Problémy so spolubývajúcimi

Príspevok v téme: Problémy so spolubývajúcimi
kvietok :)

Zdravím,
od septembra bývame v podnájme trojizbovom byte piati, pričom, sme pekne do izieb podelení, v tej najmenšej bývam ja sama. Začalo to vcelku dobre, poznáme sa už tri roky, chodili sme do triedy spolu, ale problém nám robia dvaja chlapci spolu v izbe. Od začiatku ako tu bývame vôbec neupratovali spoločné priestory, pričom sme si jasne na začiatku stanovili pravidlá, čo aj ako sa bude upratovať, sú to neskutocne humusne prasce, svoju izbu si neupratovali taktiež už vôbec, mala som drzosť im pozrieť do izby, to čo som tam videla ma fakt prekvapilo, nečakala som až taký bordel, v tom by ani potkan nežil, a hrozny smrad ide z tej ich izby, a každý večer si pália vonne sviečky, čo smrdi po celom byte. Dvakrát sme zvolali "poradu" a pekne sme im povedali co nam vadi a sľubovali, že už budu upratovať, ale to boli len reči, navyše si sem stále nosia niekoho na prespatie, frajerka jedného z nich tu býva tak 2 týždne do mesiaca ak nie aj viac. Nechápem, ako jej nerobí problém, žiť s nimi v takom smrade a svinci. A o riade ani nehovrím, plný dres tu stojí aj tri týždne, pokým im to nevynesiem pred izbu, potom to možno aj umyjú.
Poraďte dáku pomstu, lebo racionálna cesta zlyhala. :D Takú nech to nemôžu zvaliť na nás, ale pocítia to.. :D Napríklad som rozmýšľala o preháňadle alebo im nasypať dačo do šampónov, ale to môže byť aj dvojsečná zbraň. :) Za každý zákerný plán budem vďačná. :P

system

tak si hladajte ako kamosky nieco ine, v BA musi byt vela ponuk, len treba hladat, do mesiaca urcite nieco najdete. potom si tam zavolate tu panicku ze odchadzate lebo s takymi smradochmi sa neda byvat a nech si to uz ona riesi sama.

kvietok :)

Nemôžme ich vyhodiť, majiteľka nás vyhodí rovno všetkých, ak ju zavoláme a potrebujeme dakde bývať, kedže intráky potrebujú dostať všetci prváci, čo bývajú 20 kilometrov od Bratislavy, už tak je dosť nahnevaná na nás, lebo podľa jej predstáv je to vraj "byt malý aj pre dvoch", ale to je rozmaznaná bratislavská panička. :)
Riad im dávam pred izbu, keď to už strašne začína smrdieť, fakt už pohár trpezlivosti čochvíľa pretečie.
Raz sme chceli dokonca maľovať, mali sme to robiť jeden víkend, už aj bolo všetko nachystané, dohodnuté a oni sa v ten víkend vybrali domov. :D

system

ak im spravite nejaku pomstu, klesnete nizsie nez je ich uroven. Vyhodit ich nemozete ? Je to tazke ako ich prinutit k zakladnym spolocenskym navykom. Ci je to byt ? Co tak zavolat majitelku nech sa na nich pride pozriet ? s tym riadom by som vsetko vybral a dal im to do izby na stol, ze v drese nieje miesto ani na umytie vlastneho riadu. a to upratovanie no neviem, na intraku sa take veci tiez riesia casto, proste su ludia ktori neupracu nikdy. Najlepsie bolo si len zvyknut alebo makat za nich. Niekedy sa to dalo este tak ze vybrat den ked budu vsetci na izbe zavelit ze sa ide upratovat nech kazdy nieco pomoze, ano ti debili lenivy nespravia polovicu ale spravia aspon nieco, vzdy lepsie nez nic. inak poradit neviem. pomstou to moze byt este horsie a navyse to je detinske...