Ahojte, potrebovala by som poradiť. Mám 44 rokov a už 5 rokov beriem antikoncepciu Novynette. Beriem ju hlavne kvoli tomu, že som mala vždy veľmi silnú a dlhu menštruáciu a vďaka HAK sa mi všetko upravilo a v tomto ohľade som spokojná. No pred pol rokom sa mi začalo po rokoch opäť objavovať akné. Trpela som tým do asi 29 rokov, potom som mala pokoj. Išla som ku kožnej, predpísala antibiotiká a krém a povedala, že je to antikoncepciou. Vraj sú také čo sú prospešné na pleť a také čo nie. A Novynette prespešná nie je. Vraj keby som požiadala o zmenu HAK sa pleť upraví.
A tu je problém, že mám už 44 rokov. Mám ju zmeniť ? A ak áno za akú ? Viem, že najlepšie poradí gynekologička ale skúšam radu najprv tu. Neviem čo mám robiť.
Ja sa nechcem chváliť, ale som moderná, dobre vyzerajúca žena. ( detičky nemám, lebo som nemala žial šťastie na dobrého stáleho partnera )A s akné bojujem takmer celý život. A keďže pracujem v oblasti, kde sa vyžaduje bezchybný vzhľad chcela by som aj dobre vyzerať. No nechcem si ublížiť čo sa týka ženských vecí.
ďakujem krásne za rady.
Akné v 44 rokoch a HAK
ak už tak o "svinstvách" hovoríme, mne ženská sama povedela, že HAK len utlmí akné, ale ak sa ho chcem zbaviť na trvalo, tak mám brať Roaccutane.
Tak som sa rozhodla a beriem ho, ja viem, teraz mi nehovorte, že je to humus na n-tú, ale mne naozaj nič iné nepomohlo, som na diétach kvôli pleti už roky, zmenila som úplne životný štýl, ale nepomohlo mi nič, uvidíme či ten roaccutane pomôže, už vidno nejaké zmeny, ale ide to pomaly
Wanda sa nepýtala na to, či HAK brať, alebo nie. Pýtala sa, že aký typ hormonálok je dobrý na akné.
Takže Wanda, je to Diane 35,alebo Chloé. Ja mám osobné skúsenosti s tou druhou z možností. Ale vysadila som. Radšej :)
Podla mňa je každá hak svinstvo. Prestaň ju brať, precisti si organizmus, daj si spraviť vsetky možné vyšetrenia, lebo hak iba potláča prejavy akné. Ak sa ti take riesenie nepáči, existuje silny liek na akné Roaccutane, berie sa sucasne s antikou, počas brania nesmieš otehotnieť.