Ošetrenie koreňových kanálikov skúsenosti so stomatológmi

Príspevok v téme: Ošetrenie koreňových kanálikov skúsenosti so stomatológmi
miruka

Minulý mesiac mi jeden zubár odstránil zo 4 zubov nervy. Jeden zub mám trvale zavretý a v troch zuboch mám len dočasnú výplň.Ja mám však pocit, že ma tieto zuby stále bolia. Chodím k súkromnému zubárovi ktorý má zmluvu s poisťovňou. Neplatila som za kompletné endodontické ošetrenie za jeden zub veľa cca 35 Eur komplet. Ale ako čítam niektoré príspevky, tak niektorí platili omnoho viac. Od čoho závisí cena ošetrenia? Rozmýšlala som,že by som navštívila súkromného zubára, ktorý nemá zmluvu s poisťovňou možno úspešnosť liečby bude vyššia a nebudú ma tieto zuby bolieť.Aké máte skúsenosti s ošetrením koreňových kanálikov u súkromných zubárov, alebo u zubárov všeobecne?

adapterka

no, ja mam sukromnika ale mna ma zub vyjst na cca 500 €. Len to cistenie a vypln kanalika ma stoji 150 €. uz nech je jedna poistovna a pracem sa prec, tu je jedna dobra a lacna zubarka, no nechce ma vziat.

miruka

No jeden zub už mám na komplet spravený a dokončil mi ho na druhej návšteve, hoci ja som s tým išla za ním, že ma ten zub bolí.Mne sa nevidelo, že prečo ho nelieči ďalej.Ja viem, že mŕtve zuby sú náchylnejšie ale aby som ich cítila každý deň to neni podľa mňa ok.A preto uvažujem nad súkromným zubárom, že možno zmluvní zubári sú limitovaní poisťovňami a preto neposkytujú nadštandard a možno používajú aj lacnejšie materiály.Ja by som už išla totiž hocikde, len nech mám zuby ok bez bolesti.

orchidejka

lebo kazdy zubar ma ine sumy. tak ako mas v jednom obchode tricko za 10€ tak v druhom to iste mozes najst za 22€.
mne ked robil komplet cely zub od vyplnenia kanalikov az po plombu, tak som tam hadam aj do 150€ nechala, raz rtg za 10€, potom tato vypln za 30€, opat rtg 10€, dalej vlozka 15€, opat dalsia vlozka 15€, nakoniec plomba za 45€...tie ceny su fakt len orientacne. a mam sukromnika.
nechapem preco chces navstivit zubara ktory nema zmluvu s tvojou poistovnou. to namiesto 35€ co si teraz zaplatila, by si potom dala 47€. vsak si najdi noveho ak nie si s tymto spokojna, ktory bude mat zmluvu s tvojou poistovnou. ci to je nejaky problem?
a ohladom tej bolesti - mozes mat tam zapal, ktory sa prave lieci tou vlozkou co si spominala, ze momentalne mas. ja som mala takto otvoreny zub asi 4 mesiace a 4 mesiace mi len vlozky menil a cistil kanaliky, lebo sa mu to este nevidelo a nechcel to este hned zaplombovat. pretoze ak nie je zub dostatocne prelieceny a ty ho zaplombujes, po case ta bude boliet, cize iba zbytocna a robota pre neho a hlavne neprefesionalna!! ale na druhej strane mna vtedy nic nebolelo. atb na preliecenie toho zapalu mi vtedy nechcel zbytocne davat..ze naco zatazovat organizmus, ked sa to da aj inak vyriesit. ozaj, mrtve zuby su nachylnejsie a zvyknu boliet alebo skor ze ich zacnes citit ked pijes alebo jes nieco studene alebo aj naopak horuce.

miruka

Určite si to dám skontrolovať. A ešte by ma zaujímalo, že prečo stojí vyplnenie kanálikov u jedného zubára 30 EUR a u druhého 150 EUR.

Lulita

treba si to dat skontrolovat, ako som napisala, hoci aj inym zubarom, ked nie si spokojna, to je uz jedno, kolko ma to stalo, lebo to bolo davno pred 8 rokmi, cca 1400 sk som platila vtedy u sukromneho

miruka

A koľko si platila za ošetrenie jedného zuba? A aký zubár ti robil?No ja viem, že ma tie zuby môžu bolieť, ale skoro každý deň pociťujem na niektorom ošetrenom zube bolesť?? Keby to bolo z času na čas poviem si, že je to ok ale každý deň?

Lulita

dobre mi to osetril, ale aj mrtvy zub moze z casu na cas boliet, volaju to fantomova bolest, ale mozes mat aj cast nervu ponechanu, takze jedine riesenie je dat si urob rtg, ako je vyplneny zub, aj dobre, tak potom je pboem inde, vedla, alebo v zapale dasna, ktorý imituje bolest zuba