dobry den.moj syn ma 6 rokov.uz vyse roka s nim chodim na ortopediu.nosi okuliare-prave oko +1 a lave oko+ 2. na lave oko nevidi ani zblizka a ani do dialky,ani z okuliarmi ani bez okuliarov.trosku mu to lave ocko uteka.pol roka sme pouzivali naplaste,ale nepomohlo.teraz mu davam do praveho oka kvapky uz treti tyzden, aby mu zhorsili zrak a zacal pouzivat lave oko.ale nevidim ziadne zmeny. v nemocnici mi povedali ze ziadna operacia mu nepomoze,ze sa mam zmierit s tym ze na to lave oko uz nikdy nebude vidiet.pritom mu neurobili ziadne vysetrenia ,len mu pozerali do oci so svetielom.neviem co mam robit,kde a na koho sa mam obratit.prosim poradte mi.
Moj syn nevidi na lave oko
ortopediu? asi oftamologiu...
Nerozumiem ani dalej. Ak na lave oko nevidi, preco nosi okuliare s dioptriou +2?
Dost si neviem predstavit ako niekto vyhlasi o niekom, ze uz nebude nikdy vidiet, ak mu neurobil podrobne testy a vysetrenia. Ak sa Vam nepaci pristup lekarov, zmente ich! Mate pravo na informacie!
oprava... ocna bulva...
Ked nemas dost husto nervy na sietnici, co je povacsine alebo dedicna alebo starecka makularna degeneracia, tak sa v tom da pramalo urobit.
Ja to mam od narodenia na pravom oku, ale obcas s nim nieco,viem aj precitat, moj otec s pravym okom rozoznaval tak akurat svetlo a tmu, odmala. takze na stastie som to cele po nom nezdedil a mam trosticku trojrozmerneho videnia a schopnost odhadnut ciastocne vzdialenost=mozem bez problemov vodit. Moj otec nemohol vobec.A predsa mal dlhy a uspesny zivot(90).
Inc testy na to su mapovanie ocneho pozadia, je to take pologula s husto roznymi svetielkami, ktore sa rozsvietia a ked to zaregistrujes, stlacis gombik.POzweras sa uprene jednym okom na bod v strede, samozrejme aby sa ti ocna bulca a s nou sietnica nehybala. Tak vie lekar zmapovat celu sietnicu a slepe flaky na nej tj oblasti bez dostatku nervov.