dobry den chcela som sa len uistiť.Včera som bola na vyšetrení magnetickou rezonanciou už 3krát.Prvykrát to bolo už pred 10rokmi na čo si velmi ani nepamätam ,druhykrát pred rokom apol ,vyšetrovali mi hypofízu ,čiže hlavu.Pred rokom som si mala dať dole aj podprsenku avčera už nie ,ani nohavice ani podprsenku,jedine čo som nemohla mať boli šperky aopasok.Dúfam ,že niečo nezanedbali,predsa podprsenka má kostice kovové aj háčiky ?máte stým skusenosť?
Magnetická rezonancia
beruska
taký prístroj je na onkol.klinike v Košiciach vo fakulnej nemocnici Rastislavova 43.
A ideš tam oblečená
ema prosím prosím, kde je ten otvorený prístroj o ktorom píšeš ? Mám klaustrofóbiu a nemôžem sa bližšie než na východnom Slovensku dopátrať takéhoto prístroja. V normálnom to nezvládnem. Ďakujem
ahoj chlap,ešte som chcela,že ten mikroadenom mi zistili asi v roku 2004od vtedy som bola na magnetickej až v roku 2010azmenšil sa.nebol hormonálne aktívny tak ma ani nesledovali ale ked sa mi zhoršil zrak tak sa báli,že je to koli tomu adenomu tak ma opäť poslali na magneticku naštasie sa zmänšil ateraz som bola opäť uvidime.zrak sa mi zhoršil z neviem akých príčin ale nie velmi.
ahoj blondula.tak potešila si ma ,že stale inak .ja som tiež bola normalka oblečená len šperky som nemala,dakujem za info :)pomohlo.asi lekári vedia kedy ako
ahoj chlap.tak ja mám adenom respektíve mikroadenom aje hormonálne neaktívny.takže neberiem žiadne lieky nato,len ma sledujú ale bola som na očnom vyšetrení perimeter,pravdepodobne aj ty chodíš na to vyšetrenie aurobili mi ho zle atiež ma chceli zoperovať,ale moja endokrinologička ma doslova zachránila pred tým,aposlala ma opakovane na to vyšetrenie ktore absolvujem cca každé6mesiace,už su vysledky v norme.Ide o to,že operácia je už krajné riešenie,nemusí dopadnuť dobre,apotom by si už naozaj musel byť celý život na liekoch ak by operácia nedopadla dobre.Ale je super že ti liečba pomáha,ak lepšie vidíš podla mna sa aj adenom zmenšil,určite bude už dobre :)
Mozem sa este ohladom toho adenomu? Ja som zacal mat pred cca. 4 mesiacmi zhorsene videnie na lave oko - nejasnosti, neostrosti, hmla - na MR mi zistili adenom a cez hormonalne odbery, ze produkuje prolaktin - mal som ho asi 20x viac ako je maximum u chlapa. Beriem lieky - karbegolin, videnie sa mi vratilo asi po tyzdni. teraz idem na kontrolne meranie - evidentne je mensi, lebo ako pisem, videnie je OK. No nepotesilo ma, ze tie lieky budem musiet asi brat dlhodobo. Mal som aj moznost ist na operaciu, ale lekari sa nevedeli dohodnut, co by bolo pre mna lepsie a len mi povedali vsetky za a proti a tak som si vybral liecbu. Ty mas aky adenom a co vsetko si absolvovala a ako dlho?
ja som bola na tejto rezonancie pred tyzdnom a tiez len vsetko z hlavy dole a z krku.bola som oblecena,len vyzuta.v roku 2006 som bola v Nitre,tiez kvoli hypofize a mala som na hlave prilbu a v nej mi hucalo vyse pol hodiny.potom ma strasne bolela hlava.teraz som bola v Topolcanoch a len mi prelepili "usta" a za 5 minut bolo po vsetkom a bez prilby.nevysetrovali mi hypofizu,ale cely mozog...
aj ja mám na nej sledovaný adenom.tak uvidíme či sa zmenšil.a môže ísť o nový prístroj,nepodobá sa už na bubon.aked som čítala na ich stránke tak tam bolo napísané ,že v okruhu 45km ide o jediný otvorený prístroj,vyhodný pre klaustrofobikov a vybraných pacientou skovovymi implantátmi.Tak ma to ukludnilo trochu,ale aj tvoja odpoved mi pomohla :)
A je to ten isty pristroj? Dnesne najmodernejsie uz totiz nepracuju s takym silnym vyzarovanim - islo sa cestou vacsej citlivosti snimacov, takze je mozne, ze ide o inu modernejsiu MR. Inak ak smiem vediet, preco ti vysetrovali hypofyzu? Ja mam mam na nej sledovany adenom.