Alergia - upchaty nos, hlieny, ekzem

Príspevok v téme: Alergia - upchaty nos, hlieny, ekzem
Lukas12345

Ahojte.
Skusim podrobnejsie opisat co mi je lebo uz neviem kam dalej. Je toho viac a neviem sa dopatrat ze co to vlastne je a ako sa toho zbavit. Taktiez som nikde na internete nenasiel nikoho s podobnou kombinaciou. Vzdy iba casti priznakov co mam ja.

Uz od malicka mam nonstop sople a hlieny. Neustale zdureny nos ze nemozem dychat a musim ustami. Takze aj malo soplov mi uplne zablokuje nos. Naviac mi to steka do hrdla a niekedy nemam normalny hlas .. niekedy si musim takou silou odkaslat ze to pocuju az susedia aby som nemal hlas ako zachripnuty. Raz za velmu dlhu dobu mam aj stav ked vypluvam tvrdy hnis a mam pocit akoby som mal proste tvrdu hrcu v hrdle.

Vyskusal som vsetky dostupne protialergicke lieky. Vzdy ten isty vysledok. Na take 3-4 dni rapidne zlepsenia(nemam upchaty nos, hlieny a sople stale ano) a do 6-8 dni ide ucinok liekov na nulu. Potom je to uz len cukrik ktory nema ucinok.

Na ORL mi povedali ze to je alergia.
Na alergologii mi nedavno robili testy. Bol som alergik ale podla vysledkov som skoro zo vsetkeho co som mal som vyrastol.(Co je ciastocne pravda lebo uz neopuchnem v lete atd..) Mam zvysene IgE - 259 pricom horna hranica je 240. Ale zevraj to nieje az tak vela.

K tomu ekzem. Nahodne sa mi objavuje na rukach. Inde nie. Aspon nie v takej forme ako ho mam na rukach(inde je to asi iny problem).

Dalej opuchnem lokalne ked mam kombinaciu teplo+vlhko+uzavrety priestor/tlak? Jednoducho v lete ked sa kupem, tak ak som v plavkach na slnku(po kupani) tak v tej oblasti opuchnem. Vyzera to ako sparene a nechutne to svrbi. Tiez ked som bol minule behat. Behom hodiny som v oblasti spodneho pradla opuchol. (teplo + vlhko=pot + tlak z oblecenia).

Dalej nemozem lezat na bruchu. Zacne ma palit/pichat/svrbiet cele brucho a ciastocne aj hrud a cele to scervena. V inej polohe sa mi toto nedeje.

Kozmetiku pouzivam z lekarne neparfemovanu aby to nereagovalo s ekzemom takze tam to asi tiez nebude.

Spekulacie su ze alergia na chlad, teplo alebo tlak. Ale nic z toho nedava zmysel, iba ciastocne.

Takto moja koza velmi rychlo zcervena ked napriklad nosim tasku na pleci, ale nejako to nepocitujem. Ale zase v posilovni ked dviham nieco tazke/lezim na chrbte tak tam nic.

A to teplo, ked idem z teplej sprchy tak mam zacervenanu kozu. Ale zase ina forma tepla mi nerobi problem.

Takze ja fakt neviem. Ak mate nejake napady/skusenosti budem rad. Dakujem za precitanie.

RNG

Na vzdusnwe alergie treba pouzivat quercitin, 3 x 500 mg.
Na odhlienenie pomaha serrapaptaza(3 x 120 000 IU) NAC(2 x 600 az 1200 mg) a oreganovy olej, (3 x 200 mg carvacrolu, ako to mas v 3 x 2 kapsuliach , enterickych od firmy Now foods).
Na nakazy v prinosnych dutinach odporucam kvapkanie roztoku citricidalu, v leze s hlavou zaklonenou co najviac dozadu, aby sa to dostaslo aj do celnych dutin, kde sa z kvapocnovych nakaz zo vzduchu moze nakaza zdrzovat aj mesiace, dokonca roky a odtial s hlienami nakazovat cely horny dychaci trakt a dokonca sa moze dostat aj do stredneho ucha.

karolinka122

tvoje problemy a trvalo. Najdi si dobreho specialistu na detox, problemy s dych. cestami , hlienmi v spojeni s koznymi potiazami ako ekzem vzdy sposobuje oslabeny okruh dychacich ciest. Mozu to byt skryte virusy, alergie a pod. Treba to vycistit vhodnou prirodnou medicinou. Ja momentalne presne toto co pises riesim u malej dcerky pomocou Joalis preparatov.

matway

Prepáč, že ti to poviem tak surovo, ale chýba ti jedno, očista tela...máš svojho maznáčika, papáš škodliviny, nič z teba škodlivé neodchádza, iba sa tam združuje, zgrupuje, hromadí...mám pokračovať???

Erik741

Ja ma to iste co sa tyka upchateho nosu, sice som alergik od detstva na travu pel plesne a podobnu haved, nikdy som nemal take problemy ako posledne roky, celorocne upchaty nos a neustale stekanie hlienov do hrdla tiez pocitujem ako taku hrču v hrdle no proste cle zle, prvy rok chodim a vakciny ku alergologicke ale ziadne zlepsenie a doktorka povedala ze sa to zlepsi najskor za 3-5 rokov, o com pochybujem...

Lepsie by to bolo vyriesit urcite cez stravu, lebo tej sa vystavujes celodenne len zistit ktore polozky v strave to zahlienenie sposobuju , moj nazor