Pošvový výtok

Príspevok v téme: Pošvový výtok
Karin Mírová

Dobrý deň.
Chcela by som sa poradiť. Mám 17 rokov,a v posledných dňoch objavujem na pošve biely výtok.Je hustejší,bielej farby,často sa sprchujem,aby som sa ho zbavila,cítim svrbenie,som dole celá červená,a čo som si všimla mám to aj na klitorise.Z klitorusu to nejde nijako dole. Prosím vás,nevie mi niekto poradiť?Alebo aspoň povedať čo by to mohlo byť a čo robiť?
Vopred Ďakujem za váš čas.

Slecna A.

yahoo, toto poznam....aj mne to bolo povedane, ze sa to bude opakovat. A zaujimave, ze od toho prveho razu som ju nemala....Ja viem, ze vela zien ju ma z rozlicnych pricin, niektore len zo zlej hygieny, niektore napriklad zo stravy, u niektorych je to nieco vaznejsie. Ale fakt treba davat bacha na to co papame, kazdy jeden den papat probiotika a ta svinucha sa nebude "mnozit" :)
Inak, mne ked doktorka povedala, ze sa musi preliecit aj partner, trosku som sa pousmiala, ale vyskusali sme to. Tiez som mu kupila mycomax, natieral sa mastickou od doktorky a papal to co ja. A fakt to od vtedy u mna uz neprepuklo. Mozno som mala len stastie, ale ak by toto niektorej pomohlo tiez, nech sa inspiruje :)

yahoo

Slecna A. v poriadku, ja sa nejdem hadat.Ved to uz je na nej ci gynde pojde alebo nie.To jej ja zakazat nemozem.A viem ze aj strava pomoze.Lenze bolo mi uz povedane ze kto raz dostal mykozu tak sa mu bude kazdy rok opakovat.Toto mne povedali traja rozny lekary nezavisle od seba. A uz sa jej bohuzial neviem zbavit a asi ani nezbavim.A tiez viem ze je to dost nebezpecne ak to dostane tehotna zena.Ze to vie nejak ublizit tomu plodu.

Ja ked mam mykozu tak s priatelom nesexujeme aby to nedostal,takze aj odporucam chvilkovu pauzu.I ked mi v lekarni povedali ze mozem ale s ochranou.Ale aj tak tych par dni sa da vydrzat :))

Tak Karin je uz len na tebe ako sa rozhodnes.Piseme ti tu dve ohladom rad a skusenosti tak rozhodnut sa musis uz len ty :)
Vela stastia

Slecna A.

yahoo, ja nikde nepisem, ze by sa z mykozy umieralo. Ale od gyndy som dostala kvalitne lieky, plus som zmenila sposob stravovania a mala som mykozu raz za zivot. Takze ak pisem o probiotikach hlavne v strave, viem o com pisem....Tie ti vytvoria take prostredie v tele, vdaka ktoremu sa mykozy nebudu opakovat.
A ja vseobecne nemam moc rada, ked sa niekto nevylieci uplne, len liekmi kupenymi bez lekarskeho predpisu potlaca priznaky...Teraz hovorim vseobecne, nie o tebe.

Karin okrem toho, co ti poradila yahoo, ked uz chces nieco fakt silne, kup si este Mycomax...Drahe, ale ucinne a vhodne aj pre partnera, ak ho mas.

yahoo

Slecna A. ja som s tymto uz bola na gynde a povedala mi nech si kupim take a take cipky.Je to jednoducho bez predpisu a lekarnik vie tiez poradit. Mne cipky boli dost neprijemne a dlho trvalo dokym ma vyliecili.Az mi raz v lekarni jedna lekarnicka poradila tieto tabletky ako som uz pisala,ze su lepsie ako cipky.Ani neviem ci na mykozu su aj lieky na predpis ked sa to da liecit uplne obycajne.Zvycajne si zeny na to veci kupuju same bez toho aby isli na gyndu.Toto nie je choroba z ktorej sa umiera :DDD a niekedy je uplne zbytocne stravit cas v cakarni u lekara a trpiet tam.Namiesto toho som uz davno mohla mat jednu tabletku v sebe a co to taku ulavu :))
Ale tak je to kazdeho vec ako bude konat.Ja s tymto uz nechodim k lekarke kedze som prvykrat uz bola a povedala ze si mozem aj sama na to nieco kupit a nemusim k nej ist.

Slecna A.

Ano, je to len mykoza, ale urcite by som si nekupovala tabletky bez predpisu. Mala by si ist ku gynekologicke. Ak teda nemozes pomoz si ako vies...Hlavne sa nesprchuj prehnane, lebo si len skodis. Ziadny sprchovy gel a ani mydlo nepouzivaj tam dole. Najlepsie cista voda, ak ti to nestaci, tak specialne gely na INTIMNU hygienu (to by mohli mat aj mimo SR). Z prirodnych veci by ti najviac pomohlo, keby si zvysila prijem probiotik, ktore su napriklad v bryndzi, tvarohu, acidku...vyhybaj sa na isty cas sladkemu. Ak nemas ani k tymto veciam pristup v lekarni budu urcite mat probiotika v tabletkach....

yahoo

Karin na tie tabletky netreba predpis.Je to volnopredajny liek a vola sa Gynocaps.Ja toto uzivam vzdy a vzdy mi to zatial zabralo.Ja uz toto mavam pravidelne kazdy rok tak viem co pohama.Teda aspon mne.Vyskusaj,tu u nas stoja 7,71 eur.Kupovala som ich pred dvoma tyzdnami.
Dufam ze ti to pomoze lebo je to dost neprijemne, ja viem :)

Karin Mírová

Ahoj Yahoo,nepotrebujem na to predpis ak pôjdem do lekárne? Som mimo SR,nemám kde vyhľadať takto lekára,dá sa to aj bez toho ?

yahoo

Ahoj Karin, kedze pises ze mas biely vytok(urcite bez zapachu), svrbi ta to a mas to tam cervene a podrazdene tak je dost mozne ze mas kvasinky- mykozu. Moze ti to potvrdit jedine tvoj lekar ale kedze ja mavam taketo kazdy rok tak viem ze to mam kvasinky.Vzdy si kupim tabletky na sedem dni a potom ma to prejde uplne.
Takze kludne to mozu byt tie kvasinky.Mala by si ist do lekarne a nieco si na to kupit lebo inak to same od seba neprejde.