Zdravim...
Chcem sa len spoyta ze od kolkych rokoch ste zacali so sexom. Je uz v tejto dobe takmer bezproblemov ked maju napr. dvaja 14-rocny spolu sex? - pytam sa to preto lebo v mojom okoli casto pocujem, ze takyto uz mali sex -som mama a preto sa dost bojim toho aby moje dieta neurobilo tuto chybu.
Kedy zacinaju so sexom ?
Moniqa,
ked budes mat viac ako 25, uvidis, ze sa ti rozne nazory zmenia (nemyslim len na sex, ale vseobecne) a budes sa na veci pozerat inak..v sedemnastich clovek este nie je zrely, aj keby sa neviem ako tvaril a snazil ci v 16., 18., alebo 21.storoci...proste to je zivotnymi skusenostami...v 17-tke je clovek vzdy iba a iba student a psychika sa mu stale formuje...sex patri dospelym ludom - tym, ktori si uvedomuju aj jeho rizika a beru nasledky...len sa obzri, kolko je tu odkazov, ze sa baby stresuju, ci nie su tehotne...ved o com je to?? ved to by malo byt vsetko o slobode, laske, odovzdani sa a nie o strese...ale na to treba vek a zrelost..:)
cim sme starsi tym sa podla nas zvysuje vekova hranica v ktorej sa nam zda vhodne aby niekto s niecim zacinal a to sa netyka len sexu a kazdy bude ten svoj vek povazovat za spravny, teda aspon vo vacsine pripadov, tak sa nemusime hadat o veku, myslim, ze taky zlom nastava u mladych ludi tak okolo 17 rokov, cisto podla mna... vtedy je uz aj pravdepodobnost, ze budu na to aj naozaj zreli, aj ked nie vsetci, je to relativne... niektori su na to zreli este skor a niektori neskor, niektori to naozaj robia len z frajeriny a iny naozaj poznaju pojem laska...
adina- ty vravis, ze aj 18 sa ti zda dost skoro, mozno je to len z tvojho hladiska a mozno ty by si sa v tom veku na to naozaj necitila, tak vychadzas zo svojej skutocnosti, ale kazdy je iny... ja som zacala v 18, tento rok budem mat 20 a nelutujem, lebo je to niekto koho skutocne milujem a poznam aj rozdiel medzi milovanim a cistym sexom...
takze je to v podstate vsetko dost relativne, ale podla mna tak mozu ludia po psychickej stranke na to naozaj dozriet tak okolo tej 17, tot moj nazor...
moja zlata,ja ucim a ked pocuvam tie reci...tak by sa teda divili vsetci ti rodicia,ktori povedia:"Moje dieta je spravne vychovane..." bla bla,dnes je taka rychla doba,ze fakt ti mali tupci zacinaju so sexom prilis skoro,lebo urcite si to ani tak nevedia vychutnat,len im ide o to aby boli IN...niektori mozno maju len silne reci...ale niektori nie...porozpravaj sa so svojim "dietatom" o tom a zistis aky ma ono na to nazor...
no ja som zacal ako 21 rocny... a myslim si z mi nic neuslo...
Ja si myslim, ze by bolo dobre vysvetlit detom rozdiel medzi sexom a milovanim sa. Ani nie formou poucovania alebo vnucovania, ale skor nenutenym rozhovorom, kde aj dieta dostane prilezitost pre vlastny nazor.. ak nic ine, aspon sa mozno zamysli..Ja mam 20 a radsej si pockam na niekoho, koho budem milovat a potom.. sa s nim budem aj milovat ;o)
28? to sa mi nechce veriť a keď máš ešte aj partnera? vieš ,že žena by mala mať do 30 prvé dieťa,aby nedajbože nenastali nejaké komplikácie?,ale tak je to čisto Vaša vec,každopádne je to nezvyčajné,to neznamená,že zlé...:)
Ja si osobne myslim, ze aj v 18-tich je to priskoro - sex je pre dospelych, nie len fyzicky, ale aj citovo...dnes sa sex prilis medializuje ako prirodzena a normalna zabavka, ale na druhej strane sa obzrime kolko je nestastnych ludi, potratov a pohlavnych chorob! Sex prinasa so sebou zodpovednost za pocatie a to chce 2 zrelych ludi...ja mam 28 a som stale panna:) nie, nic nelutujem, prave naopak tesim sa zo zivota a som rada,z e som zdrava a bez stresov! Ten pravy by uz aj bol, ale obaja sme trpezlivi a cakame na ten spravny cas..:) mlade kocky by sa mali viac zaujimat o sport (mladi dnes vobec nemaju pohyb), pohyb a napr umenie ci prirodu, nech to cloveka utuzuje a formuje s podporou rodicov samozrejme a potom sa sformuje aj osobnost a clovek bude slobodnejsi:) Prajem vela stastia....:)
Ahoj Katarinka. Mam sedemnast rokov. A so sexom som zacala v sestnastich. Takto to napisem: vzdy som si predstavovala ze to bude lepsie. Ale zabudla som na jednu vec, toto je jedna z mala veci(podla mna dost vzacna), co moze dat dievca niekomu inemu. Kebyze sa mam este raz rozhodnut,tak to nespravim. Nie zeby chalan(moj este staly chalan) nebol dobry a ze by som to s nim nechcela...ale urcite by som si pockala...PROSIM VYSVETLI SVOJEJ DCERE,ZE TOTO JE NIECO CO SA TAK LAHKO NEDAVA.A samozrejme dajte pokec o inych veciach co k tomu patria. Urcite by si nechcela,aby tvoja dcerka mala nejake problemy. Radsej jej to povedz narovinu. Dnes som napr. videla po prvy krat potrat a nemam sil dalej mysliet na nic co sa sexu tyka. Aspon nie teraz. Pozhovaraj sa s nou. Urcite ta pochopi.
no zvyknu mat... ale ako matka by si sa mala zo svojimi detmi zhovarat i ked je to tazke ale so mnou sa rodicia rozpravali...ale nie nejakym trapnym sposobom ale proste raz za cas nieco vtipne poznamenali a pytali sa na to co robia moje kamaratky...nikdy nie na mna.... teraz si myslim ze mi tym velmi pomohli pretoze som este panna a i ked mam teraz velmi svojho priatela rada nexcem to uponahlat lebo ked sa mame radi budeme spoluna vzdy atak mame cas... i ked ...