neviete mi niekto proadit ake pripravky pouzivat aby som mala peknu plet ? stale mam nejake vyrazky, nikdy som nic nepozuvala, iba ked pridem domov zo skoly odmalujem sa tak, ze si umyjem ruky a potom si tekutym mydlom umyvam tvar to je vsetko .... existuju vsak pripravky, z ktorych dievcata maju tvar ako babiky!! aj ja chcem taku :(( neviete proadit?? okrem antikoncpesie som proti nej, vdaka
Zdrava a krasna plet. Co preto robit?
mila joana789, zdrava a krasna plet je vysledok mnohych faktorov. niektore neovplyvnis (genetika, hormony, kontaminacia prostrenia kde sa pohybujes) ale kopec veci sa ovplyvnit da.
v prvom rade je to dusevna pohoda, dostatok oddychu, spanku, zivotosprava, pohyb, cerstvy vzduch, pozitivny pristup k zivotu, ludom a veciam...
nestresovat kvoli kazdej hluposti, nepatlat na xicht zbytocne vela kozmetiky, nech je hocijaka zazracna, nedrhnut ju kazdy den v sprche ci umyvadle...
veci ako cigarety, alkohol, solarium ci ponocovanie vylucit uplne.
atd...
ja som uz vela pripravkov skusila,aj tych od koznej ktore som vsetky po case prestala pouzivat...nemam pocit ze by mi pomohli...s akne sa trapim uz dost dlho...hlavne ma trapia flaky na chrbte no zacala som pouzivat jablkovy ocot snad aspon trochu pomoze,,,, a na tvar skus pripravky s tea tree olejcekom..mam ho aj cisty ale myslim ze lepsie je kupit si pripravok ktory tento olej obsahuje..lebo ten cisty sa mi zda silny a dost aj zapacha :) a velmi dobra je uhorkova maska Facial peel-off mask cucumber taka vacsia zelena kupena v drogerii.. vyborna, je zlupovacia amam po nej uzasnu tvar :_))))) a da sa uz aj make-up kupit s tym spominanym tea tree olejom... vela stastia :) aj sebe ho prajem :p
zineryt vysusoval? no mne na zaciatku tiez velmi, tak som riadne kremikovala a potom to prestalo...a nezdalo sa ti ze okrem toho vysusovania ti urobil peknu tvaricku?
na jazvy po akne zase pouzivam contratubex z lekarne, je to masticka ale necakaj ze ti uplne zmiznu, mozno po nejakom dlhodoboooooooom aplikovani, ale uz aj hned od zaciatku ich aspon vybieli a su svetlejsie.
no a ktoru vodicku si to myslela? sensibio? ta v lekarni stoji do 20€ 500ml, je aj mensia ale viac sa oplati vacsia.
tak isto kozna zvykne predpisovat RSB roztok - v niektorych lekarnach ho urobia aj bez receptu, za cca 100g das 3€ ale ak ta vysusoval zineryt a das si urobit liehove RSB takisto ta bude riadne vysusovat.
mozno na tvojom mieste by som este vyskusala chemicky peeling, neviem ci si uz nejaky mala..tiez celkom vie vyhladit tvar. ja mam napr od biodermy, neviem ako ine znacky..
proste je toho vela, treba si spravne vybrat a zistit ktore posobi dobre na tvoju plet
dakujem ti ze si reagovala ;))
nie nemam problematikcku plet, akurat chcela by som ju mat na pohlad taku peknu ,jemnu :)) je sice pravda ze sa zle stravujem ,jem vela mäsa, co nieje dobre a takmer nic zdraveho :/ a ten zynerit som uz mala, no mne tu strasne vysusoval pokozku, ze som si do skoly nemohla dat ani make up... pre mna bol zly nejako, a kolko stoji ta vodicka o ktorej hovoris ?? :) a to ako si ju mam dat vlasne??? :)
Zdravo sa stravvat.
tak v prvom rade si neumyvat tvar tekutym mydlom urcenym na ruky. pre kazdodenu starostlivost je dobra micelarna voda sensibio h20 od biodermy, fakt dokaze zazraky ale je drahsia, kupit ju mozes v lekarni. ked sa ti urobia nejake vyrazky tak potriet napr zinkovou mastickou alebo tea tree oil. ak mas viacero vyrazok a chces si tvar tak komplexnejsie upravit, kozna ti moze predpisat zineryt, je to taka antibioticka "vodicka", vacsinou si ju pochvaluju, mne pomaha a sestra tiez neda na nu dopustit, ale zase moze sa stat ze tebe nebude vyhovovat. kazdy je individualny. ale z toho co pises, tak myslim ze nemas nejaku extra problemovu plet tak by si nemusela mat s tym problem. neviem co este by ta zaujimalo..