Chcela by som Vás poprosiť o radu alebo odporučenie na nejakého dobrého kresťanského psychológa/čku v Nitrianskom kraji, nakoľko mám problémy s 15 ročným synom. Prejavila sa u ňho závislosť na počítačových hrách (zhoršenie známok v škole, agresivita, nezáujem o nič iné ako počítač).
Ďakujem
Závislosť na počítačových hrách
Len pozor na to, aby po zakazani pocitaca nezacal chodievak ku kamaratom alebo do herni, aj taky pripad poznam. Kazdopadne vsak suhlasim s predchadzajucimi prispevkami.
Netreba hned psychologa, mozno by bol aj zbytocny, ak syn nebude chciet spolupracovat. Trocha tvrdsiu ruku nanho.
Ja som za mlada mala povoleny pocitac na maximalne 1 az 2 hodiny denne s tym, ze jeden den v tyzdni mal byt uplne bez neho. Vtedy sa mi to sice nepacilo, ale teraz vidim, ze to bolo uzitocne, nakolko som nemala cas robit hluposti. Nasla som si kopu inych zalub. Uplatnite nieco podobne u syna-ako pise Magy-pocitac za odmenu, nie ako hlavnu napln casu.
jedine ty ako rodic mas pravo a povinnost svoje dieta vychovavat. pocitac a pocitacove hry maju byt odmena za dobre vykonanu pracu/cinnost. nie jeho najvacsi zmysel zivota. psychologa skor potrebujete vy ako rodicia, aby vam vysvetlil, ako sa vychovavaju deti, zo znamena zodpovednost a ferovost v jednani, autorita, dohody, planovanie cinnosti atd.
napokon... ako rodic mozes zriesit rodicovsky zamok na pocitac a prostrednictvom neho kontrolovat co robi, kedy robi atd. vsetko sa da nastavit. aj to, kedy ho ten pocitac pusti hrat sa hru, na internet atd.
To chceš riešiť hneď s lekármi? Vyplieskať ho a zobrať mu monitor a nech sa potom hrajká s...