potrebovala by som poradit ohladom mojej macky, cca rok a pol a je strasne tazka, brucho jej vytrca do bokov aj nadol. na prvy pohlad obezita ale davam jej jest presne vtedy a tolko ako ostatnym mackam v jej veku a oni su stihle. aj sa vela hybe, stale vonku v zahrade, vsetko nahana aj ked je v dome tak sa nahana za niecim alebo za inymi mackami.je sterilizovana. porcie som jej uz chudere znizila na dve lyzicky rano a vecer maso a okolo obeda trocha granuliek. niekedy sa tak na mna pozera, ze by snad zjedla uz aj mna co je hladna. moze to byt nejaka choroba? mate s tym skusenosti?
Tučna macka
Najprv vyluc urcite mozne zdravotne problemy a ked nie, tak ti ostava len upravit este viac nejak stravu. Drzim palce, nech je cica v poriadku.
Chod veterinarovi, moje morca bolo hodne tucne a nakoniec zistili, ze ma obrovske cysty na vajecnikoch. Neviem teda, ci aj macky taketo problemy mozu mat. No a potom obezna moze byt aj z toho, ze je sterilizovana, skoro vsetky sterilizovane zvierata priberu. S tym sa ale neda nic moc robit, len mierne upravit dennu davku jedla, ale ani to moc nepomoze.
chod s nou k veterinarovi , možno má niečo so štitnou žlazou