Uvažujem, že by som si do bytu obstarala mačičku, ale odrádza ma jedna vec. Čítala som totiž, že keď sa mačka olizuje, rozotiera si jazykom po srsti baktérie a nečistoty z oblasti konečníka. Ako to riešite vy? Častejšie ju kúpete, alebo jej po každej potrebe umyjete zadoček? Som na čistotu háklivá a predstava, že takto olízaná mačka by sa mi po byte všade obtierala, sedávala na pohovke či ktoviekde vyliezla (stôl v kuchyni - hlavne ak by som nebola doma a nekontrolovala ju) sa mi nepáči.
Mačka v byte a hygiena
Dobrý deň. Po kastracia môj Mačky prestal som smrdieť, ale iba suché krmivo. Kupujem veľké balenia v obchode semilton.sk, je to veľmi pohodlne pre mňa. Ale obávam sa, že takáto diéta môže poškodiť mačky. Môžem teda kŕmiť Mačky len suchým krmivom?
Mam psa a od tejto jesene aj kocura. Vsetko spi pri mne, ked bolo treba, tiez som utierala zadok psovi aj kocurovi. kocur mi dokonca obstival ruku-bol mimino a trebalo mu dopomahat k vyprazdnovvaniu. A hla, zijem a nic mi nie je. Nemam ziadne alergie. A nadovazok-pes aj kocur ziju vnutri, v byte:D. Takze asi tak pes a macka nepatri do bytu a do postele(nazor ako z doby temna, i ked ludia v stedoveku spali so zvieratami).
JA MOJEJ MICKE ZADOčEK UTIERAM PO VEľKEJ POTREBE - inak chodiuelva aj do mojej postele a zatiaľ som nič nechytila, aj ju bozkávam na hlavičku....
macky a psy do bytu nepatria a uz vobec nie do postele.
do riti stará téma :D ale aj tak to platí.
v takomto prípade si mačku a ani žiadne iné zviera nekupuj, lebo už presne viem ako by to zviera skončilo - vyhodené na ulici.
My mame britskeho kocura a chapem ta, coho sa obavas. Moj muz snim rad spi na posteli, mne sa to hnsui, kvoli tomu, ze kocur chodi na zachodik, hrabe tam a potom chodi na postel, nepride mi to hygienicke.Tiez, kedze nie je kastrovany, jeho moc, aj ked cura len v zachodiku niekedy smrdi a citit to.Dame ho kvoli tomu kastrovat.Ak si uzkostliva a cistotna, mozu ti niektore veci vadit, preto si zadovaz skor macku, ako kocura, ta tak nesmrdi a aspon labky jej obcas nejakym dezinfekcnym obruskom pretri, ja to tak robim.
mám vnútri kocúra, ale v živote ma nenapadlo, premýšľať nad týmto :D
aj tak ho nedám za nič na svete :)