Nechce svadbu?

Príspevok v téme: Nechce svadbu?
slečna///

Cauko. S partnerom sme spolu 3 roky, teraz vo štvrtok sme sa zasnúbili hned na moje narodeniny, doniesol mi krásnu kyticu ruží a prsteň, svadbu plánujeme v lete 2014. S buducou svokrou a maminou pomaličky pozeráme svadobné šaty, dohadujeme sa o svad. dekorácii a pod. Aj keď sa s priateľom a rodinou o tom veľa rozprávame, mám taký pocit, že on sa bojí, a veľmi to nechce. Napríklad dnes som mu ukazovala svadobné šaty, či sa mu páčia, on len prikyvol. Alebo hocikedy keď príde téma svadba, tak bude rozprávať ale akokeby sa mu nechcelo. Onedlho bude treba zaobstarať salu na hostinu, lebo sa dosť dlho aj čaká, rok niekedy dva. On že máme kopec času, ale ja si to nemyslím. Mám strach, že príde deň a on mi povie, že to nechce. Veľmi sa bojím, správa sa akokeby mi chcel povedať, že sa nechce ženiť. A keď sa ho spýtam, prečo je nervozny keď sa rozprávame o svadbe tak povie, že preháňam, že sa mi to zdá. Ja viem, čo všetko svadba obnáša, tiež mam už teraz z toho stres, ale napriek tomu som šťastná... Či to ženy berú inak ako muži? Alebo si to ešte celkom neuvedomuje? Neviem čo si mám myslieť a som z toho smutná :(

olivienka

okrem toho, čo ti tu všetci už x-krát napísali, by som ti ešte odporučila, aby si sa s ním porozprávala o JEHO predstavách... a to myslím skôr vo všeobecnej rovine, nie štýlom - a páči sa ti toto? a toto? a toto? ono je totiž možné napríklad, že vôbec nechce mať veľkú svadbu a skôr než to, že to riešiš príliš skoro, mu môže vadiť, čo a ako riešiš celú svadbu. jeho názor je rovnako dôležitý, ako tvoj. a okrem toho sa ho aj normálne opýtaj, či sa mu zdá, že už je na to priskoro.
a hlavne žiadna hystéria. nezabúdaj, že na svadbe nie je najdôležitejšie to, aby všetko vyzeralo ako z katalógu, ale to, že si berieš muža, ktorého máš rada a chceš s ním stráviť život

daisy31

Základ ako sálu atď by som ešte ako tak pochopila,lebo naozaj niekedy s tým môže byť problém a treba to riešiť v predstihu.Ale šaty a dekoráciu rok a pol pred svadbou, 3 dni po zásnubách???? Dievča pre teba len jedna rada take it easy,lebo zmagoríš nie len tvojho nastávajúceho ale aj seba...a keby nechce svadbu,tak ťa asi nežiada o ruku. Nemôžeš sa čudovať,že neskáče meter dvadsať ak ste na neho vyrukovali hneď s celou organizáciu svadby.

Mrska Silvuska

...svadba v lete 2014 a ty teraz riesis???? za rok a pol sa moze stat tolko veci, ktore neovplyvnis....
som zena, ale uprimne lutujem tvojho partnera, z kazdej strany sa to na neho valí...ty, jeho mama, tvoja mama....som len zvedava, dokedy vydrzi....

doubledog

ked si predstavim, ze by som toto musel zazivat na vlastnej kozi, mam az zimomriavky.
ja by som to asi nevydrzal.

ale zas, tak mu treba, ked urobil tu chybu a dal ti tolko casu na pripravy.

pekne ho povaris vo vlastnej stave, nech vie, aku spravil chybu :)

jahodka123

A ktorý chlap sa nebojí ?? Chápem, že máš z toho strašnú radosť, ale prosím, neotravuj ho s tým. Požiadal ťa, súhlasila si, berie to ako vybavenú vec a keďže máte svadbu až neviem kedy, chce mať dovtedy od toho klud, lebo ako ti sám povedal, máš ešte kopu času (chlap si v tomto neuvedomuje, že na tolké vybavovačky je to málo času). To je proste chlap. Veci ohladom svadby rieš s rodinou alebo kamoškami a nezaťažuj ho s tým. Ver mi, budeš sa mu páčiť v každých šatách a bude ti vďačný, že ho odbremeníš od všetkých tých vecí ohladne svadby...

Lulita

vies co mna napadlo ako prve? ze to strááásne skoro riesis, mna by to unavovalo, my sme zajednali salu tusim mesiac dva pred svadbou, ziadny stres nebol, 2 roky dopredu toto riesit, hm

ty musis vediet, citit, ci ta ma miluje

Agnes999

Tak ja ta chapem, budes mat svadbu s milovanou osobou, moc sa tesis, moc to prezivas. Cakala si, ze on z toho bude rovnako nadseny, ale on nie je a nevies, co si o tom mysliet. Bud v klude, chlapi to proste vidia inak, pre nich to nie je taka uzasna udalost. Ale urcite ta lubi, inak by ta predsa o ruku nepoziadal. Ak sa nehrnie do vybavovania, tak asi budes musiet vacsinu veci vybavit sama, ale na to mas naozaj este dost casu. Svadobnymi satami sa pochval kamaratkam a jemu sa v nich predved az v den svadby.

xxxxxxxxxxxx

kus brzdi preboha... toľko času a už ho stresuješ ...niektoré to fakt s tými svadbami preháňate. aby si to chalan ešte s tebou nerozmyslel... a ako žena poviem že mi to príde prehnane strelené čo už teraz stváraš..

vinea

Tak neviem, z ktorej oblasti si....ale niekde sa fakt musí všetko vybavovať takto dopredu..
Niektoré vychytené zariadenia majú poradovník aj rok dopredu ak nie viac....keď sa mi vydávala sesterka viem, aké mala problémy len s takými "maličkosťami", akými boli fotograf (poradovník pomaly rok dopredu, niektorí vychytení čo už majú meno atd, tak tam je to dokonca rok aj pol, dokonca jedna známa, čo chcela istého konkrétneho fotografa, tak kvôli nemu mala svadbu piatok :) )...proste väčšina svadieb býva hlavne v sobotu a keď zvážiš, koľko tých sobôt do mesiaca je (4).....z toho ak sú náhodou ešte aj veriaci.....tak tí zas musia prihliadať aj na obdobia (pred Veľkou nocou vyše 40-dňový pôst)....aj pred Vianocami sú takéto obmedzenia a vtedy svadby proste zväčša nebývajú..
A takéto poradovníky nemajú len zariadenia a fotografi, ako som spomenula...ale aj ohľadne iných "maličkostí" od šiat až po vizážistu kameramana, svadobnej agentúry atd atd)))
Tiež sa mi to zdá prehnané takto dopredu všetko vybavovať stresovať sa....ale zas keď som to videla u iných v reále, že to fakt nie je len sci-fi))) tak nuž..
Pozri....veľa mužov na tieto veci záležitosti fakt proste není, nemusia to a myslím si, že to zvládneš aj Ty s pomocou svojej a jeho maminy či aj niekoho iného...však píšeš, že Ti v tom pomáhajú radia a tak..
A k Tvojim pochybnostiam....však ak tie zásnuby neboli z donútenia a bolo to jeho vlastné slobodné rozhodnutie...tak zbytočne nemedituj
Skôr je unavený z tohto chaosu a "haloo" okolo toho čo teraz vládne)))
Veľa šťastia :-)