Dobrý deň, mám problém s chodením na velkú potrebu. Normálne som chodieval asi tak cca každy deň až dva dni. Teraz chodievam aj 3-4 krát za deň. Ráno aj večer mám pocit že sa mi chce ísť na toaletu aj keď som pred chvílkou bol. Neviem presne povedať ako to cítim. Mám skôr pocit akoby som mal plynnatosť a stále sa mi chce prdieť, ale keď zatlačím tak nič... Cez deň, res. v škole to necítim vôbec, len občas ale to je minimum. Je to akoby som to v škole nevnímal. Akonáhle ale prídem zo školy tak za asi 2hod mám pocit že sa mi stále chce prdnuť, alebo ísť na toaletu. Keď však na toaletu prídem, nech tlačím ako tlačím, nič. Snažím sa zdravo jesť, hýbem sa. Ten pocit je neznesitelný, vie niekto pomôcť ?
Stále sa mi chce ísť na velkú potrebu
Dovolujem si nesuhlasit preto lebo mam skusenost s takim a mama ma metaztazi na pečeni tiež mala také problemi a az po čase sme to zistili a príznakmi su takéto
. Naduvanie
.bolest v pravom boku
.častejšie hnačky
. Niekedy bolesť končatín odporucam CT a navstivit odbornika.
Radí: Mgr. Ján zdravotnicky asistent
odpovedam
vdaka,tie kyseliny mozem len na predpis,alebo aj volny predaj? musim ssa o ich uzivani poradit s mojimm lekarom? asi to bude stresom,mam ho stale,tiez som sa v minulosti nauzivala hodne antibiotik tak asi preto.je to strasne neprijemne,mam priatela a stale mi tam skvrka a co sa stretneme a niekde sedime tak tie zvuky,stale sa ospravedlnujem,vymyslam ze to od hladu a je mi trapne.
Prepač niesom odborník čo je to tá candida ? dá sa to nejako liečiť ?
najväčší problém v tomto smere môže spôsobovať nejaký parazit, s určitosťou nejaký premnožený druh candidy v črevnom trakte akonečníku,
je potrebné nejesť hltavo, aby nedotrávené kusy v tenkom čreve neukončovali tráviaci proces v hrubom čreve / vznikajú toxíny a plyny z kysnutia, hnilobných a patogénnych proceso/ následok nutkanie na stolicu, ako aj na vetry...
Ale mne nejde o to že idem na toaletu aj 3-krat. Mne vadi to že po 5minutach po toalete sa mi už zasa chce ísť, a keď idem tak to nejde. Už tam proste nič nieje čo by malo ísť preč.
zvedavka, najskor mas nedostatok traviacich kyselin, preto tie zvuky. nikedy sa poskodia bunky v zaludku, ktore tvoria kyseliny bud stresom, uzivanim nejakych liekov dlhodobo ci po chripke. zatial si kyseliny mozes doplnat externe, napr. betainom HCl a mozno sa zas zregeneruju a budu jej tvorit dostatok same
a ked je nedostatok traviacich kyselin, potrava sa netravi normalne, ale cast tam kvasi, zahniva a to sposobuje tu plynatost, nafukovanie a tie zvuky
Aj ja chodím na veľkú potrebu viac krát za deň. Ale za problém to nepovažujem, kdesi som čítal, že je to zdravé.
mam podobne pocity, chodim na velku potrebu aj 3,4x denne potrochu, akoby to na jeden raz neslo vsetko, a tiez plynnatost, zvycajne, ked lezim, teda rano a vecer v posteli, cez den to nepocitujem, ale ak si idem polezat, tak to prichadza aj v strede dna. velmi rychlo a casto mi po jedle v zaludku vrzga a skvrka, samozrejme nie od hladu,, ale od prevracania sa tam, a vzduchu. moze byt, ze hltam s jedlom aj vzduch? ze neviem jest spravne a preto ta nafuknutost? da sa s tym nieco robit? dik za odpovede