Výpoveď - PN

Príspevok v téme: Výpoveď - PN
masquer

Krásny den,
prosím Vás môže zamestnávateľ Vám dať výpoveď, z dôvodu vraj porušenia disciplíny, aj v tom prípade ak ste si plnili povinnosti riadne len ste boli mesiac a pol na PN, zo zdravotných dôvodov, PN ste poslali, dali ste mu na začiatku vedieť, a následne ste komunikovali s jeho asistentkou, ale on sa ohradil že o Vás nič nevedel za celé to obdobie že posledná správa bola zo začiatku PN a potom nič. Môže Vás označiť za problémovú ak si plnite všetky povinnosti, akurát ste mali tiež školu vramci externého štúdia, plus ešte ta PN. Pretože sa mi to zdá dosť nefér. Síce som chcela tento pracovný pomer ukončiť, z nie príliš vhodného prístupu k zamestnancom, ale predsa. Trošku mi to prišlo akoby menšia vyhrážka, že budem mať problém následne v hľadaní práce, ak budem mať výpoveď z dôvodu porušenia disciplíny alebo niečo podobné. Mal by zamestnávateľ špecifikovať aj dôvod, lebo ja ho vôbec neregistrujem. Podpísať takú zmluvu? Ako postupovať.

masquer

ďakujem Mate, cením si radu, skutočne vecná, dakujeeem. Myslím, že si mal pravdu ohľadom toho zbavenia. Už pred PN sa spraval fakt neprofesionalne a povedala by som to rovno "akoby na mne sedel". Nechcem tu opisovať čo robil ale fakt to človeka dost ubijalo. Som rada že som to tam ukončila, vlastne "on ukončil" či ako :) som rada že nakoniec mám výpoved-dohoda o ukončení pracov. pomeru. A čo sa týka toho že PN sa hlási na prelome mesiacov, o tom viem, len on mi vyčítal že som mu dala vedieť len dva krát dva po sebe nasledujúce týždne na začiatku PN a potom vraj o mne nevedel nič, pritom som komunikovala s jeho asistentkou každý týžden mi vypisovala ako to so mnou vyzerá, že to potrebuje vedieť, a taktiež som aj na hlavné ústredie poslala na prelome mesiacov PN...ja neviem, ale asi sa snažil vo mne vyvolať pocit že som hlupaňa alebo niečo podobné. No...nič, som rada, aspon skúsenosť do budúcna.

mate59

ak si doručila PN riadne,nie si povinná sa mu hlásit až pri prelome mesiaca,aby vedel, že pokračuje PN.On ti nemože dat výpoved, len sa ta chce zbavit.Ak tam zostaneš, može ti navalit práce, znepríjemnovat ti to tam s tým, že nakoniec odídeš sama.Porušenie disciplíny ti musí dat písomne, inak neuspeje.Ak by sa ti vyhrážal,možeš sa stažovat na UP, na právnom oddelení,poslat mu inšpekciu práce, nedaj sa o*d*rbat od neho a nedaj sa.Podpísat samozrejme nemusíš.

masquer

dakujem za info. Len čo v tom prípade ak tam udá dôvod ktorý nie je oprávnený a vôbec neexistuje. Ja sa však obávam toho že dá výpoveď za porušenie disciplíny, pričom nebola porušená. Oznámil mi to tým štýlom, že môžem mať veľké problémy s nájdením práce a že som vraj problémová. Čo nie je absolútne pravda. Nechápem to.
Ak to podpíšem tak budem mať problémiky, ak nie tak budem tam musiet ostať pravdepodobne ďalši mesiac dva čo nemôžem ani nechcem.

Mimulus

V dnešnej dobe je to už úplne jedno ako sa rozhodneš ty. Vieš ako napríklad mňa posla do... zamestnávateľ. Povedal, že ak nepodpíšem výpoveď dohodou tak mi dá výpoveď s minimálne 4 paragrafmi a už ma nikde nevezmú. Krásne sa zbavujú ľudí :D Nechcem byť zlý ale proti zamestnávateľovi nezmôžeš absolútne nič a tobôž ak je to väčšia firma. Proti jednej takej som sa raz postavil, behal po súdoch a nič z toho. Do výpovede ti musí jasne uviesť dôvod výpovede!!! A mala by si o ňom byť informovaná.