Maturita? Škola!? Psychika!

Príspevok v téme: Maturita? Škola!? Psychika!
Nikus1939

No písala som tu tak pred par tyzdnami ze som stratila sovje dieta v 7 mesiaci:( ze mi umrelo je to vlemi tazke premna ked ze mam len 19 a mautirita predomnou bolo vsetko vybavene jak som bola tehotna ale nakolko ludia uz nemaju cit ani skola vsetko mi zrusili zacala som nadalej chodit normalne do skoly dokoncovat ale mam problem bojim sa :( strasne nejde mi ucenie neustale myslim na svoje dieta preco musela umret preco som ju musela porodit :( preco nemohla zit:( neviem sa ucit ucim sa niekedy aj 3-4hod denne a nic nakoniec neviem :( bojim sa ze nezamturujem ...podla Vas keby som sa spytal aci sa da kupiti mautirtu alebo teda si priplatit aby som to mala lahsie dalo by sa?:( poradte mi! bojim sa aj to sa opytat

Nikus1939

Dakujem moc za odpovede...skúšam nelámať ale mam takí strach že momentalne nič neviem :-/ ako vôbec...je mi zle medzi ľudmi..neflakala som nejak skolu sem tam blicovanie uslo ale to len tak jeden den aj to vyriesene s doktorkou v druhom rocniku som mala problemy s atopicky m exemom som tam dost dlho chybala som chodila na kupele ale tak neviem jak to bere skola snad je to pochopene ...ja sa už aj učím na maturity ale nejak mi nejde nič do hlavy ..ale dakujem este raz :(

KatkaXYZ

Aj ja mám určité problémy, psychicky nie som na tom najlepšie, minulý rok bol pre mňa tým najhorším ... poznačený na celý život :) ale to je jedno ... z maturity si veľkú hlavu nerob, ešte je to ďaleko, aj ja som tohtoročná maturantka :D a s knihami si hlavu ešte nelámem, na písomné sa aj tak nie je čo učiť a na ústne je ešte čas ;) tak si zatiaľ nimi nelám hlavu a venuj sa tvojmu problémy, choď k psychológovi a nechaj si ešte čas na odpočinok a spamätanie sa z toho všetkého ;)

zewa

Rozumiem ti, máš to náročné.. Urýchlene navštív psychoterapeuta. Nepotrebujes riešiť maturitu, ale to čo sa stalo. Terapiu budeš mať zadarmo. Potrebujes o tom veľa rozprávať, aby si sa doma mohla sústrediť na učenie. Najťažšie je prinútiť sa a sadnúť nad knihy. Podplácanie nie je vhodný spôsob. Ako sa budeš cítiť, ked spravis maturitu takto? Moja kamoska sa tiež bála maturity, tak prestúpila mesiac predtým na inú školu, kde o nej nič nevedeli o 200 km ďalej. Možno by si to mohla riešiť rovnako. A ak by štátna škola nemala záujem, súkromná ho mať bude možno viac. Caka ťa toho veľa, ale dá sa to zvládnuť, len musíš konať a nie lamentovat a písať na fóra. Potrebujes si vytvoriť rozvrh podľa čoho sa budeš učiť. Necakaj, hneď zajtra sa objednaj na psychoterapiu.

lea128

Ja som sa tiez bala maturity a tiez som mala dost velke problemy vtedy v sukromnom zivote. Maturita je ta najlahsia vec aka moze byt. Nehodnoti sa tam totiz len ta otazka, co si vytiahnes a ako zodpovies, ale celkovy tvoj pristup k ucenou za cele roky. Ak si skolu prilis neflakala, ucila si sa preventivne, nebola si drza k ucitelom a snazila si sa, VAZNE SA NEMAS COHO BAT. ja som si vytiahla z literatury otazku o ktorej som nemala ani tusenia, a spravila som. Vyhodili u nas len tych, ktori celu strednu pristupovali ku skole flegmaticky a mali to na haku. Na maturite sa berie do uvahy aj to, ze je to stresujuca vec, ze clovek moze zabudnut, pomylit sa, vytianut si tazku temu...Azda kvoli takej hluposti ako maturita nechces podplatit skolu, ani to neskusaj, mohli by ta vyhodit, alebo toho kto by sa nechal podplatit. V zivote budes mat este ovela tazsie skusky ako je maturita na SŠ. Musis si verit, ze to das, hoci si prezila velmi tazku vec, neda sa proste v tomto ziali utapat donekonecna...

Nikus1939

už neni jak kedysi :) bohužial pisomné su dane na kolko treba spraviť inak opakuje sa cely ročnik ale tak že si doma a len an matuirtu ides z nova bohuziaô

Nikus1939

skúšala som a vieš čo mi povedali? že buď idem teraz pisomné robiť alebo možem ísť o rok! ze to je podla noveho zakona ci co..tak ze bud idem abo stratim rok!