Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Dedicnost

Príspevok v téme: Dedicnost
kraskaham

ahojte chcela by som sa spytat na kolko su rozne ochorenia dedicne, napriklad ako tu pisu damian a rng, ze rakovina sa teda lieci lepsie tou prirodnou cestou, ze ci existuju pripady, kedy by tieto latky ktore v tele chybaju a dajme tomu preto sa rozvinula rakovina, boli dodavane do tela, a aj tak by to bolo prosto geneticky podmienene, ze aku ulohu tu zohrava geneticka vybava cloveka, a do akej miery je ovplyvnutelna. daujem.

Mimulus

kraskaham - nie som síce doktor ale psychické choroby alebo rakovina sú typickým príkladom. Môžeš žiť zdravo vo veľmi dobrom prostredí no a napriek tomu si chorý.

kraskaham

viete ide mi o to, ze naprikald takeho alzheimera urcite nie je bezne aby dostal nejaky mlady clovek, cize su tam iste medze ze co nas prekvapi na tej chorobe. takisto vela stareckych chorob kedy uz imunita nie je taka. ale napriklad velmi nepredvidatelna je rakovina, ktoru dostavaju aj deti. tam by ma skor zaujimalo aku ulohu hra vobec dedicnost.

kraskaham

to by sa dalo povedat asi iba keby ten clovek eliminoval vsetky vplyvy z prostredia a aj potom by sa choroba prejavila.

Mimulus

Skoro každú predispozíciu možno zdediť. Sú na to presné genetické tabuľky a pomer štiepenia v jednotlivých generáciách ale kto by to celé chcel vedieť tak by umrel skôr ako by to všetko zistil :D Väčšina ochorení sa prejaví až vplyvom prostredia a nemusí sa daná predispozícia v jednej generácií prejaviť vôbec. Na druhej strane ďalšiu to môže postihnúť dvojnásobne... A niektoré choroby sú dedičná skoro na 80 percent a predispozícia sa prejaví nech je prostredie akékoľvek. Bohužiaľ ale takto nejako si myslím, že to je.

kraskaham

neviem ale kazdy len furt omiela ako sa zvysuje priemerny vek obyvatelstva. je to zas len loz. tieto statistiky sa robia len odkedy vzniklo moderne usporiadanie spolocnosti to znamena industrializacia a polnohospodarstvo na principe tejto industrializacie. a zo zaciatku bolo samozrejme nedokonale, pretoze sa pouzivalo vela jedov, a teraz su uz na to normy. pozri si to na veku jednotlivych generacii a zistis, ze nase prababky ktore len na sklonku zivota okusili tejto modernej chemie, zili sto rokov. potom nase babky tie uz prezili dost velku cast zivota v chemickom polnohospodarstve a priemysle, ale stale este velku cast v klasike. no a potom je tu generacia , ktora zomiera v 50 tke. dlzka zivota sa predlzuje jedine preto, ze sa zavadzaju prisnejsie normy.

porisko

kraskaham, v minulosti nemohli civilizacne choroby vzniknut nie preto, ze nebolo masove polnohospodarstvo, ale preto, ze ludia sa dozili tak 30 rokov a jednoducho nestihli dosiahnut vek, v ktorom sa civilizacne choroby prejavuju :-DDD
No ale napis este nieco, je to velmi zabavne, celkom sa tesim, co este splodis :-D

kraskaham

a co laktobaciliky v brusku spolu s hcl a zinkom a tvorba vodikovych iontov skade ma clovek nabrat tie laktobaciliky samozrejme dobre

kraskaham

cize znova reklama lekarov, ze prehnana hygiena moze znicit dobre bakterie je len hrou? ze cigancata maju najlepsiu imunitu lebo ziju v hovienkach ved toto je uz fakt neunosne...presne ako s potravinovou pyramidou ze za to ze sacharidy sa spaluju najrychlejsie, tak cela pyramida je postavena na sacharidoch, hlavne ze ked clovek ma sedave zamestnanie, tak nespali nic. a pred vznikom tzv. moderneho polnohospodarstva neboli civilizacne....to je fakt. vsetko su to lzi, este aj od vyzivovych poradcov, nie len od lekarov s chemiou, lebo aj oni musia mat pacientov. a preto su uz zmazane vsetky videa o sueperfoods na youtube.
ja som citala praveze rng ze aj z chybajucich latok moze byt rakovina lebo potom nastava nerovnovaha v celom organizme. a zvysi sa mnozstvo homeocystinu

RNG

Rakovina nie je z chybajucich latok, ale zo zamorenia, ked sa vytvara pri deleni buniek ovela viac poskodenych/chybnych a ked zamorene telo nestaci tie novovytvorene odstranit, a tie sa zacnu rozmnozovat(bujniet) a sirit po tele(metastazy)
Vsetko, z coho sa sklada tvoje telo si zdedil, aj slabosti aj silne stranky, ale zdedil si aj navyky, stravovanie sa, zlozvyky a podobne. A to ma casto rozhodujuci v plyv na to, ci v zivote dostanes rakovinu, alebo nie. Zo svojho okolia mozes dostat aj rozne mikroby, ktore maju rakovinotvorne vylucky, dokonca aj mnohe parazity takeho druhu su prenosne.
A to vsetko sa da velmi lahko ovplyvnovat zmenou stravy, pripadne aj doplnkami.