Za hranice

Príspevok v téme: Za hranice
blecha

Už dlhšiu dobu túžim po vycestovaní za hranice nášho krásneho Slovenska. Teraz sa blíži čas, kedy mám šancu tak urobiť. Mám priateľa, ktorý by chcel ísť so mnou, ale nie na brigádu na pár mesiacov, ale na rok. Čím disponujem ja: vysoká škola, cudzie jazyky - AJ, NJ, MJ na úrovni, že sa dorozumiem (dlho som nerozprávala týmito rečami, takže to nie je plynulé, ale chvália ma, ak sa s niekým bavím, kto tieto reči ovláda materinským jazykom), prax v štátnej správe niekoľko rokov - avšak na nízkej pozícii. A nebojím sa :DD
Môj priateľ: stredná škola a nadstavba, cudzie jazyky - AJ - tiež sa dorozumie, prax v niekoľkých spoločnostiach na rôznych pozíciach v rôznych odboroch.

Čo chcem(e): dávame prednosť štátom v EU (nakoľko aj papierovačky by mali byť menej komplikované)zarobiť si, nabrať nejaké skúsenosti, ja sa chcem zdokonaliť v jazyku.

Máte niekto nejaké tipy, ktorým smerom by sme sa mohli zamerať?

Ďakujem :)

sweater*

do kanady by ta pravdepodobne nepustili, vraj otacaju na hraniciach. ale ked mas v usa rodinu tak to je hned ine...

blecha

o USA som uvažovala preto, lebo tam mám rodinu, ale nakoľko je letenka extrémne drahá pozerala som iné možnosti - Kanada, ak som dobre videla má lacnejšie, avšak opäť viza s všetko by ma vyšlo možno viac, ako by som si tam zarobila .... takže stále mi zostáva EÚ :/

sweater*

este doplnim ze odvahu urcite treba, ja ta vobec neodhovaram, len chod vyskusat.. len obcas sa vedia veci tak neuveritelne posrat ze to by sa cloveku ani nesnivalo a predstav si ze sa ti to stane na druhej strane zemegule

sweater*

ja by som tiez volil to rakusko na vasom mieste. ked si zoberes USA, je to cez ocean, je odrezana uplne absolutne od vsetkeho, je ti treba viza, nemas skusenost s takymto dacim... to by som fakt neriskoval, ist prvy raz a hned iny kontinent nato nemam ja gule..

mate59

tak to skúste v tom Rakúsku,na začiatok zarobíte a potom sa presuniete inam.V Rakúsku vo veľkých nadnárodných firmách ss hovorí anglicky,zamestnanie môžete hľadať tam,kde vyžadujú angličtinu.

blecha

chcela som ísť do USA, ale 1200,- € len letenka + ešte ďalšie náklady a visa .... nepochádzam zo ´´zámožnej´´ rodiny, teda toto mi odpadlo :/

a nejak som ešte nepočula, žeby Nemecku bol s týmto problém - mám kamoša v Nemecku a nič také nespomína.

Vie niekto niečo o Fínsku? Hlavne ako sa tam dostať a podmienky v bývaní, napr.

zulu

aj ked baby je v nemecky hovoriacich krajinach dost vysoka zivotna uroven, nebude vam ale vadit ze su hrozni rasisti??? ja by som sla do australie aj ked je to daleko a mimo eu...ale - vysoka zivotna uroven, million cudzincov takze neexistuje rasizmus a naadherne pocasie... a moreeee

blecha

aj nad tým som uvažovala, ale on nechce nemecky hovoriacu krajinu :/
Rakúsko jedine takým spôsobom by som mohla zvoliť, ak by sme bývali v BA a ja by som si našla prácu v Rakúsku.

a toto je pre mňa asi najposlednejšia možnosť :/

mate59

skúste Rakúsko, je to blízko, stabilná, vyspelá krajina s vysokým soc. zabezpečením,život. úrovňou.
Tam sa obráťte na Arbeitsamt a skúste sa zamestnať v nejakej firme.