Ahojte, potrebovala by som sa poradit, mam velku tuzbu pracovat s detmi do skolky.Mam 23 rokov a skoncila som vysoku skolu nepedagogicky smer.Ale az teraz zistujem, ze toto je to co ma bavi.Len teraz sa neviem rozhodnut,ci mi bude stacit aj nadstavba pomaturitne studium pre vychovatelky a pedagogicky alebo si mam ist robit vysoku skolu, a teda aspon bakalara.
Najradsej by som isla robit do sukromnej skolky, alebo skolky zameranej bilingualne(anglicky), na kolko prepokladam ze by to bolo o nieco financne lepsie a tiez aj viac perspekualne.
Este by som sa chcela spytat aj na plat, ci je to rozhodujuce, ci mam len nadstavbu alebo bakalara.
A co sa tyka angliny, ci mi mam mat statnicu alebo certifikat.
Plat nie je vsetko, ale aj tak to ovplyvnuje, kedze moj partner bude tiez ucitel.
Potrebujem poradit o vybere skoly, ked chcem ist robit pedaogicku do skolky
ak bude robiť v Rakusku tak možno tych 1000 eur aj bude mať :D
zalezi od konktetnej sukromnej MS..nemysli si, ze vsade maju 1000 eurove platy.. v statnej mas aspon istotu, ze mas plat podla tabulky..a neradila by som ti len nadstavbu, lebo fakt sa tie zakony menia kazdu chvilu a verim tomu, ze o par rokov bude vysoka pre ucitelky MS povinna..
no tak platovo sa to v skolkach hýbe okolo 500 eur aj to som miestami velmi prehnala .... dade je to aj len 400 zavisí od uvezku, vzdelania , odpracovaných rokov.
Ahojko :-) .. ja som studentka predškolskej elementarnej pedagogiky ... na učenie v skolke ti zatial stačí PEDAGOGICKA stredná škola .... alebo bakalar v tomto odbore. urcite si urob vysku lebo sa to bude meniť a už časom budu musieť mať všetky učiteľky Bc. a dalsia výhoda je aj vyšší plat lebo budeš mať prvy stupeň vysokej školy a budeš vo vyššej platovej triede
Ale cisto teoreticky do sukromnych skolok by mi stacila aj nadstavba a z angliny statnica. A platovo neviete ake to moze byt v sukromnej skolke?
Ahoj, ak chces robit ucitelku v MS, urcite si urob vysoku. Odbor sa vola predskolska a elementarna pedagogika a samozrejme, ze plat v MS sa urcuje aj podla vzdelania. neviem odkial si, ale teraz je tazko sa dostat skoro vsade..praca s detmi je pekna, ale ak budes raz urcite, urcite budes prekvapena a mozno velakrat aj znechutena prave rodicmi..ale tak to mas este daleko :-)
To netusim. Ale aj ucitelstvo v materskych skolach sa studuje.
A co sa tyka sukromnych skoliek,aj tam je to financne zle?..alebo asi sa tam da tazko dostat.
ja koncim pedagogicku v BA. Tak, aby si mohla ucit a dostat za to aspon tu almuznu, musis mat aspon pedagogicke minimum-cize 3 roky-bakalar. Inak by si bola zaradena medzi nekvalifikovanych, alebo uz ako sa to nazyva, a plat uplne na dne.
este raz som si citala moj prispevok a chcela som napisat pravdaze pracovat s detmi v skolke:) nie do skolky;)