Strašný hnus.

Príspevok v téme: Strašný hnus.
goriliazena

vzdala som dufačky a ine sraczky. ako sa naucit zit sama so sebou? neake tipy na prezitie v osamoteni? mam s tym celkom problem, aj ked som vzdy vyhlasovala a samu seba presviedcala ze som nezavisla a asocialna lochneska. nechcem sa citit osamelo, chcem si vystacit sama so sebou. trapne otazky, ale tuna fore to asi poznate najlepsie. ked nic aspon ma polutujte.

Rachel 3

milá gorilia zena,
naučiť sa žiť sama so sebou je úloha neľahká. Aj preto veľa ľudí volí žiť s niekým, kto mu síce veľmi nevyhovuje, ale je to aspon niekto.
Zo svojích skúseností viem, že ak nie si šťastná sama vo svojej spoločnosti, ťažko sa Ti bude kričať šťastím v cudzej.
Ja som mala podobný problém. Neznášala som byť sama so sebou. Vyhľadávala som spoločnosť hocikoho, len aby som nebola so sebou. Potom sa stalo, že som musela odísť do krajiny, kde som nemala nikoho a ani kultúrne nikoho blízkeho. Dlho som s tým zápasila pretože som silný extrovert.
Dnes mám však rada svoju spoločnosť, dokonca ju vyhľadávam.
Exupery napísal jednu veľmi múdru vetu v Malom princovi: "Človek sa na púšti cíti osamelý..." a had mu odvetil: "Človek je osamelý aj medzi ľuďmi."
Tak to ja cítim. S kýmkoľvek som - svojim myšlienkam, pocitom, názorom 100%-ne rozumiem len ja. Preto je potrebné rozumieť si, mať sa rád a vážiť si sama seba...

jan11

Ja uplne suhlasim s beskyd, ano, je to tak, ja s tym stale pocitam, resp. to uz ani nepocitam, lebo by ma porazilo:)

nirv

Vidíš beskyd, ja pomáham nezištne, nič za to nechcem, robím to, lebo ma to baví, a nevsimla som si rapídny prírastok kretenov vo svojom okolí. Ovsem nerozdavam peniaze, ani pozemky, ani autá, ani licencie.

JahO_Odka

Asi máš konflikt s ostatnými, ak chceš žiť sama. Ale možno aj sama so sebou, ak ti nedobre je ani samej :)

beskyd

staci si len uvedomit (pripadne odkukat na inych) kolko ludi vyhladava cloveka ktoremu ide karta a kolko z nich sa otoci chrbtom ked prestane ist karta:) takych pribehov by boli tisice, to len potvrdzuje co som pisal nizsie, jednoducho ked sa lame chlieb a v kritickych situaciach je clovek vzdy sam, ludia pridu ked sa mozu na niecom prizivit.. co vypoveda dost o (ne)zmysle iniciovania kontaktu s nimi len tak zo zdanlivej sympatie:)