posledné dva mesiace mi úplne vypadáva obočie..Najprv si všimla kozmetička,že mám jedno riedšie , a počas tých dvoch mesiacov mi skoro úplne vypadalo:( behom poobedia sa mi spravila na začiatku min.polcentimetrová lisina,ak nie aj viac,neskôr v strede,a podobne :( ... už dva mesiace som ho netrhala ale vypadá čím dalej tým horšie :( ... Som z toho úplne zúfalá,mám len 18 rokov. Mám autoimúnnu tyreoiditídu a zníženú funkciu štítnej žlazy.Brala som euthyrox 50,ale pred tromi mesiacmi mi doktorka zvýšila dávku na 75 mg.Myslela som že je to z toho,preto som bola za nou a znížila mi dávku znova 50mg.Povedala že do troch týždnov by sa to malo upraviť...Už sú skoro tri týždne,a obočie vypadáva stále :( ... Už sa aj do zrkadla bojím pozrieť,stačí že si chytím chlpok a už mi ostane v ruke :(...OBčas kde tu jeden tenký narastie,ale počas toho dva vypadnú...Môže to byť aj iný problém ako zo štítnej?Ako to mám riešiť ?
Takmer úplna strata obočia.. čo s tým?
Podľa je za tým veľmi veľa stresov, mala by si si dať pauzu, lebo s istými aktivitami to asi preháňaš (pravdepodobne trochu mánia). Ja som tiež minule skypoval s jednou kočkou, ja neviem, prečo si dala obočie tak vysoko, nuž, vyzerala dosť prekvapene.
Strata ochlpenia môže súvisieť s onkologickým ochorením. Mala by si zájsť za doktorkou. Rakovina je z časti liečiteľná. Onkologický ustav je v Bratislave.
dobrý den ja mam tiež podobny problem len mne ochlpenie navipadava na obočí ale v okoli prs čize na bokoch prs. Nevedeli by ste mi nejako poradiť prosím???????
je to zo stitnej zlazy, je to prvy priznak
dominikaaa, pravdepodobne to nie je sposobene autoimunnou tyreoditidou, ale spolu to moze byt sucastou jedneho syndromu-ako stitna zlaza, tak strata ochlpenia. Ja len dufam, ze sa to u teba obmedzi len na obocie, pretoze je mnozstvo ludi, ktori stratia vsetko ochlpenie uplne-vratane vlasov, rias, pubickeho ochlpenia-proste vsetko. Pozri si na nete termin alopecia areata....
Dobry den, napiste nam na info@facederma.sk kontakt na Vas, myslim, ze by sme Vam dokazali pomoct. (V ramci serioznosti, sa mozeme dohodnut na platbe az ked Vam skutocne pomozeme. Inak to pojde na nase naklady.)