Trápenie s otcom

Príspevok v téme: Trápenie s otcom
RedROSE111

Ahojte všetci...Veľmi dobre viem že keď napíšem sem nič to mojej situácií nepomôže no chcem vedieť či máte podobné skúsenosti.
Mám 17 rokov a počas tohto obdobia som zažila neskutočné množstvo urážok zo strany otca na mamu.
Nadáva jej ponižuje ju dokonca už aj odrel a znáša to už 30 rokov. Na rozvod moja mama nemala odvahu
čo bola úplná hlúposť a vyčítam jej že si skazila život kvôli nemu. Otec nepracuje vyše 10 rokov
za ten čas sedí doma pozerá telku .... No najhoršie čo môže byť je keď si vypije a až do rána
musíme počúvať jeho nadávky s mamou sa ho veľmi bojíme. Nedávno to už bolo také zlé
že sa rozhodla podať o rozvod. Dúfam že sa to zmení k lepšiemu lebo moja mamina je z
neho úplne psychicky na dne. Ja sa tiež strašne trápim neviem no koho sa mám s tým obrátiť
málokto chápe moju situáciu. A ešte jedna vec nemôžem ani chodiť s nejakým chlapcom
pretože v každom vidím otca a to všetko psychické týranie čo sme s mamou zažili. Proste niečo
vo vnútri mi v tom bráni. Ale s tým sa musím vysporiadať sama hádam budem mať raz
plnohodnotný vzťah aj keď sa mi to zdá veľmi ťažké a bolí to strašne :(

Agnes999

V prvom rade to musi vyriesit tvoja mama, ty s tym nemas moznost nic urobit. Nemozes vyhodit svojho otca z domu. Su proste typy zien, ktore od svojich muzov nikdy neodidu, aj ked ich tyraju, aj ked nepracuju a musia ich zivit, aj ked maju milenky, za ziadnych okolnosti. Co s tym ty mozes robit? Asi len zmierit sa s tym, ze ked si tento zivot vybrala, tak asi jej to vyhovuje a asi by pre nu bolo daleko horsie, keby bola uplne bez chlapa. Radsej znesie obcas facku a kopanec ako by sa mala vraciat do prazdneho bytu. Je to jej rozhodnutie, nemas moznost to zmenit. Jedine co mozes pre seba urobit, vybrat si za zivotneho partnera lepsieho muza. Teraz si este velmi mlada, mas este vela rokov casu, ale ver tomu, ze nie vsetci muzi su takyto, je vela muzov, ktori by svojim priatelkam zniesli modre z neba. Poznam vo svojom okoli dost takych parov. Staci si len dobre vybrat.