mam priatela nikolko mesiacov. po dlhej pauze od chlapov som konecne stretla jedneho uzasneho...fakt je skvely, zijeme spolu, starame sa jeden o druheho a mam pocit, ze to je konecne ten, na ktoreho som cakala. Zalubila som sa rychlo a stale je to silnejsie.
Mam mu vsak problem doverovat. Viem, ze ma lubi. DOkazuje mi to dennodenne a este mi to aj casto opakuje. Viem, ze by ma nepodviedol, vazi si ma a dlho mu trvalo kym si zacal vazny vztah s niekym, takze viem, ze si to premyslel aj rozumom.
Predtym som mala vztah, kedy mi partner klamal a nejako som sa vtedy zatala. Preto som dlho ani nikoho nemala. Teraz som psychicky uplne na dne (zopar tyzdnov) a vybijam si to na priatelovi. Neustale ziarlim na jeho kamosky (ma ich dost a jeho najlepsia kamoska je zena). Vadi mi, ak sa s nimi stretava, resp. ak chce aby ona prespala u nas. Racionalne viem, ze by s nou ani s inou nic nemal, ale stale ma nieco vo vnutri zoziera. Na zaciatku vztahu som to neriesila. Teraz mam blbe obdobie a som strasna stihacka, citliva na kazdu blbost ohladom inych zien, kamaratov a neviem coho vsetkeho...ako to mam zmenit? mal by ma niekto prefackat asi...nechcem to robit, ale neviem tomu zabranit...
Ako začat doverovat
Tak si to ries s manzelkou, co si ty nemohol. Lenze aplikujes tu postoje svojej manzelky na vsetky zeny, pricom ti vacsina napise, ze svojim partnerom kamaratov (ani kamaratky) nezakazuju. Vzal si si jednu vetu, ze nie je normalne ist na stanovacku do stanu sinou zenou a robis z toho univerzalne pravidlo na to, ze nemozes ist nikam, nikdy s inou zenou. Ved to je nonsens, zakonite muz pojde s inymi zenami na rozne miesta, uz len kvoli praci, ak by aj rovno sedel doma cely cas mimo pracovnu dobu. To uz je uplna ina vec, co ty riesis, nez spominane stanovanie.
A čo je podľa Vás normálny vzťah? Ja Vám napíšem už len jediné. S manželkou sme boli veľmi šťastní ale už nie sme to je fakt. A s časti za to môže aj otázka priateľov. Nie neprestal som sa stretávať s priateľmi ale snažil som sa ich zaradiť do ,,nášho života,, no bohužiaľ neúspešne. A tak ak som nechcel raniť manželku musel som sa s priateľmi stretávať tajne. S tými mužskými to bolo ľahšie ale s najlepšou priateľkou som sa musel vždy stretnúť poza chrbát. Strašne ma to ničilo a ničí ma to dodnes. prečo sa človek nemôže zoznamovať s novými ľuďmi, veď je to spoločenský tvor. prečo by nemohol vyhľadávať nové priateľstvá trebárs aj opačného pohlavia??? Prečo je vo vzťahu potrebná izolácia??? Veď ak má človek vzťah tak sa nevyserie na všetkých priateľov. A čo ak má priateľov len opačného pohlavia??? Čo sa týka stanovačky tak by som sa najprv spýtal manželky či nepôjde so mnou. Keďže by mi odpovedala s predsudkami, že tam bude aj moja kamarátka tak by mi odpovedala že nie. Tak zase by som tam len išiel. Prečo by som mal byť obmedzovaný? veď som sa pýtal nie?
Mimulus, pokojne sa stretavaj s kym chces. Lenze ty si nemal normalny vztah. Sam si opakovane napisal, ze ty a tvoja zena ste sa nikdy priatelmi nestali. Preto potrebujes hladat inde. Vacsina vztahov vsak funguje ako najhlbsi zvazok v ktorom je uz priatelstvo zakomponovane. Teda da partner prednost stanovaniu s partnerom a nie kamaratom. Nikto nikoho neobmedzuje - je to vzajomne rozhodnutie. Ja priatelovi nic nezakazujem, ani on mne. Len tak na okraj - stale sa stretavam (osamote) s byvalym. Priemrne raz za mesiac. Ale do stanu s nim nepojdem, takisto za nim nepobezim ako prvym, ked mam problemy, starosti, radosti. Nepojdem ani za kamaratkou, idem za svojim partnerom. Ci som nevyzreta, neriesim. Kazdopadne moje oba vztahy zacali prave tak, ze sme sa stretavali a pri mesiaciku prechadzali a zverovali si strasti zivota. Romanticke. Iba osobna skusenost. A skusenost vacsiny znamych. Ze sa vztah rodi prave takto - z priatelstva.
Mimulus, za partnera si človek berie niekoho, s kým si rozumie najlepšie na svete vo všetkých rovinách. Ak vzťah ochladne a začne si lepšie rozumiet s iným, vzťah sa rozpadá. Ak by si tvoja žena našla niekoho, s kym.si rozumie lepšie ako s tebou, naco by.ostala s tebou?
Nikdy nemôže z lásky vzniknúť priateľstvo!!! To len na margo bývalých a dobrých vzťahov :D Ak existujú medzi ľuďmi, ktorí sa voľakedy ľúbili po rozchode dobré vzťahy tak to znamená, že jeden z dvojice stále toho druhého miluje!!!
Neviem prečo ale nesúhlasím s Vami. Asi som divný alebo čo ale ak má človek najlepšieho priateľa, spriaznenú dušu ak pozná človeka, ktorý stál vždy pri ňom, ktorý vie o ňom všetko tak sa ho len tak nevzdá. viem lepšie sa Vám ,,dámam,, počúva, že príde prespať kamarát ako priateľka. Ale predstavte si, že ste si vždy rozumeli viac s opačným pohlavím a také slovné spojenia ako ,,niečo viac,, neexistujú. pretože toto môže napísať len nevyzretý človek. Ak má niekto priateľa tak sa ho nevzdá a je úplne jedno akého je pohlavia!!! Bude sa s ním stretávať aj poza Váš chrbát ak to bude nutné a ak ho neprijmete a nebudete ho akceptovať. A áno v priateľstve ide vždy o niečo viac a musí byť medzi priateľmi láska a dôvera ale ak si niekto myslí opak tak nikdy priateľa nemal!!!
Mimulus: citaj co pisem, aj moj ma kamosky a stretava sa s nimi ale netaha ich domov prespavat. Casto chodime na tury, je to nase spolocne hobby, v lete ideme niekam aj na par dni stanovat. Preco by mal chodit na dva tyzdne na dovolenku a spat v stane s kamoskou a mna nechat doma, to vazne nechapem. Nastastie moj ma ku kamoskam normalny vztah s urcitymi hranicami. Moj sa dokonca kamosi aj s byvalou, rozisli sa ako kamosi, ale tak, obcas si napisu co nove, inak sa nejak moc nevyhladavaju. Sam mi to povedal a mne to nevadi, tiez som s jednym byvalym ostala kamoska. Ale keby ju alebo inu kamosku vytiahol na dva tyzdne do stanu a mna nechal doma, to by ma teda nasralo!
a preco vlastne stanoval tak dlho s tou "priatelkou" ?? ty si bola kde ?? ja mam tiez najlepsieho kamarata muza,ale pokym som bola vo vztahu a mojmu to vadilo,jemu sice vadila aj zena,tak som stretavanie obmedzila,nakolko on byva daleko,takze sme ani netelefonovali,len raz za cas sme si napisali...
Mimulus, keby si mal normálny vzťah tak to chapes.
Mimulus, ono to je skor tak, ze ak som mala kamarata muzskeho pohlavia a spinkala s nim v stane, tak som ho asi velmi nebrala iba ako kamarata. Aj kebyze som kompletne frigidna, tak tam je vzdy viac.