cawko. ani neviem preco som sa to rozhodla napisat, je to blbe, ale ked som sa na to uz odhodlala......zacnem tym, ze uz nemam -nast rokov a moj problem spociva v tom, ze ked mam svoje dni tak mam strasny pocit z toho ze preteciem. je jedno ci mam slabe, ci silne krvacanie, ci som si pred chvilou dala novu vlozku, ten blby a neisty pocit tam vzdy je (hocikedy ani dovod na to nemam) a neustale sa obzeram po zadku ci sa mi to nestalo. strasne nemam rada ked niekto vtedy chodi za mnou, to myslim akoze je fyzicky za mnou, najradsej by som vtedy chodila vsade posledna, posledna vysla napr zo skoly, z kostola, co ked sa mi to nahodou stane, aby som nemala svedka. nemam rada ked sa mi v tom obdobi niekto pozera na zadok tak robim vsetko preto aby som nedavala take "impulzy". napriklad sa snazim dobre ze aj neudrziavat ocny kontakt s danym clovekom aj ked uz odchadzam od neho. je to strasne blbe, ja viem. myslim si, teda urcite viem, ze to prameni z cias ked som zacinala menstruovat, ked som mala nejakych 13 a este som nevedela presne jak na to - ved viete ake su tie zaciatky, tak vtedy sa mi to parkrat postastilo. odvtedy, teda od strednej skoly mam pocit ze sa mi to uz nestalo (myslim na verejnosti) a to radsej ani nespomeniem kolko mam teraz :P ludkovia, prosim poradte mi co s tym mam robit. je to chore? ma to aj niektora ina z vas ci zase som individualny pripad? jak na to, ako s tym navzdy skoncovat? vdaka za vas cas a rady. este perla na zaver - strasne nerada chodim do spolocnosti (teda niekam prec, ci uz von alebo kade-tade) ked mam svoje dni
Preco mam az taky prehnany strach z toho?
Ja som sa tiež bála, keď som používala vložku a tiež oprávnene - niekoľko krát som pretiekla a tak zákerne, v škole (proste vložka bola aj nová, ale keď som sa zdvihla zo stoličky, tak ten príval nezvládla a všetko šlo po bokoch). Okrem toho, keď som už cítila trochu vlhkosť, tak som sa zľakla a utekala na záchod a tam nič. Tak som prešla na tampóny + intímka. Výhodné je to, že celý čas si v suchu a tým pádom, keď tampon pretečie, tak to cítiš, no intímka to zachráni. A v prvé dni, keď mám silné a možno nebudem stíhať na ten záchod (v škole, práci, autobuse), tak si dám miesto intímky vložku.
Ale inak s tamponmi som spokojná. Len na noc si dávam vložky, lebo tampon sa má vymeniť po 5-6 hodinách a ja nie som ochotná vstať z postele :D A keď sa mi stalo, že som s ním zaspala, tak som mala ešte mesiac zdravotné problémy, tak meniť meniť meniť, aj keď je poločervený.
o tej mmariah carey pocujem 1x. nevedela som ze sa jej nieco take stalo
aj christine aguilere sa podarilo predviest nieco tazko blizsie identifikovatelne na pohrebe etty james. Tak isto rozruch na par dni a bolo po vsetkom
pozri mariah carey sa to stalo prave v momente, ked spievala na m.jacksonovom pohrebe - pred celym svetom, pred kamerami a v takej situacii! musel to byt velky trapaz. a co.... tiez sa svet nezboril. par dni o tom popisali a zabudlo sa. nezatazuj sa tym, co by sa mohlo stat. ak si das tampon plus vlozku, bude to v pohode. odvykni si na to mysliet, lebo sa ti to stane zlozvykom. predstav si, o kolko dni v roku a v zivote si a budes ukratena, lebo sa zbytocne nervacis.
Nie si v tom sama:). Ja cez menzes tiez radsej nosim nieco dlhsie, tmavsie, aspon tie prve 2-3 dni, kedy je to najhorsie.
ja som tento mesiac pretiekla v praci a čo ? mám so sebou vždy v skrini náhradné nohavičky aj nohavice....
moja kamoska stym problem nema dodnes mi to aj povie aj oznamuje a aj si pohresi a aj mi zavola ze nech pridem ponu a jej pomozem k najblizsiemu wc lebo pretiekla pohoda to je zivot :}}}
Taka nehoda sa stala mnohym zenam, mne raz tiez, to som mala 13, chodila este na zakladnu a otrasne som pretiekla, este aj stolicku v triede som od toho zaspinila. To bol hrozny trapas. Ale ako mlada som mala aj velmi silny menzes, nastastie, vekom sa to podstatne zlepsilo. Uz mi trva miesto 7 dni take 3-4 a ani to uz nie je tak hrozne silne. Urob jak ti radia baby, daj si aj vlozku aj tampon, casto to men a nemas sancu pretiect.
Aby si mala nejaku istotu, tak ako ti radia. Aj ja to tak robim. Tmave nohavice a v lete dlhsi top a v zime taky dlhsi sveter, pletene minisaty.