Ahojte :) Potrebujem radu ako pribrať. Takže mám 21 rokov, meriam iba 154 cm, to že som malá som si zvykla, ale som aj strašne chudá, mám 39 kg. Väčšinou som mávala tak 44, aj to je málo ja viem. Príčiny môjho schudnutia sú pravdepodobne vysadenie antikoncepcie, po ktorom väčšina báb schudne a stres. Doktorka mi žiadne rady nedala ako pribrať, pretože som bola na veľa vyšetreniach, akurát mám rýchly metabolizmus. Ale mne sa fakt nepáčia chudé baby, a potom nie som spokojná ani so sebou. Chcela by som takých 48 kg. Čo jesť, z ktorých potravín sa najviac priberá, keď budem riadne cvičiť, tiež by som mohla pribrať, však?Mne na opak od ostatných ľudí nechutí sladké, zbožňujem zdravé jedlá, ako ovocie, zelenina, mliečne výrobky, no do cukroviniek sa nikdy nepúšťam, no asi sa mám donútiť však, keď sa po sladkostiach priberá, ďakujem za radu...
Pribratie
to doubledog - vnútorné orgány mám v poriadku, teda bola som na mnohých vyšetraniach, vrátane hadice, lebo som mala žalúdočné nevoľnosti a všetko vyšlo negatívne,a vraj je to všetko stresom.
A k tým žalúdočným nevoľnostiam, keďže mi to tak záhadne vyšlo všetko negatívne, doktori nevedeli určiť čo mi to spôsobilo, ja stále obviňujem antikoncepciu, keďže som taká chudá, možno mi to úplne rozhádzalo hormóny,a škodilo to tráveniu. no doktori to vylučujú, ale neverím ani gynekologičke, že antikoncepcia je v tomto neškodná.
to Simonella - presne :) vieš čo keď som mala niakých 16 r. som mala aj 48 kg, a zrazu to takto išlo dolu, nechápem prečo, jem stále rovnako.. áno ja som bola tiež na gastre, ale nie kvôli mojej chudosti, ale mávala som žalúdočné nevoľnosti, doteraz nikto nevie, z čoho, tak sa upokojujem že zo stresu zo skúšok, VŠ a tak..no užívam probiotiká, ALOE VERA, a teraz ich nemám..
aj ja tebe držím palce s priberaním, veď máme okolo 20 by sa mohol metabolizmus spomaliť :)
ivka1595- ahoj; ja sa tiez stale pokusam pribrat, sice mam 44kg, ale chcela by som ist aspon na 48, ako som mala stale.. mam 20r. a tiez ma stve, ze vyzeram mladsie :D
nebola si u odbornika sa poradit? u nejakeho lekara? ja som bola na gastroenterologii, a doktorka mi predpisala pit nutridrinky. kazdy den jeden; a za tyzden sa z toho priberie minimalne kilo. je to zadarmo a tebe ich urcite predpise, ked ta uvidi :D
lenze proble, je v tom, ze ja mam tu chudost geneticky, cize vsetko sa mi vrati na povodnu vahu.. ostava mi len cakat kedy sa metabolizmus a travenie spomalia aby som zacala priberat. ty tu skus tiez.. + dopraj si stale nieco sladke, jedz vela vecer, aj nezdrave veci..hlavne pocas dna hranolky, hamburgery a tak :D nielen ze to chutii (aspon mne) ale mozme si to dopriat ! :D drzim prsty, ench priberies aspon 5 kil, lebo 39 na 21 rocnu babu je vazne dost malicko :/
Ahoj ja mam tiez podobny problem po vysadeni hak som schudla asi 4 kila a to uz aj pred tým som bola dost chuda takze ma to dost trapi a presne ako pise mango.tree vsade pisu len o chudnuti ale nikde o preiberani, boze ved ja ked som v strese pred skuskou alebo nieco take tak v pohode schudnem aj 3 kila za dva dni :D a inac ja jem aj vela sladkosti lebo mi to proste chuti a nic aj tak nepriberam takze podla mna sa zbytocne budes nutit jest sladkosti to ti aj tak nepomze skor viac normalnej zdravej stravy a mne tiez strasne chudia rozne salaty a zdrave jedla no co uz :D
ďakujem mango.tree :).. ono to je vážne asi u teba liekmi po chorobe, u mňa po vysadení antikoncepcie. Všetky moje kamošky chcú chudnúť, a ja im tak závidím ich postavu, nikdy som sa tak zle necítila vo vlastnej koži ako teraz. Síce môj priateľ voči tomu nič nemá, vraj sa mu páči keď som chudá, že je na chudé baby. Ale aspoň keby som pribrala na zdravú váhu. Mama, starká mi stále hovoria, že nech so sebou niečo robím, som ako osemročná, to ma najviac štve, fakt mne ked sa niekto pozrie na postavu ako osemročná, lebo som malinká, a ešte aj chudá :D vždy som chcela byť kus ženy :D bohužiaľ o mne to nik nemôže povedať. S tým, že som chudá mám aj malé prsia, keď si nedám topánky na opätku, nikto sa na mňa ani neobzrie, lebo fakt vyzerám o 10 rokov mladšie. Pred piatimi rokmi som mala o 8 kg viac, cítila som sa lepšie.
Takže dám na tvoje rady, zjem niečo o desiatej večer, budem jesť viac ako doteraz, a cvičiť. A presne všade sa rieši ako schudnúť, najhoršie na tom je že to trápi toľko báb, ktorých by to ani trápiť nemuselo, moja kamoška je chudá skoro ako ja :D a strašne chce schudnúť to sú myšlienky na anorexiu. Toto je irónia že ja by som aj chcela byť tučnejšia a nedarí sa!
normalne som vytocena, ved tu je hned na uvodnej stranke asi pat tem ze ako schudnut! :D no normalne, hybte sa a jedzte normalne, co je na tom take nepochopitelne ze sa to musi dvestotisickrat riesit? ved to vyriesi aj hladovka raz-dva a potom nastolenie zdraveho zivotneho stylu. to aj magor vie a stale donekonecna sa to opakuje. a pribrat to ziadne casopisy ani v telke sa neriesi a to je milionkrat tazsie.
no rady uvitam aj ja. schudla som po chorobe (a tiez lieky a stresy) a chcem tie kila naspat a nejde to zatial. a tiez lubim zdrave jedla ale aj nezdrave, tlacim do seba aj sladkosti, cokoladu, cipsy a zatial som chuda. mam 166cm, 49kg a chcem mat opat 55 - moju idealnu vahu. a rozculuje ma, ze vsade su len diety pre tucnych ale na pribratie nic.
inak z tej HAK mas riadne rozladeny organizmus, tak sa nediv, mne tiez lieky zmenili metabolizmus a neviem kolko mu este potrva sa dat do normalu, ale uz by sa aj mohol. podla mna sa v tejto faze zbytocne budes cpat jedlom (aj ja), ked si tie ziviny nevie poriadne zobrat odtial (kvoli rozladenym hormonalnym hladinam - cize aj komplet cele travenie je ovplyvnene, cinnost enzymov, atd.), chcelo by to zharmonizovat endokrinnu cinnost, rozmyslam vyskusat na to tradicnu cinsku medicinu, alebo to neriesit a ked sa tym nebudem zaoberat tak sa to spravi samo postupne (psychosomaticke priciny).
jedz pekne zdravo zatial, sem tam (aj castejsie) si daj nieco riadne kaloricke, sportuj a napr. ja si davam zo zasady teraz kaloricke jedlo medzi 21-23 vecer, kedy podla TCM pracuju organy tak, ze nedokazu premenit jedlo prijimane v tom case na energiu a vyzivu ale uklada sa vo forme tuku. takze to si davam pekne vydatnu veceru a este aj lyzicu konopneho oleja a tak. robim to tak zatial dva tyzdne ale do toho som bola aj chora a nechutilo mi jest, tak neviem objektivne zhodnotit vahove prirastky (radsej som sa ani nevazila :D)