Zmena školy?

Príspevok v téme: Zmena školy?
ibaquatra

mám 8 ročnú dcéru, ktorá od malička ťažko znáša zmenu prostredia a kolektívu. ako 3 ročnú ju v MŠ sknkautoval jeden 5 ročný chlapec a odvtedy to asi pretrváva - strach z neznámych detí a okolia.

školu už máme druhý rok tú istú,kedykoľvek ke&d som chcela rozprávať s triednou o dcerinych problémoch tak som bola odbitá, že to je môj a jej problém a že ak to cítime máme to riešiť sami.

dieťa veľa o škole nehovorí, je tam ako vymenená, proste za bránou školy je z nej úplne iný človek - uzavretá,tichá. doma sa jej ústa nezatvárajú. prvú triedu sme zvládli s 3 dvojkami, tento rok došlo k zhoršeniu a naviac odmieta v škole jesť ( skoro na 100 %) desiate. je vychudnutá a slabá. ako sa stravuje v jedálni netuším, po minuloročných skúsenostiach " s ústretovosťou" zamestnancov školy sa nepýtam.

triedna učiteľka má podľa mňa veľmi vysokú latku, písomky a aj domáce úlohy sú podľa môjho názoru objemovo a náročnosťou vysoko mad priemer - deti v triede sú normálne a nie s nadpriemerným IQ.

kvôli tomu, že ju jedna spolužiačka vyfackala, keď nevyhrali vybíjanú na TV sme začali chodiť ku psychologičke, hoci podľa môjho názoru tam patria dieťa a rodičia tej spolužiačky (mimochodom medzičasom sa už za tú facku dcere ospravedlnila).

podľa psychologičky má dcéra nejaký problém - poruchu učenia, ešte potebujeme absolvovať testy učenia, aby nám povedalam, o čo ide.

uvažujeme nad zmenou školy - a zrejme to bude škola súkromná.

čo mi poradíte v takomto prípade?

ivanečenka

neviem, prečo máš dve podobné témy... k veci, ak je dieťa vystresované a je len druháčka, tak zmeň školu, obhliadni sa po súkromnej, kde je v triede menej detí. Tým, že v škole trávi väčšinu dňa, by sa nemala báť. Možno by bolo vhodné ju zapájať (prirodzeným spôsobom) aj do nejakých mimoškolských aktivít, kde sú iné deti, aby si zvykla. Treba to riešiť teraz, lebo potom príde horšie obdobie.

Najčítanejšie články