Ahojte.
Som študentkou na univerzite, tretí ročník. Stále chodím na prednášky, nevymeškávam, čiže mám všetky poznámky. Tesne pred skúškovým sa objavia "študenti", čo sa celý rok neukázali. No a samozrejme vždy na konci semestra mám na fb plno správ, kde ma prosia aby som im poznámky poslala.
OK. doteraz sm s tým nemala problém.(4 semestre) No začína ma to poriadne štvať. Náhodou niekomu neodpisujemm, alebo napíšem, že nedám, tak som zrazu najväčšia krava na škole.
WTF? !!!!!
Každý ma využíva
ok, tazko ti je samej. A je tam teda niekto kto si aspon ako tak zasluzi tie poznamky a pozdravi ta aj mimo skuskoveho? pretoze ak sa ti ludia inokedy tvaria ze neexistujes, si sama tak ci tak.
No viete, keď ťažko mi je samej. Mám ešte aj takú kombináciu predmetov, kde som sama v odbore, takže vlastne nemám skutočných spolužiakov.
cim dalej tym viac si zacinam mysliet, ze ak chce byt clovek uspesny, musi si selektovat uspesnych (alebo minimalne snazivych) a nikdy nie naopak.
CHARITU mozes robit ked nieco dosiahnes, to je sakramensky zakladne pravidlo, najskor pomoz sebe a potom inym :)
sice sa mi to lahko hovori, kedze som v takej situacii nebol, ale napisal by som si na FB status ze "neprijimam ziadosti o poznamky" ci nieoc podobne.. ale aby to neodradilo ludi, co stoja za to..
porisko
CHLADNE , avsak pravdive...
to mi pripomina mojho brata.. ked nieco chce, tak som najsamlepsi bracek na svete.. (ked potrebuje napr odvoz do rakuska aby si nakupil pekne oblecenie), ale ak chcem od neho nejaku malickost (napr nech mame nainstaluje na pc nejaky program), tak ma nepozna a ignoruje..
a presne ako winki pise :)
seed:leech ratio musi byt minimalne 1:1 !!! tj. pomozem 4x, ziskam pomoc 4x a nie ze pomozem 0x a ziadam pomoc 8x to je blbost na netu, odporuje to kolektivnemu boju na VS.
Ak by mi niekto povedal ze som najvacsi byk na skole, tak by som ho ignoroval :D resp bud by som mu povedal ze "co si ty, ked ja som ... ale odomna chces poznamky, tj logicky mi to vysvetli, potom musis byt mega fatalny *** ked ziadas pomoc od byka/blbca ako som ja" alebo by som mu poslal len 1/2 poznamok, popripade by som ich upravil tak, aby garantovane nepresiel na skuske.. a potom budem byk, buhaha... ked sa chcu hrat tak pročné :D :D :D
pozname:) na vysokej som bola iba ja ta ,,bifla,, a k mojej spolubyvajucej na izbe sa chodili tieto moje spoluziacky vzdy fintit na diskoteky. A raz ako sa tak malovali pred zrkadlom sa ma pytaju, ze ci by som nechcela byt ich kamaratka, ze by sa im hodila taka mudra, ktora by im pomohla s pracami do skoly. iba som im povedala, ze ale oni by sa mi nehodili a brzdili ma v rozmyslani;) hm, nevadila mi ich primitivnost vlastne ale zarazil ma ten sposob, ze to narovinu bez obalu povedali tak hlupym sposobom. ved je tolko krasnych sposobov, prilezitosti, odmien ktorymi si ma mohli ziskat alebo sa mohli vtierat ako to robia normalni ludia. chalani mi nosili aspon cokolady ake som si povedala. zaujimave casy. no je to na tebe, poslusne im davat svoje veci a byt tutkou ale mas aspon pokoj, nedavat im svoje veci a narobit si nepriatelov (to vie inak nasrat ak bifla neda opisat na skuske) alebo z toho nieco vytazit - robit si z nich prdel - dat len ak splnia nejaku ulohu (dievca nech zakokrha, chalan nech lozi po styroch po skole atd).
vyprdni sa na nich... chybou bolo, ze si s tym poziciavanim zacala
treba si uvedomit, ze poskytovanim poznamok je pomahanie konkurentom..
ked ich poskytnes, tak ti sice dakuju, ale si pre nich hlupana, ked neposkytnes, tak si krava.
ja by som bola radsej kravou.