Býva mi zle po jedle..

Príspevok v téme: Býva mi zle po jedle..
Romualda156

Ahojte, mám problém a sama neviem aký je vážny. Nechcem chodiť po lekároch a preto sa radšej opýtam Vás skúsenejších. Mám 17 rokov,178 cm a 58 kg. Za posledný polrok mi zvyčajne po jedle býva dosť zle a trvá to nejakých 15-20 minút (pravdepodobne pokým mi nestrávi) ale to moje jedenie, je tak asi 2-krát do dňa aj to možno 1 alebo 2 rožky a nejaká polievka. Bola by som nesmierne rada, keby sa mi k tomu vyjadríte. Ďakujem

RNG

Modli sa za dolezitejsie veci, nie za bezne doplnky z prirody, ktore tam zrejme Stvoritel dal, aby sme ich v pripade potreby pouzili. Ale zrejme ludske tvory su nevdacne, miesto toho, aby pouzivali Bozie dary sa mu snazia konkyurovat vymyslanim umelych patentovanych latok, kde patrent mozes dostat len ked dokazezs, ze dana latka predtym nikdy nikde neexistovala a ty si ju vytvoril prvy.
Teda to je velmi nebezpecna hra na Stvoritela, kde nove latky nie su pre prirodu a organizmus velmi vhodne a teda predstavuje skodlive zamorenie.

Romualda156

RNG- veľmi ti ďakujem za tvoju radu, dám na teba a už sa budem len modliť aby mi to pomohlo.

house- pokúsim sa môj jedálniček o čosi skrášliť ale veľmi sa najesť nemôžem, pri mojej práci mi stačí aj kilo-dve navyše a som z toho vonku.

Ale aj tak si veľmi vážim vyše názory a rady. ďakujem

house

To je dan za stihlost, je to problem vacsiny novodobych modeliek ...telo nema dostatok vitaminov, hlavne skupiny B traviace procesy su zabrzdene..ako napisal aj RNG enzymov atd.Preto mas problemy s travenim radsej sa najedz a cvic telo bude viac sexy ...

RNG

Travenie je vec kyselin enzymov mikrovlaknin a probiotik. Ak ti byva zle od zaludka je to priznak, ze mas malo alebo prilis zriedene kyseliny a tie nestacia zabit v zaludku mikroby, takze ti tam jedlo kvasi a hnije
Nedostatok enzymov v crevach tiez sposobuje problemy, ale tie sa objavia az niekolk0o hodin neskor po jedeni. Odporucam ti chybajuce kysweliny, enzymy, mikrovlakniny a probiotika doplnit.
A to ti lekar, az na velmi vzacne vynimky, neporadi, hoci t, pracuje prakticky kazdemu s traviacimi problemami. ja som trpel 30 rokov, pod lekarskym "dozorom" a az takato rada ma z toho dostala.

Romualda156

To ma teší :)
Pri mne je to nemožné, málokedy sa mi stane, že stihnem vôbec niečo zjesť, robím modelku a dosť veľa vitamínov a ostatných dôležitých látok mi v tele chýba, kedže som vegánka.

BublinkaRomi

dakujem za opytanie, myslim si ze uz som v pohode ;) viacmenej..
no a nebola som si taka ista, ze to u teba nie je nic vazne (len kvoli tomu do akej temy si pridala prispevok).

Pevne verim, ze tvoje bolesti nie su psychickeho povodu, to je vzdy najhnusnejsie a najtazsie liecit.
Dufam, ze je to sposobene len tvojou biednou nepravidelnou stravou :D
Skus papkat aspon 5x do dna male porcie, vela vlakniny, ovocie, zeleninku, ovsene vlocky s jogurtom na ranajky, a som si ista ze do mesiaca si fit ;)

Romualda156

To je v poriadku.

No tak to nemám, takže to nieje nič vážne?

Ale tak viac menej si sa už z toho dostala, nie?

BublinkaRomi

Ahoj,
Prepac predoslu prezyvku, ked som dopisala odpoved na tvoju otazku, zistila som ze nie som prihlasena, tak som len natukala podobnu.

Ak nemas prejavy silnej bolesti na vrchu zaludka skoro medzi prsiami, nemas sa coho obavat.
Ale odpoved je ano.
Ja som bola na 20mg omeprazolu 2 mesiace, za ten cas bolo vsetko v poriadku. Asi mesiac po vysadeni sa to zase zacalo (hlavne ked som bola v silnom strese a nejedla som pravidelne). Avsak je to omnoho lepsie ako to byvalo. Byvalo to kazdy den, teraz uz len raz za cas.

Bublinkaxo

Ja som mala presne taky isty problem, lekarka ma poslala na gastro a zistili mi vredy na zaludku. Vzdy ked bol moj zaludok niecim naplneny, alebo aj prilis prazdny, treli sa mi steny zaludka, alebo tlacilo jedno na vredy (otvorene ranky) na stene zaludka.
Je to velmi neprijemne a boli to az skoro hore medzi prsiami. Neda sa tomu pomoct naozaj nicim, napisu ti Omeprazol ktory ma vredy liecit, mnohokrat sa to upravi, mnohokrat nie.
Mne sa to nikdy neupravilo