Pasivny fajciar

Príspevok v téme: Pasivny fajciar
suzandina

Chcem sa spytat, zmenila som zamestnavatela kde su vsetci zamestnanci fajciari okrem mna. Mame spolocnu velku kancelariu a fajcia vo vnutri. Mna z toho boli cely den hlava. Zvyknem si na to? Bola som na to upozornena este predtym ako ma prijali. Nic s tym neurobim. Jedine co mi zostava je zvyknut si na to...ako dlho to potrva? Alebo mozem si pomoct nejakym inym sposobom? Dakujem

TinaM

No na druhej strane si myslim, ze pokial bola na to vopred upozornena a SUHLASILA s tym, tak potom ani nema co riesit. A myslim si, ze si na to nezvyknes, a ani by si nemala chciet si an to zvykat. Ja som fajciarka, ale neviem si predstavit robit 8 hodin denne v zafajcenom prostredi.

nirv

Možno ťa neboli hlava z dymu, ked tvrdis, že tam dym necitis. Potom je to iba o psychike, alebo to ma inú príčinu, napr. dehydratacia, žiarivky, klimatizácia, stres

odpovedam

myslim si, ze ako pise doubledog, bude ti to vadit coraz viac. Lebo sama o sebe nemas rada zafajcene prostredie a tak sa len v tebe bude kopit tento neprijemny pocit. Aj moji priatelia fajcia a ja som jediny nefajciar v partii a sice ich rada vidim, vzdy sa tesim, az vyjdeme z podniku vonku na vzduch. Postoje cloveka sa pocas zivota velmi malo menia. Nezvyknes si.

milli11

8 hodin v 1 miestnosti s fajciarmi, hm, to radsej tych 300 eur a zdrave prostredie! Ziadne peniaze nestoja za zdravie tela.

doubledog

ja som takto tiez robil, istu dobu som si myslel, ze si zvyknem, ale bolo to prave naopak.
cim dalej, tym viac mi to vadilo

milli11

Jasne, ze sa da zvyknut. Potom mozno dostanes rakovinu, ale ta trva zvycajne iba niekolko mesiacov, mozno par rokov. A potom uz nebudes citit nic, lebo budes vonat fialky zospodu a vo firme budes akurat na fotke s ciernym ramom s napisom Spominame, ak vobec.

Joj, dievca, fakt si taka naivna, ze ti to neuskodi? No mono sa ti nic nestane.

Uz iba cakam, kedy niekto napise, robim v zamorenej oblasti, kde je zvysena radioaktivita. Mam za to dost slusny plat, aj zvysene priplatky. Moze mi to zdravotne uskodit alebo si zvyknem?