Moj syn nevidi na lave oko

Príspevok v téme: Moj syn nevidi na lave oko
gabriela23

dobry den.moj syn ma 6 rokov.uz vyse roka s nim chodim na ortopediu.nosi okuliare-prave oko +1 a lave oko+ 2. na lave oko nevidi ani zblizka a ani do dialky,ani z okuliarmi ani bez okuliarov.trosku mu to lave ocko uteka.pol roka sme pouzivali naplaste,ale nepomohlo.teraz mu davam do praveho oka kvapky uz treti tyzden, aby mu zhorsili zrak a zacal pouzivat lave oko.ale nevidim ziadne zmeny. v nemocnici mi povedali ze ziadna operacia mu nepomoze,ze sa mam zmierit s tym ze na to lave oko uz nikdy nebude vidiet.pritom mu neurobili ziadne vysetrenia ,len mu pozerali do oci so svetielom.neviem co mam robit,kde a na koho sa mam obratit.prosim poradte mi.

Emily opat

ortopediu? asi oftamologiu...
Nerozumiem ani dalej. Ak na lave oko nevidi, preco nosi okuliare s dioptriou +2?
Dost si neviem predstavit ako niekto vyhlasi o niekom, ze uz nebude nikdy vidiet, ak mu neurobil podrobne testy a vysetrenia. Ak sa Vam nepaci pristup lekarov, zmente ich! Mate pravo na informacie!

RNG

Ked nemas dost husto nervy na sietnici, co je povacsine alebo dedicna alebo starecka makularna degeneracia, tak sa v tom da pramalo urobit.
Ja to mam od narodenia na pravom oku, ale obcas s nim nieco,viem aj precitat, moj otec s pravym okom rozoznaval tak akurat svetlo a tmu, odmala. takze na stastie som to cele po nom nezdedil a mam trosticku trojrozmerneho videnia a schopnost odhadnut ciastocne vzdialenost=mozem bez problemov vodit. Moj otec nemohol vobec.A predsa mal dlhy a uspesny zivot(90).

Inc testy na to su mapovanie ocneho pozadia, je to take pologula s husto roznymi svetielkami, ktore sa rozsvietia a ked to zaregistrujes, stlacis gombik.POzweras sa uprene jednym okom na bod v strede, samozrejme aby sa ti ocna bulca a s nou sietnica nehybala. Tak vie lekar zmapovat celu sietnicu a slepe flaky na nej tj oblasti bez dostatku nervov.