Nezvládnutelné víkendy,neviem si rady

Príspevok v téme: Nezvládnutelné víkendy,neviem si rady
Žužova

Ahoj. Môj problém spočíva v tom že žijem už pár rokov dosť nezvyčajným a pre ostatných nepochopitelným životným štýlom.Chudnem. Noa pravda je že som zrejme chorá..celý môj život riadi jedlo,som ním posadnutá ,dni si plánujem podla toho teraz vážim 51..pri výške 168?.. a chcem ísť na 48 (len tak,pre dobrý pocit že som do dala..) ..pretože mam takpovediac fobiu a na verejnosti nejem a nemôžem byť ani najedená ,už som to spomínala v inej téme .. www.zdravie.sk .. No a to to stále pokračuje ,už som prekonala aj bulimické štádium kedy som vraciavala,teraz už len cez víkend od nového roka som vracala iba 3x .. ale proste,týždne robím..od rána do skoro 16stej,vtedy nič nejem..občas sa prvý krát najem až o 7dmej večer.. aj to si rozdelujem na limity že po 17nástej nezjem už nič.. ked jem o 7dmej tak po pol 8smej už nesmiem nič zjesť...no a vtedy sa viem dosť napratať ..do pol hodky zaplním celý žaludok,ale väčšinou len také ,,dovolené jedlá" ,,cotagge syry,rožky,vela vela zeleniny..a tak .. no a príde víkend a pokial som doma tak som ako utrhnutá z reťaze a to je ten problém..viem že to mam v hlave ale proste vždy mam stranu chuť na sladké .. ešte sa mi nestalo žeby som pribrala po víkende..ale strašne mi to vadí že sa vždy prejem,žaludok mi div že nepraskne.. a po 17stej už nejem väčšinou..proste ale víkendy mi je všetko jedno a myslím len na jedlo a jem a jem .. keby aspoň nie sladkosti.. a preto sa chcem spýtať,čím by som to vedela nejak obmedziť alebo aká látka mi v tele chýba že si pýta Sladkosti ? Možno je to len v hlave..ten pocit že ,,teraz môžem" ale ja sa toho chcem zbaviť tak prosím o hocijakú radu.. a rady typu chod sa liečiť ,nato ani nemínajte energiu ,mne v tomto životnom štýle nepomôže nič,psycholog ani psychiater mi nepovie nič čo by som už nevedela..chcem len poprosiť o nejaku pomoc pri tom sladkom ,ako sa od neho odputať ,ako ho vyhodiť z hlavy tie víkendy,čím ho nahradiť..(ovocie som uplne vypustila z jedálnička už pár rokov,tak hádam je aj niečo iné čo nahradí cukry..? ) ..:( zatial ďakujem ,ahojte

Žužova

Ďakujem,ano chcem to tak ako píšeš..chcem sa ovládať ,jedlo si vychutnávať,ako píšeš urobiť z toho príležitosť,chcem si to nejak vsugerovať do hlavy,občas sa mi to darí,ale víkendy to moc nejde hlavne ako sa blíži večer .:( Ale ďakujem,budem skúšať dalej

tbl555

hej hej ;) maj sa trochu rada, nerob svojmu telu zle. škodíš mu, keď ho celý deň vyhladuješ a ješ až večer. ale veď toto ty vieš. buď silná, chce to disciplínu, pokým sa nenaučíš pravidelne jesť. iba od teba závisí, ako ďaleko to zájde a ako dlho sa budeš trápiť..môžeš si variť všelijaké dobré veci, z obyčajného jedenia môžeš urobiť príležitosť, ako si oddýchnuť, vnímať všetky chute, vône, farby atď. nájdi si čas na pokojné jedenie, nemusí to byť veľa, práveže ak ješ pomaly, tak ti bude stačiť aj menšia porcia. jesť treba stále, či je človek tučný alebo chudý, záleží iba od toho, čo a ako. :-)

Žužova

Iba Katka..JA to tak nedokážem ako som písala mama to v hlave ja nedokážem jesť a potom ísť von (do práce) ..len pkvoli tomu celé dni nič nezjem.. ale ono to tak trvá už pár rokov,telo si zvyklo,zvládam to (až na tie víkendové žravky) .. A hlavne ,ešte som nezačala priberať po tolkých rokoch ..stále váha stojí alebo občas klesne.. Neviem,príde ešte jojo efekt,ked doteraz neprišiel ?

Iba Katka

Celé zle, jedz cez deň, malé porcie, kľudne aj častejšie, ak ti to práca dovolí. Lebo tým čo stváraš si jedine spomalíš metabolizmus a telo si začne nabalovať tuk aj z toho ničoho a hlavne z toho čo sa prežerieš večer.