Dobry den,potrebovala by som poradit. Mam dlhe kucerave vlasy (stredne huste a nie drobne kucery) a obidva boky vyholene,jeden viac a druhy menej. Rozmyslam,ze by som sa dala ostrihat na kratko,vzadu co najkratsie aby sa mi nekrutili a v predu take dlhsie s ofinou,nieco ako ma teraz miley cyrus alebo trochu kratsie. Myslite,ze je to vhodne,ked mam kucerave vlasy? Ako by to bolo s upravou? Mate s tym niekto skusenost?
Kratke kucerave vlasy?
Dakujem za nazor,urcite to tak je,skoda ze som dost tvrdohlava ked sa mi nieco paci,ale urcite mas pravdu.
Ja som kučeravá, taktiež nemám drobné afro kučierky, a s takýmito účesmy- á la chlapča skúsenosti mám... a musím povedať buhužiaľ. Vôbec ti to neodporúčam, ťažko sa to upravuje, tie kučery si žijú svoj vlastný život a nedbajú na to, čo chceš ty :-D A keď vonku nedajbože prší, alebo si na kúpalisku a tvoje vlasy prídu do kontaktu s vodou... Niečo strašné! čím sú kučery kratšie, tým totiž majú väčšiu tendenciu "povyskočiť", naberať na objeme a ešte viac sa krútiť, takže dlhé minúty stajlovania pred zrkadlom sa ukážu ako márne... a z teba je dokonalý prototyp baránka v ľudskej podobe :-D Jednoducho, krátke kučeravé vlasy sa správajú úplne inak, než tie distingvovane sa tváriace dlhé a často nepríjemne prekvapia... A najhoršie na tom je obdobie, keď si to s krátkym zostrihom rozmyslíš a rozhodneš sa nechať ich dorásť... Trvá to dlho, keďže kučery sa opticky javia kratšie, než rovné vlasy a počas ich rastu postupne prechádzaš fázami, ktoré moji kamaráti vtipne pomenovali: fáza "Elvis" (kedy mi začala dorastať ofina, krútila sa a vždy vyskočila dohora, takže vytvorila smiešnu \"Elvisovskú" vlnku), fáza "baránok" (nebudem vysvetľovať... :-D) fáza "mikrofón" (to tiež hovorí samo za seba...)... atď... Takže moja rada ako kučeravá kučeravej znie: NESTRIHAJ, ani keby sa ti smrťou vyhrážali! :-D