Dieťa sa bojí v škole učiteľky aj detí

Príspevok v téme: Dieťa sa bojí v škole učiteľky aj detí
ibalda

moje 8 ročné dieťa sa bojí triednej učiteľky a nemá ju rado. triedna je chladný typ - ja si na prvom stupni predstavujem náhradu skutočnej mamy - taká bola moja učiteľka v prvej triede a aj všetky na prvom stupni - tu sa žiada iba výkon - keď ho nedosahuješ, tak nás nazaujímaš. pritom nei sme na škole pre nedpriemerne inteligentné deti, ale v škole normálnej, s normálnou populáciou a aj so sociálnymi prípadmi v triedach.

myslím,že vďaka vysokým až premršteným nárokom učiteľky je dieťa zo školy vystresovaníé nadmieru, ráno ho bolieva bruško a počas pobytu v škole je ako sfinga - bez prejavu pocitov. naviac prestalo takmer úplne jesť desiate.

čo máme robiť?

do poradne už chodíme, ale zatiaľ mi to príde k ničomu. nevidím záujem na strane učiteľky zmeniť prístup k dieťaťu.

nirv

Učiteľka sa nezmení, dieťa sa nezmení, treba zmeniť prostredie. Malému to len prospeje. Môj syn ma šťastie na samé úžasné učiteľky, hľadaj, určite nájdeš.

TinaM

Pokial ucitelka nejavi zaujem to zmenit, musite asi vy zmenit skolu, ak je to mozne. Je to neprijemna situacia, dieta bude premiestnene do ineho kolektivu, ale mozno to bude lepsie. Zistite si od znamych (ak je taka moznost), kto uci ich deti, ake maju skusenosti, chodte do novej skoly, porozpravajte sa s pripadnou novou ucitelkou, vysvetlite situaciu a urcite sa to vyriesi. Nema zmysel takto trapit dieta, pokial vy ste ta jedina, ktora sa pokusa o zlepsenie.

milli11

Ja ti asi neporadim, jedine, ak by prestupil do inej triedy alebo skoly? Ja sa tomu malemu ani necudujem, podobne sa chovaju aj niektori dospeli ludia, ak maju zleho sefa, pred pracou krce v bruchu, nespavost, co potom to male dieta, ako strasne to musi na neho vplyvat?