40 krat denne ma bombarduje telefonatmi. Zacina hned z rana, ci som sa uz zobudila. Podla nej sa ma vstavat o siedmej, alebo o pol osmej, lebo tak vstava ona.Mam male dieta, ale to spi kludne aj do pol desiatej, v noci sa mi aj 6 krat budi, takze som uplne unavena a rada si pospim, kym spi ono.Podla mojej mamy ma ale poriadna matka vstavat o siestej a kym vstane dieta, ma mat vsetko porobene.Potom pokracuje tym, ze co som varila, ze podla nej neviem varit, a co robim, ked poviem, ze napriklad pozeram telku nezabudne ma zdrbat, ze poriadna matka nema na telku cas...ked je maly chory podla nej je zle davat mu antibiotika, skodia, ma presne nazor na obliekanie, cas vychadzky, proste ma neskutocne depta.Ked si vypnem mobil bombarduje ma smskami, ja uz neviem, ci je chora disevne..mama zije sama, muza nema, ani nikdy nemala.S nikym nevychadza, kazdeho buzeruje, ona je najmudrejsia, vsetci sme falosni, zli a nanic.Da sa s tym nieco robit?
Matka ma depta aj v dospelosti
ja som takuto chuderu mater svoju poslala taaak do peee,ze az,pol roka sa s nou uz nekontaktujem a basta,byvam 100 km od nej a kebyze zacne niekedy,ze sa dakde stretneme nahodne,tak ju fyzicky zneskodnim!!!! liecit sa nechce ale deptat,to jej ide
Aj tak si podľa nej zlá a nanič, tak naco jej dvihas telefón? Si snáď od nej financne závislá ? Alebo prečo? Čo horšie sa ti stane, ak na ňu nebudeš reagovať, hm? Tým ze ju počúvas ju v tom nevhodnom chovani podporujes.
Preco sa nechas takto sekirovat? si uz davno dospela. zmen si cislo, matke nove nedaj a zavolaj jej raz za tyzden z utajeneho cisla s tym, ze ak ta bude buzerovat a komandovat, dlhsi cas sa jej neozves. ludia ti budu srat na hlavu len tolko, kolko si nechas.
Vypni mobil, oznam mame že budeš reagovať iba na podstatne sms a kúp jej psa, nech sa nenudi.
smsky necitaj, telefon nedvihaj a hotovo
urcite to chce ten rozhovor, ale nie len tak z nicoho nic. pis si dennicek, zapisuj si kazdy jej telefonat a o com bol , kazdu jednu komunikaciu s nou ..zaznamenaj si niekolko dni a potom jej to ukaz a spytaj sa: mami, je to normalne?
Mne mama robila podobné výstupy. Začala som chodiť na terapiu a naučila som sa s ňou celkom dobre vychádzať a komunikovať. Niekedy stačí keď ide príbuzný k psychológovi ak ten dotyčný nemá záujem.
dcera444 - samota bohuzial lezie na mozog a zvlast, ak si to dany clovek robi sam svojou povahou a nazormi, to je potom jeden zacarovany bludny kruh. cim viac je sama, tym je frustrovanejsia a horsia na vsetkych okolo a tym sa viac sa jej vsetci strania a je viac sama... a tak dokola.
tak ako pisali predo mnou, pokia nepomoze jasna, slusna, ale razna diskusia, ze si to neprajes, tak zmenit cislo a mamicka nech si hlada obet inde, koho bude buzerovat.
bohuzial si nemyslim, ze na stare kolena sa dokaze zmenit, alebo bude ochotna a pristupna k navsteve psychologa. a ze problem ma, je bez diskusie. ale mozno sa mylim a motyka vystreli :)
Skus uprimny, normalny, slusny rozhovor. Ak nepomoze, tak aj zvysenym hlasom. Ak ani to nepomoze, tak si zmen cislo. S tym, ze jej povies, ze mas svoj zivot, svoj rozum a svoj rezim. A ak by to chcela konecne chapat, ma sa ozvat. Nemozes takto zit, ved sa zblaznis. Este ked mas male dieta doma,mas toho dost aj bez nej.
tvoja mama je istym sposobom chora... nici ti zivot. skus rozhovor totalne narovinu. ak nepomoze tak docasna ignoracia. zas jej daj po case sancu spravat sa normalne... ak bude nepoucena tak zas ignoracia. tvoj zivot je TVOJ nie jej. deti nie su majetok rodicov.