Neviem sa prisposobovat/pretvarovat

Príspevok v téme: Neviem sa prisposobovat/pretvarovat
betrikola

Ani neviem ci som to dobre nazvala. Ide o pracu. Vystudovala som odbor, kde sa da najst praca, praca vzdy kancelarska ale neznasam to. Absolutne ma to nieze nebavi, chytam nervy a potim sa uz len pri predstave na nu, netusim o ,,com sa toci,, (ako som vystudovala sa ma nepytajte). Prave som bez prace lebo som dala vypoved. Este jeden den tam a mame slovenskeho Breivika v ženskej podobe. Tak sa budem citit v kazdej kancelarii. Rit ma tam od rana omina, je mi do placu ako sa minaju hodiny tak zbytocne premrhane, som nervozna a doma protivna na kazdeho. Asi taki byvaju ludia nespokojni so svojim zivotom. To je fuk. Riesenie je jasne - tak si hladaj nieco ine. Lenze co. Chcela som najst tak trocha kreativnu pracu ale z tadial mi ani neodpisuju, nemam kvalifikaciu ani prax. Vysledok, zase si len hladam kancelarsku pracu... pridem na pohovor, citim sa ako taka pipka v kostymceku ktora sa ide prevelice hrat aka je ,.komunikativna, odolna voci stresu a dynamicky hrac,,. Samozrejme to nejde. Guca v hrdle mi zabranuje byt prijemna a snazit sa presvedcit ich, ze som vhodny kandidat. By som sa zo seba pogrcala. Nastavaju debilne otazky z trapnej americkej brozurky ,,co mate co nemaju ini kandidati,,. Napada ma ze by som sa mala ospievat sta Marína, ale napadaju ma iba vulgarnosti. Neskutocne mi lezu taketo keci na nervy. Cas bezi, zivot uteka, dni sa minaju a ona sa ma spyta takuto hovadinu. Zdrzuje ma. Jedine co zo seba vysukam je, aby mi dala k dispozicii dokumentáciu s udajmi o dalsich kandidátoch a na zaklade porovnania jej mozem zodpovedat danu otazku. Pretoze ak tu maju genialneho kandidata s titulom Doc., ma 25r a 30 rokov skusenosti a je ochotny pre tuto pracu obetovat zivot tak sa mozem iba porucat ako obycajny smrtelnik. Na otazku aky posledny pracovny problem som riesila bola moja odpoved, ze sef potreboval do 5 minut poslat novu analyzu pre riaditela a mne zamrzol PC, ktory startuje 10 minut. Nemohla som si na nic ine spomenut ako bolo trebars potrebne do 15 minut zavolat do Azie a objednat material na dalsi polrok pricom sme nevedeli co a kolko ideme vyrabat ani na druhy den. Cim dynamickejsie a prozamestnaneckejsie sa dana firma tvari, tym mi je z nich viacej zle. Ta pretvarka, falos!
Ja neviem cim to je. Skolu som nenavidela aj ked som bola najlepsia v triede, nosila som so sebou stopky a odpocitavala minuty, prva praca bola extremna nuda, brutal necinnost, druha praca zase extremny chaos kde som robila pracu troch za jeden plat. Najhorsie je, ze neviem co chcem presne. Nie som automat ktory ma na vsetko odpoved s nemeckou presnostou a presne danymi parametrami. Proste nech mam v sebe klud a zmieranie a nech viem, ze som tam ,,dobre,,. Ze viem co robim.
Ako jednoducho sklonit hlavu, drzat hubu a krok? mate recept?

betrikola

som ako decko. na vsetko sa stazujem iba a nic nerobim. nevzali ma dokonca ani ako dobrovolnika do starobincu. potvory. pojdem robit upratovacku. poriadok mam rada. len musim zatajit titul a prax.

betrikola

hm, mozno take zahradkarstvo. zatial mi ani z jedneho neodpisali sice ale nieco tvorim, som uzitocna a je tam minimum pocuvania ludskych vyplodov.
zahrada ma bavi, rada sa rypem v zemi, rylujem, polievam, plejem, presadzam, striham... ale nepoznam nazvy moc. vidim kvet, nejako vytusim ako sa sadi, rozmnozuje, aku zem potrebuje ale za boha si nezapamatam nazvy.
co este rada robim... pisem. to je moja zaluba ale nie som si ista, ci by mi isla keby ju ,,musim,, robit. take znasilnovanie duse to je.
som neschopna asi vo vsetkom.