Chcem sa spytat, zmenila som zamestnavatela kde su vsetci zamestnanci fajciari okrem mna. Mame spolocnu velku kancelariu a fajcia vo vnutri. Mna z toho boli cely den hlava. Zvyknem si na to? Bola som na to upozornena este predtym ako ma prijali. Nic s tym neurobim. Jedine co mi zostava je zvyknut si na to...ako dlho to potrva? Alebo mozem si pomoct nejakym inym sposobom? Dakujem
Pasivny fajciar
To je rohodnutie zamestnancov, pises.
Ty kokos! Keby to tak bolo v kazdej firme, ze miesto na fajcenie urcuju zamestnanci, tak sa u nas fajci rovno vo vyrobnej hale a pol liniek je uz zhoretych. :DDD
Aj ti, co u nas robia v kancelariach, musia fajcit len vo vyhradenom priestore.
To v akej pochybnej firme robis? Nie je to nahodou nieco nacierno? Kolko zakonov tam este porusuju? Mozno preto sa tam da tak dobre zarobit. Lebo podla zakona musia byt vyhradene specialne miesta na fajcenie a to tak, aby fajciari neobtazovali nefajciarov.
Mne sa vsak zda, ze si sa tu prisla akurat postazovat, nie to riesit. :(((
nirv necitas poriadne. pisala som ze tu nie je ziaden dym. na prvy krat tu ani nic necitit...a moje saty taktiez necitit, som len citliva na cigarety to je vsetko...a ano je to skoro 3tisic e
Alebo si za ten vysoký plat kúp kyslikovu bombu a tu dychaj. By ma zaujímalo, aké peniaze ti stoja za taký život v dyme. Tritisíc eur?
To si len myslíš, že nie si cítiť dymom. Opýtaj sa nefajciara, či nesmrdis. Tým že si celý deň v tom smrade, už to necitis. Ty v podstate už fajcis tiež. Buď odíď, alebo začni fajčiť, na ten smrad sa inak zvyknúť nedá.
No jasne, aby som hned o tu pracu prisla... bolo mi to povedane dopredu tak sa nemozem stazovat... bolo mi to dopredu povedane, je to rozhodnutie zamestnancov tak si to robia lebo sa na tom vsetci zhodli... zial :-/ tiez som sa s tym nikde inde nestretla ...
Mne sa zda, ze ta tvoja firma porusuje zakon. Na fajcenie musia byt osobitne vyhradene priestory. Ked to mozu dodrziavat bary a krcmy, musi to aj firma dodriavat.
Robila som vo viacerych firmach a vsade bol urceny priestor na fajcenie. Vacsinou to bolo niekde von pri budove a aj to na presne urcenom mieste.
Ved daj podnet na inspekciu, ty si v prave. Nech im daju nejaku mastnu pokutu.
No nie je to az tak zafajcene aby boli bolo citit vsetky moje saty...necitit ich vobec... je tu aj system ktory nasava ten dym.... nie je to ako v krcme..problem je v tom, ze som vyrastala v nefajciarskom prostredi.... cely zivot. Mozno niekto iny by nic necitil....
ja som sa dnes zobudila do takej velmi praktickej nalady, kiez by sa to dialo castejsie, ale k veci!
ked ta ohladom toho fajcenia netrapi nic ine, tak sa na to pozri napriklad takto:
- ak ti poviem, ze ano, je vedecky dokazane, ze na bolest hlavy sa v takomto pripade zvyka 1,5 roka - bola by si ochotna tak dlho trpiet?
= ak nie, ako dlho je to pre TEBA unosne?
(lebo je uplne jedno, ze kamoska si zvykla hned na druhy den alebo dalsia po 3 rokoch)
= stanov si nejaku casovu lehotu a ked sa u teba dovtedy situacia nezlepsi, tak mas jasno! ci?
Mne by to tiež za žiadne peniaze nestálo dýchať zafajčený vzduch.
Utekaj! Už len kvôli tým napáchnutým veciam. Každý deň, keď prídeš domov z práce, si napáchnutá, ako keby si bola v krčme? to musí byť úžas a to nehovorím o tvojom zdraví, ktoré je určite dôležitejšie, ako akékoľvek peniaze sveta. Keď tak, začni fajčiť aj ty. Bude ti to škodiť možno menej. Ale to by si mala veľa výdavkov na to, čiže by sa ti tam neoplatilo pracovať.
Samozrejme fajčiť nezačínaj :))