čo vy na to?
Diane 35 "liek proti akné" stiahli z trhu vo Francúzku kvôli úmrtiam?
Antika je svinstvo, sama chemia.
Aj obezne patria do rizikovej skupine.
ina prezyvka, to neviem ani ja, možno nejaký konkurenčný ťah to bol
za 25 rokov umreli 4 uzivatelky tejto antiky.. wtf?? preco sa okolo toho robi take halo?
ale jasné, myslím, že tieto riziká sú verejne známe, ale musí v tom byť aj niečo viac, ak do troch mesiacov stiahnu z obehu
Tromboza sa naozaj pri uzivani HAK moze vyskytnut, ale je to velmi zriedkave. Su urcite rizikove skupiny a take zeny by same mali zvazit, ze HAK by brat nemali. Riziko zvysuje fajcenie, vyssi vek a potom hlavne ked sa tromboza vyskytla v rodine.
Ja som ten článok tiež čítala, ale o úmrtiach sa nič nespomínalo. Ale možno som čítala len lajtovejšiu verziu článku.
Uzivanie akejkolvek hormonalnej antikoncepcie je spojene so zvysenym rizikom vzniku trombozy a plucnej embolie. Kazda zena, ktorej niekto predpisuje z akehokolvek dovodu HAK by mala byt o tomto riziku informovana a taktiez by sa mal dotycny lekar pred tym nez HAK predpise informovat, ci sa v rodine trombozy nevyskytli a ake je u danej zeny riziko pre vznik tombozy. Mna by zaujimalo, ci pri tak masovom predpisivani HAK, ci uz u nas ci inde vo svete je kazda zena spravne poucena a najma o tom, ze ked spozoruje opuch koncatiny, ze ma ist k lekarovi a ze ked sa jej niekto pyta ake lieky uziva, tak HAK musi tiez uviest. To, ze sa trombozy pri HAK vyskytuju nie je nic nove.