Dobrý večer, chcela by som sa spýtať prečo stále smrkám krv a mávam v nose stále krvavé chrasty, mám alergiu na zmes tráv a zmes obilnín a na alergológii mi predpísali lieky Cezera a spreje do nosa Nasofan a Quixx, neviem či to spôsobuje alergia, ale tá neustála nádcha a chraty mi dosť prekážajú.
A chcela by som sa spýtať, že čo je dobré (čo by som mala použiť) na herpes v nose.
Ďakujem za odpoveď
Krvavé chrasty v nose
Ja na chrasty teraz používam Coldastop. Odporučila mi ho dr. na ORL. Je to vitamín A a E. Taký voňavý olej. Je to volnopredajný liek asi za 6€. Po 3 dňoch je to citeľne lepšie.
RND, tiež si myslím že tie kvapky do nosa aj dosť škodia, ale počúvala som lekárku ale teraz určite vyskúšam kokosovy olej s par kvapkami citricidalu do toho nosa uvidíme či pomôže a ďakujem za radu. Práveže ja si neustále zvyšujem imunitu tým že sa snažím jesť viac ovocia a zeleniny ale tiež užívam vitamín C alebo nejaké multivitamíny. Teraz tretí mesiac užívam Imunoglukan pretože som mávala v puse veľa áft, kútiky a opary na perách (a z oparu som mala pery ako po nevydarenom botoxi), ten Imunoglukan mi povedala na alergológii lekárka že si ho mám kúpiť a myslím že mi to celkom pomohlo na tie afty, kútiky...
A ešte raz ďakujem za radu
Chemikalie("lieky") do nosa len nos vysusuju a sliznica ti potom praska. Namiesaj si radsej kokosovy olej s par kvapkami citricidalu a na noc si ho davaj do nosa. Na zvysenie viralnej imunity je hromada doplnkov, pozri cez Google.sk pod rng,herpes. Treba pouzivat viacero z menovanych a obmienat. Inac zvysovat si virslnu imunitu v sucasnych tichych viralnych epidemiach odporucam kazdemu bez vynimky a to niele voci vonkajsim virusom, ale hromade nasich vlastnych , ktore nosime cely cas v sebe a ktore len co telo oslabne zacnu sa razmnozovat a skodit.
Hoci som túto odpoveď našla až teraz,tak aj oneskorene ďakujem za odpvoeď. Ten Quixx som si málokedy striekala do nosa skoro vôbec, ale aj keď som si prestala striekať Nasofan do nosa pretože som mala nádchu (normálnu z choroby) a ešte predtým som si myslela že to môžem mať z toho Nasofanu to krvacanie pri smrkaní tak je to už asi dva týždne čo nepoužívam Nasofan a tvoria sa mi tie chrasty stále síce nie krvavé ale normálne a už začínam zasa smrkať krv, neviem či mám zájsť na alergológiu alebo už radšej k nosnému.
Smrkanie krvi je nasledkom dlhodobeho pouzivania nasofanu, mohla by si poziadat o iny sprej, ktory je lokalne lepsie znasany, nasofan je pomerne agresivny na sliznicu
Quixx je nevhodny, nakolko ide o hypertonicky roztok morskej vody, ktory v konecnom dosledku este viacej vysusuje sliznicu.
ak mas tie chrasty v nose dlhodobo, potom to nebude herpes. Moze ist bud o bakterialnu infekciu, ktoru moze vyliecit nejaka antibioticka mast typu Framykoin, Bactroban, chloramfenikol a podobne, alebo moze ist o vysusenu sliznicu, ktoru by si mala pri dlhodobej terapii nosovymi kortikoidmi pravidelne osetrovat proti vysusaniu, najlepsie urobi asi sprej aliamare s kys. hyaluronovou vo morskej vode, tantum protect gel, nisita mast, alebo Vincentka v spreji.