ahojte, nechcem zbytočne psíka stresovať návštevou lekára, preto skusim radu najprv tu. Má yorkshira má 10 rokov. je to dievčatko a malého vzrastu :) neskutočne sa lekárov bojí, celá sa strasie, schováva sa pod ruky a podobne. Napriek tomu sme chodili každý rok na čistenie zubkov. dali jej narkozu a urobili čo bolo treba. Vždy som to celé pretrpela s ňou, strych, preberanie z narkozy a tááák...
ale keďže má 10 rokov, už ju nechcem nechať uspať, lebo už dávnejšie sme zistili že jej nepravidelne bije srdiečko, tak sa bojím aby sa vobec prebrala alebo jej to neudrelo na mozog.
No včera jej vypadol predný dolný zúbok. Ja neviem, či má na nich kameň alebo nie. Nenechá si pozrieť do pusinky, ak by som jej chcela niečim čistiť by sa na mňa hnevala asi týždeň a začala sa ma báť :( no je to taký strachopud...takže čo s tými zubkami? nechám jej ich tak ako už ich má ( aj ked ešte može 5 rokov žiť ) alebo čo s nimi ?
ja viem, že by som jej ich mohla aj ja nejak čistiť ale ako píšem je tak malinká, že ved ani malíček by sa jej do pusi nedal strčiť.