mám 8 ročnú dcéru, ktorá od malička ťažko znáša zmenu prostredia a kolektívu. ako 3 ročnú ju v MŠ sknkautoval jeden 5 ročný chlapec a odvtedy to asi pretrváva - strach z neznámych detí a okolia.
školu už máme druhý rok tú istú,kedykoľvek ke&d som chcela rozprávať s triednou o dcerinych problémoch tak som bola odbitá, že to je môj a jej problém a že ak to cítime máme to riešiť sami.
dieťa veľa o škole nehovorí, je tam ako vymenená, proste za bránou školy je z nej úplne iný človek - uzavretá,tichá. doma sa jej ústa nezatvárajú. prvú triedu sme zvládli s 3 dvojkami, tento rok došlo k zhoršeniu a naviac odmieta v škole jesť ( skoro na 100 %) desiate. je vychudnutá a slabá. ako sa stravuje v jedálni netuším, po minuloročných skúsenostiach " s ústretovosťou" zamestnancov školy sa nepýtam.
triedna učiteľka má podľa mňa veľmi vysokú latku, písomky a aj domáce úlohy sú podľa môjho názoru objemovo a náročnosťou vysoko mad priemer - deti v triede sú normálne a nie s nadpriemerným IQ.
kvôli tomu, že ju jedna spolužiačka vyfackala, keď nevyhrali vybíjanú na TV sme začali chodiť ku psychologičke, hoci podľa môjho názoru tam patria dieťa a rodičia tej spolužiačky (mimochodom medzičasom sa už za tú facku dcere ospravedlnila).
podľa psychologičky má dcéra nejaký problém - poruchu učenia, ešte potebujeme absolvovať testy učenia, aby nám povedalam, o čo ide.
uvažujeme nad zmenou školy - a zrejme to bude škola súkromná.
čo mi poradíte v takomto prípade?