Ahojte.Takze mam problem ....Blizko nechta na prste pocitujem casto bolest/na dotyk/,je horucy,niekedy ako by pulzoval....Je to asi hnis,ale nepamatam ze by som si tam zarezal,max. pri ohrizavany nechtov :) Pouzivam mast Unguentum ichthammoli 10% ale nejako zatial nepomaha a prepichnut som uz skusal ale je to hlboko a to miesto je dost citlive takze to nemalo vyznam....
Divny hnis vnutri prsta pri nechte....Ako sa ho zbavit?
kupim si v reformhause bylinky od marie treben a nalozim ich do 32% cisteho alkoholu a do flase zo skla. denne ich vo flasi pretrepem aj 2x a to takych 4-6 tyzdnov. ked to mas uz biele, pravdepodobne to praskne.
dakujem za rady....cakam a uvidim ako bude v nedulu....davam si kremy a aj obklady....svedske kvapky nemam ale zajtra sa ich pokusim zohnat...zatial som si robil repikove obklady a stale pouzivam ten krem....uz to tak neboli a nepolzuje a zda sa mi akoby ten hnis stupal na vrch kedze vrch miesta trochu stupol a je biely....cez noc si necham masticku a zajtra uvidim...inac Deria ako si robis kvapky???
neviem, kde zijes ale ked uz nechces k tomu doktorovi, kup si v lekarni svedske kvapky a urob si z nich obklad, ktory najlepsie kazde 3 hod. obnovuj. nic lepsie na zapalene, ci zahnisane veci nepoznam. vytiahnu hnis, aj ked je hlboko, dezinfikuju a posobia protizapalovo. dokonca beru bolest. bez nich si uz neviem moju domacnost ani predstavit. ja ich robim sama asi 20 rokov ale z lekarne su tiez celkom fajn.
Tak moze byt aj to ze som si okusoval nechty a zahryzol.....mam masticku na to a zajtra uz framykoin ....nieje tam ziadna cievka ani nic tak radsej nechcem ist k doktorovy pokial nemusim....ako po tom co si ohryzam nechty som to uz mal mensie ale zvacsia mensie a hned po dni praskli....
pokial telo vstrebe/zlikviduje hnisave lozisko samo, je to ten lepsi pripad. ale rozhodne by som sa na to nespoliehal.
pokial je to opat na tom istom mieste ako predtym, budes tam nieco mat urcite, nejake cudzie teleso, ktore vyvolava obrannu reakciu tela a situacia sa bude opakovat neustale, az kym sa telo tohoto "votrelca" nezbavi.
vies problem je ze vobec nieje vidno kde to je....a infekcia to nebude kedze som sa pred tym neporezal alebo nieco podobne.....uz som to raz mal asi pred pol rokom a zmizlo to same po 2 dnoch......nic som si nedaval a proste v horucej vode to akoby zmizlo....
netusim kde si, ale ja som nieco podobne absolvoval v prahe na bulovke. bohuzial, tym ze som tesne predtym stravil 28 hodin v lietadle a na letisku, nemal som moznost to riesit a dosiel som, az bolo fakt neskoro.
dodnes mam ukazovak deformovany, v brusku necitlivost a samotny prst je casto studensi a uplne inak citlivy, ako ostatne. proste - nasledky do konca zivota.
na inciziu ti ani paracetamol dat nemoze, aj keby to bol lekar z uruguaja. pisem o lokalnom anestetiku, lidocain, mesocain a pod.
No na SK by som nemal problem ale tunajsi dokotry su doslova idioty....Urcite by ma dal paracetamol :D davam si nejake maste a ked mam aj framykoin ale vobec ten hnis nevidno....