Ahojte,
mám veľmi rada horkú čokoládu a jem ju každý deň...aspoň pol balenia 100g, niekedy aj celú...može mi to ublížiť?
Jem každý deň horkú čokoládu...veľa čokolády!
Tiež milujem horkú čokoládu :) nezjem jej síce toľko čo ty ale zjem jej viac než je normálne :D obyčajná mliečna mi príde moc sladká.. záleží ale aj od toho aká horká napríklad Figaro mi nechutí :/ najradšej mám túto z Lidl www.letakomat.sk ešte aj cena je tam lepšia a keď nie táto tak potom Lindt ale je dosť drahá takže tú by som si na každodenné maškrtenie nedovolila :D
Tiez si myslim, ze sa ti nic nestane, pre mna je skor zvlastne, ze si schopna kazdy den jest tolko cokolady. Ja som napriklad tiez dost chuda, mam 163 cm a vahu asi 43 alebo 44 kg, mam to ale dane geneticky a ked som sa este pokusala pribrat skusala som tiez napriklad jest cokoladu denne a uplne mi prestala chutit casom, samozrejme som z nej aj tak nepribrala.. Ale po dnesnom obede co som sa fakt napraskala (zjedla som kremovu paradajkovu polievku, cernohorsky rezen s hranolkami a dost velky kremes) som normalne spozorovala, ze sa mi trocha zvacsilo brucho a asi dve hodiny mi fakt trcalo zo siat, cize milli11 nie si sama. :D
Horka cokolada je skor o tukoch,nez o sacharidoch. Cim viac kakaa tym viac tuku a menej sacharidov. Urcite lepsie nez nejaky keksik, alebo mliecna cokolada.
Napr. cokolada s 90% kakaa, kt. mam doma ma na 100g 55g tukov a len 14g sacharidov, z coho je 7gcukor.
Čokoláda bude patriť medzi jednoduché cukry, a preto samozrejme že škodí na celý organizmus:To že je čokolada taká zdravá je podľa mna blud, ( Ak by si takto pokračovala roky, oslabiš si zrejme najviac nervy, a zaradíš sa medzi psychiatrických pacientov) pretože čím je jedlo viac chemický pripravované tým viac je škodlivé. Zosumarizované: Ak sa ti podarí vypestovať v záhrade horkú čokoládu môžeš si jej dať aj pol kilá --dávam ti záruku že ti neuškodí.,-- Michael
možeš jedine tak pribrať, ale až maš dosť pohybu, dobre spalovanie alebo dobry geneticky zaklad nemusiš sa obavať ani toho :-D
to že maš taku chuť na čoko, može však byť znakom že ti v tele niečo chyba, ja napr cez zimu zjem aj tri-štyri čoko denne a keksiky ani nehovorim, ale ako nahle pride jar, vykukne slniečko a v zahrade mame prvu zelenku/ovocie, chuť na čokoladu je vyrazne nižšia, niekedy som aj tžden vtedy bez
Sice, ja svoje zjedene jedla vybeham v praci, robim ako robotnicka a tam treba byt stale v pohybe. Za 8-12 hodin si clovek sadne tak akurat na prestavke, inak ani nie, lebo bud ho nepusti norma :( alebo sef. :( Kolkokrat zavidim tym, co sedia v kancli na stolickach.
Po takom dobrom vacsom obede mam vacsie brucho aj ja. Vtedy vyzeram ako taky pavuk, tenke ruky, tenke nohy, len brucho trci. :DDD Ale potom sa to brucho dostane do normalu. :) Ale to mam len po normalnom jedle, po sladkostiach som este brucho nemala. :O
Myslienka je velmi silna vec. :D Ale jasne, ze priberanie moze byt sposobene aj genetikou, pripadne zdravotnymi problemami.
A preco ludia tolko riesia to, ci pribrali? Kvoli sebe? Kvoli okoliu?
Tiež mam poobede veľké brucho, to je normálne:))
olivienka aj ja som mal ešte v auguste 120 kg a všetci mi tipovali nejakých 80 :D To len tak na okraj :) Teraz mám 84 a som veľmi spokojný.
A čo sa týka čokolády tak cukry sa obyčajne pri dostatočnom pohybe na rozdiel od tukov premieňajú na energiu. Skôr sa priberá z pečiva ako z čokolády :)
Jak ja vám závidím (tým čo nepriberáte) ja zjem niečoho trochu viac, napr. na obed toho zjem veľa, a už mám veľké brucho! :/