Caute. Mám 15, bývam v Košiciach a strasne ma trapy, ze nemam ziadnych kamosov..... viem, ze by som mohol mat, ale chcem mat za kamaratov ludi, ktori su pri cloveku vtedy ked to potrebuje, nie ako väcsina kamaratstiev – vsetci piju, fajcia. A ak clovek sa snazi byt aspon o nieco lepsi ako oni, je hned cudny a nemaju ho radi. To je spojene samozrejneze s tym ze som doma, nudim sa a hoci mam zaluby, chodim po brigadach nemam ani cas a ak hej tak ani chut ist von. Je to taky trapny pocit ist vonku sam. Proste nemam sa komu vyrozpravat s tym co prezivam, co ma trapy. Teraz je to stale okolo tych istych ludoch, ci som v skole, ci vonku. Mnohi hovoria ze na strednej sa to zmeni, len to je este vela casu. Castokrat je mi tak cudne, tak az clivo ked idem po ulici a vidim mnozstvo partii ako sa zabavaju, rozpravaju. A vtedy si poviem preco musim byť taky? Preco som taky narocny na ludi. Najhorsie je to v piatky – vsade v skole a naokolo pocujem plany ako kto kde sa skym ide spit na byt/chatu. Castokrat som uz pocul ze mam byt samym sebou, ze mam nieco viac ako tieto ochlasty. Ale to mi kamaratov, ale ani stastie neprinesie. Neustale som ponizovany pred ostanymi. Neustal su slovne narazky na moju osobu, ze som biflos a tak. Ako vidim v dnesnej dobe je za dobre povazovane asi nieco uplne ine. Fakt uz neviem co je dobre a co zle. Castokrat to az hranici so sikanovanim, ale poviem si ze pokial to nieje fyzicke neriesim to. (Pravde, skola by neriesila ani to.). Fakt uz ani neviem ako to napravit. Mám byt medzi ludmy – snazim sa byt hore dole (asi som v nespravnom kolektive). Cez internet to fakt nejde, to mi verte, clovek tam pride o vsetko to usilie. A popri tom vsetkom nema clovek spadnut do zavislosti, lebo TO je vraj zlé. A ma byt sam sebou. Da sa to? Fakt skutocny kamos alebo partia nieje, ak ano ok, možno len 0.01%. A toto je len o kamaratstvach. Co sa tyka bab to ani neriesim. Nemaju o mna zaujem, v trende su svalnaty chalani so silnymi slovami a peniazmi. Castokrat sa az pytam preco tie baby hladaju takychto chalanov, su s nimi mesiace možno rok, dva, rozídu sa, dievča sa potom trapy. Neviem. Skúste mi dat nejaku odozvu co robim zle, ako to napravit, popr. co si o tom celom myslite. Popr. ak by nasla nejaka sucitna dusa z KE mohla by sa ozvat. Vopred vam dakujem vsetkym za svoje reakcie.
Sám..... bez kamarátov
Ahoj ja som bola na tom v podstate tak isto zakladka nic,stredna tiez.. Mam 2 kamosky ktorym sa mozem zdoverit a porozpravat. To su naozajstni kamarati doslova.Nepotrebujem ,,kamosov,, ktori ta pri prvej prilezistosti sklamu ,oklamu,alebo poohovaraju.. Tiez ma nebavilo chlastat,behat. Ale clovek to nejako zvladol,pretrpel a teraa sa nad tym iba pousmejem. Nasla som si priatela rovnakeho,ktory nepotrebuje k zivotu kamaratov,krcmy a vystacime si perfektne samy :-)
A mna co ,,drzalo,, pri zivote boli zvierata. Radsej som travila cas s nimi ako s nejakou bandou.
Tak nezufaj a najdi si nieco co ta bude bavit a hlavne sa netrap,postupom casu ta bude cakat len to dobre :-) drzim palce :-)
Ahoj, ak si to ešte teraz čítaš napíš mi. Mám 15 (dievča), ale som z BA. Ale pokec by sme mohli dať. Mám rovnaké pocity... Tiež by mi padlo vhod vyrozprávanie. Napíš mi na mail lulinku@centrum.sk
zakladka ? najhorsie roky mojho zivota, nekecam. stredna ? lepsie casy. vyska ? najlepsie roky mojho zivota :D pekne to mam odstupnovane. .... Musis vydrzat, kasli teraz na tych somrakov zo zakladky, ja sa ani s jednym clovekom zo zakladky nestykam nepotrebujem ich absolutne k zivotu. Stredna je uz o niecom inom, len sa snaz aby si si nevybral rovnaku strednu ako vecsina tych somrakov, moze sa stat ze ich buds mat za spoluziakov a to je viac nez zle :D Takze si over kto na aku skolu ide a ty si daj uplne nieco ine ;) Stredna je uz o inom, aspon u mna bola, novy ludia novy kamosi :) len by si mal kus zapadnut, ale to nebude problem, vecsina normalnych je na strednej uz po puberte ;) alebo sa spravaju trocha normalnejsie. Ja kedze som mal na zakladke problemy tak na strednej som si po hlave skakat nedovolil. vzdy som verbalne znicil kazdeho, nie nadavkami a pod. ale tak som vedel cloveka odkurit ze sa hanbil zato co mi povedal :D ale to som sa naucil az na strednej :D ..... Takze kamosov teraz neries, normalny kamosi pridu casom ;) ....
Dalsia vec zenske. kategoria ktoru som osobne nepochopil doteraz a to mam cez 22 r. :D mas 15. more casu na nejaku frajerku (horsie so mnou) :D Takze hlavu hore, a hlavne sa dobre uc, lebo ak sa vyseries aj na skolu a budes mat nahovno znamky ako aj ti dementi z triedy tak sa moze stat ze ta na lepsiu skolu nevezmu a buds ich musiet vystat dalsie roky na rovnakej skole ak nie horsie ( v triede) :)
Ja som mal tiež take myslenie a až teraz som zistil že ja som radšej sam ako z ludmi,proste ich nepotrebujem.Ja napr kamošov mám(ozajstnych) a občas s nimi vindem von ked sa mi chce,inokedy som sám a vobec mi ludia nechybaju prave naopak,nemam rad ludi.Vela kamaratov čo mi nesedelo som aj odstranil zo života a som spokojny zo svojim životom
WOW,ako vidím nás z inej planety tu pribuda.A ja stretávam svoj zrkadlový obraz.Neboj sa,naozaj to funguje,že vyspelejší síce trpia ked su obklopený idiotmi,ale rovnaké sa pritiahne a najde.Zažíval som presne to čo ty,aj ked mám viac rokov bojoval som s tým aj bojujem,lebo hlupost je na tejto planete ako mor.Ako povedal Einstein,dve veci su nekonečné,vesmír a ludská blbost a ja som k tomu dodal že mám pocit že vesmír je menší....ak ti neprekáža že by si mal priatela ktorý má už 30 rokov a hodný kus cesty a skusenosti,tak sa mi ozvi na mail palobodo@zoznam.sk,a neboj sa,nie som zvrhlík ani na mladých chlapcov,akurát nemám predsudky a myslím že priatelia možu byt aj 5 ročný so 100 ročným,vždy je to obohacujuce.Co máš z vrstovníkov,ked su to ozratí idioti,to je o riti.Tajomstvo priatelstva je o tom že to cítiš,že je to naozaj...maj sa zatial.
ahoj. ja som tiež z KE :) a tiež mám rovnaký problém, ale som od teba o 4 roky staršia, avšak, na mojej výške tiež iba rozprávajú o tom, ako a kde sa spili a kde budú piť nabudúce. tiež veľmi do kolektívu nezapadám, pretože nepijem a som tichšej povahy...
nečakala som, že v dnešnej dobe sú ešte neskazení v tvojom veku.
mám rovnaký názor ako väčšina, čo tu písali...
ja to už veľmi neriešim, mám svoje záľuby...kamaráti prichádzajú a odchádzajú, skutočné priateľstvá sa budujú veľmi ťažko. zatiaľ si myslím, že je lepšie mať iba známosti a starať sa o vlastné veci (mať ciele do budúcnosti). tiež mám chvíle, kedy by som sa rada vyrozprávala niekomu, no snažím sa to čo ma trápi, vyriešiť sama...
drž sa a hlavne sa zbytočne netráp :)
Ahoj, no ja mam presne taky isty nazor ako tu uz bol pisany. Vacsinou vznikaju priatelstva na strednych skolach, lebo ides na taku skolu ktora ta bude bavit a tvoji spoluziaci tam su z rovnakeho dovodu a nezabudaj, ze tam pojdes s ,,cistym stitom" len bud naozaj sam sebou a na nikoho sa nehraj. Zeny neries, tie pridu same ;) a tie mlade slecny chcu bezkrkych frajerov, aby sa mohli predvadzat a ukazovat sa, vzdy to tak bolo a asi aj bude. Je to tazke, ja viem, ale naozaj sa skus zamerat na svoje hobby ;) vela stastia
A okrem brigády máš nejaký koníček? Brat tiež stále sedel doma, potom začal chodiť na Larp (dúfam, že sa to tak volá lebo v tom mám zmatok :D) a hneď si našiel aj partiu aj záľubu, ktorá ho baví. Priateľov brat, tiež denno denný domased, celé dni len za wowkom sedel, začal chodiť hrať tie hracie karty (neviem ako sa ten typ kariet volá, ale tie, čo zbieraš, máš tam nejaké postavy na nich, často ich hrajú v The Big Bang Theory)
Ahoj. To o čom píšeš velmi dobre chápem. Tiež nemám priatelov, mám len ludí s ktorými sa bavím v škole. Som za nich velmi vďačná, ale to mi nestačí, tiež by som potrebovala niekoho, komu by som sa mohla vyrozprávať, s kým by som mohla von a také veci. V podstate nemám šťastie na ludí, avšak navonok som velmi pozitívna, veselá, ale tak niekedy to na mňa príde, je mi velmi smutno... Drž sa, bude lepšie, aspoň v to dúfam :)
Nie som z Ke, ale u nás v škole je ten kolektív tiež niečo podobné. Som presne v tvojom veku a nedá sa povedať, že by som žiadnych kamošov nemala, ale do kolektívu akosi nezapadám. Je tu síce pár fajn ľudí, ale ak práve chýbajú, chodím po škole a poprípade si vytiahnem mobil, aby som nevyzerala ako nejaká divná. Čo sa týka toho, že baby si vyberajú takých chalanov, je podľa mňa blbosť. Nikdy by som nikoho nevyberala, len podľa toho, či ma svaly alebo peniaze, pretože je to pre mňa nepodstatné. Ja už lepšiu partiu nestretnem, pretože som na strednú išla o rok skôr, ale ty ešte môžeš aj keď nemyslím si, že by sa tým všetko zmenilo. Tiež som si mysela, ale veľký posun vpred to teda nebol. Aj tak držím palce! :)