Potrebujem poradit o vybere skoly, ked chcem ist robit pedaogicku do skolky

Príspevok v téme: Potrebujem poradit o vybere skoly, ked chcem ist robit pedaogicku do skolky
zuzulka

Ahojte, potrebovala by som sa poradit, mam velku tuzbu pracovat s detmi do skolky.Mam 23 rokov a skoncila som vysoku skolu nepedagogicky smer.Ale az teraz zistujem, ze toto je to co ma bavi.Len teraz sa neviem rozhodnut,ci mi bude stacit aj nadstavba pomaturitne studium pre vychovatelky a pedagogicky alebo si mam ist robit vysoku skolu, a teda aspon bakalara.
Najradsej by som isla robit do sukromnej skolky, alebo skolky zameranej bilingualne(anglicky), na kolko prepokladam ze by to bolo o nieco financne lepsie a tiez aj viac perspekualne.
Este by som sa chcela spytat aj na plat, ci je to rozhodujuce, ci mam len nadstavbu alebo bakalara.
A co sa tyka angliny, ci mi mam mat statnicu alebo certifikat.
Plat nie je vsetko, ale aj tak to ovplyvnuje, kedze moj partner bude tiez ucitel.

katullla

zalezi od konktetnej sukromnej MS..nemysli si, ze vsade maju 1000 eurove platy.. v statnej mas aspon istotu, ze mas plat podla tabulky..a neradila by som ti len nadstavbu, lebo fakt sa tie zakony menia kazdu chvilu a verim tomu, ze o par rokov bude vysoka pre ucitelky MS povinna..

Marsmeloun

no tak platovo sa to v skolkach hýbe okolo 500 eur aj to som miestami velmi prehnala .... dade je to aj len 400 zavisí od uvezku, vzdelania , odpracovaných rokov.

Marsmeloun

Ahojko :-) .. ja som studentka predškolskej elementarnej pedagogiky ... na učenie v skolke ti zatial stačí PEDAGOGICKA stredná škola .... alebo bakalar v tomto odbore. urcite si urob vysku lebo sa to bude meniť a už časom budu musieť mať všetky učiteľky Bc. a dalsia výhoda je aj vyšší plat lebo budeš mať prvy stupeň vysokej školy a budeš vo vyššej platovej triede

zuzulka

Ale cisto teoreticky do sukromnych skolok by mi stacila aj nadstavba a z angliny statnica. A platovo neviete ake to moze byt v sukromnej skolke?

katullla

Ahoj, ak chces robit ucitelku v MS, urcite si urob vysoku. Odbor sa vola predskolska a elementarna pedagogika a samozrejme, ze plat v MS sa urcuje aj podla vzdelania. neviem odkial si, ale teraz je tazko sa dostat skoro vsade..praca s detmi je pekna, ale ak budes raz urcite, urcite budes prekvapena a mozno velakrat aj znechutena prave rodicmi..ale tak to mas este daleko :-)

TinaM

ja koncim pedagogicku v BA. Tak, aby si mohla ucit a dostat za to aspon tu almuznu, musis mat aspon pedagogicke minimum-cize 3 roky-bakalar. Inak by si bola zaradena medzi nekvalifikovanych, alebo uz ako sa to nazyva, a plat uplne na dne.

Najčítanejšie články