AD - skutočne pomáhajú? Alebo to je len marketingový ťah?

holubienka3

Suhlasim s -rr,dusevna bolest je ovela horsia ako fyzicka.Kto to nezazil,nevie pochopit cloveka trpiaceho pocitmi strachu a uzkosti.Vsetko je v hlave,ale ako si to nastavit na spravny program,je ovela tazien ako sa zda.Je lahke jest tabletky,ktore utlmia,ale problem nevyriesia.Vsetko su to navykove latky,ale co cloveku ostava ine,ked musi normalne fungova?

Trucks

Musím súhlasiť s doubledog.
Vyskúšal som viacero liekov a nie každý liek mal správny účinok. Boli aj také, že sa mi nedalo cikať na WC aj keď som čo robil. Prípadne pri veľkej potrebe mi išla krv, extrémna ospalosť keď som prespal väčšinu dňa, rýchle priberanie na váhe a podobne. Vždy vymeníme a skúsime iný liek. Nádherná liečba...

doubledog

k tomu pojmu "chemia v mozgu" jeden kriticky koment

klasicka medicina sa casto pysi tym, ze je zalozena na dokazoch a objektivnych datach.

to ale nie je pravda.

robia sa niekedy chemicke testy konkretneho mozgu?
stretli ste sa s tym, ze vam psychiater odmeral pomer neurotransmiterov v mozgu a na zaklade merania stanovil prislusny liek?

robi sa to naopak, tie lieky na ludoch proste skusaju, lebo zabrali v podobnych pripadoch v minulosti.
v podstate sa to robi amaterskym a sarlatanskym sposobom (tu mate toto, vyskusajte, ked nesadnu, tak nasadime iny)

Rost

AD problem same o sebe nevyriesia ale v nutnych -tazkych pripadoch ich treba na podporu a navodenie "pracovnych podmienok" na dalsie zotavovanie , ibaze tych priapdov je ozaj iba zlomok takze treba nad tym aj rozmyslat kym to zacnes brat,psychiatrom je to jedno ci ich budes alebo nebudes brat oni tvoj zivot riesit nebudu, takisto ich nezaujima co s tebou bude ak lieky brat prestanes a dokedy ich budes brat ci pol roka alebo cely zivot.Jednoducho prides si po lieky nieco ti napisu a maju odrobene , teda aspon vacsina a mozu ist pozerat televizor domov.Poskusaj hlavne alternativne terapie - psycholog ,arte ,volnopredajne lieky ak to nezaberie potom rozmyslaj az o psychiatrovi a urcite doporucujem kazdemu postupovat takto aj ked mozno sa niektori(aj odbornici) budu hadzat o zem ze na vsetky terapie treba mat nasadene AD...

Trucks

AD určite pomáhajú, aj keď to podľa mňa nie je vôbec riešenie problému, ale len jeho utlmenie.
Užíval som AD približne 3 roky a teraz som konečne asi 2 roky bez nich. Rozhodne sa cítim lepšie. S AD som bol utlmený, stále ospalý, neaktívny a pribrzdený (rozumovo).
Teraz som konečne fit, normálne pracujem, normálne chodím mestom, ľudia mi nerobia problém. Chudnem (-16kg) a ospalosť sa vytratila - robím v nepretržitej prevádzke.
Najlepším liekom na depresie je vyrozprávať sa niekomu dobrému, komu veríme a kto nás podrží a pomôže nám.

_rr

suhlasim s kabel, ak ma niekto tazku depresiu je rad ze mu AD pomozu ako tak prezivat a neriesi vedlajsie ucinky, trpim na deprsiu viac ako 10 rokov a viem o com to je, podla mna dusevna bolest je omnoho neznesitelnejsia ako fyzicka bolest, tak ako sa clovek citi je v rukach mozgu a ked je ten v bolestiach boli cely clovek, aj infarkt srdca ma na svedomi mozog, teda psychika cloveka