja mam pocit ze ten moj je fakt bezchybny a teraz neviem ci sa mam smiat ..
v pohode,ale vies,spolocna spalna by nemala sluzit len na plnenie malzelskych povinnosti,ved sa potrebujem k muzovi aj pritulit,nielen sexovat s nim...