Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Doplnanie jodu

Príspevok v téme: Doplnanie jodu
AdamKrt

Zaujimalo by ma, akymi vsetkymi moznymi sposobmi sa da doplnat jod do organizmu. Hlavne lacnejsie alternativy, lebo predrazenych je tu dost.

Niekde som cital, ze si ludia kupuju a uzivaju kvapky LUGOL, ktore su vsak urcene na dezinfekciu. Obsahuje to 2 druhy jodu, z toho vsak jeden je toxickejsi.

Aka davka je vhodna pre cloveka ?

Uzival som KELP, ale zda sa mi, ze asi obsahuje malo jodu. Znamy mi odporucal zase JODIS, skusam ho, ale pripada mi to ako cista voda.

Ako si ucinne a bezpecne /bezpecne pre seba i penazenku :D ... /, doplnat jodu ?

AdamKrt

doubledog:

tiez som si ho kupil, ale neviem, ci je to take ucinne. Podla toho, co som sa dival, tak napr. tableta KLEPU od Jamiesonu, obsahuje 650 mcg jodu.

Davka jodisu, t.j. cajova lyzicka obsahuje iba 80mcg.

Pytal som sa chorlavejsieho kamarata, co to uziva, vraj uzival Kelp a necitil zmenu.Uziva Jodis a citi sa vraj lepsie.

Co je ale divne, pretoze to ma podstatne mendsiu davku ako Kelp od Jamiesonu.

Pozorujes nejake zlepsenia ? Uzival si aj nieco ine na doplnenie jodu ?

AdamKrt

Chapem, ze nanesenie jodovej tinktury sa da urobit na pokozku. Otazka je, co to vsak pri dlhodobom pouzivani urobi s pokozkou, kde sa to aplikuje ?

Je tam vysoka pravdepodobnost, ze sa narusi struktura pokozky, vyschne popraska, alebo bude mat clovek suchu kozu, ekzem z toho...

Co ten Lugol ? Cital som, ak som to dobre pochopil, ze ludia tie kvapky uzivaju oralne... Ci sa to ma tiez dat cez pokozku ?

Aka je pokozka u Teba tam, kde to dlhodobo natieras ? Ako dlho to takto uzivas ?

RNG

KJ je kalium iodatum=jodid draselny. Moje jodove tinktury z beznych obchodov(USA) maju na sebe tycinky na namocenie a aplikaciu a tie namacam a otieram o kozu.
Mozno by bol dobry aj maly stetec a mnozstvo posudzujem najma podla velkosti flaku, tj nie je to priam presne. Povodne som ro skusal zistit kvapatkom kolko kvapiek urobi tak velku skvrnu po rozotreti. Teraz idem len od oka(teda ked nezabudnem...) takze uvedene "2 krat" do tyzdna sa cato stane aj ovela menej, ale je to v kazdom pripade podstatne viac, nez zastarala a uz vtedy nespravne urcena davka jodu na den z roku 1948 a ktorej sa lekari az na vynimky dodnes krcovite a spiatocnicky drzia, ktora hovori ODD(odporucena denna davka, ktora sa udajna nema prekracovat) na jod len mizernych 150 mikrogramov.

AdamKrt

rng - Co je to KJ ? Pod akym nazvom sa predava ta tinktura, alebo ju musia namiesat ?

Cize 2x do tyzdna si to davas pod pazuchu ? Nemas problem s pokozkou ? Pretoze ten roztok by mohol sposobit kozny problem, nie ?

Ako to davkujes, kvapatkom 10 kvapiek ? To davas na vatu, ci nejak si nakvapkas na pazuchu priamo ? Vata by absorbovala toho dost a na pazuchu by slo minimum.

Neviem si dost predstavit nejaky normalny sposob aplikacie s presnym davkovanim.

RNG

Ja pouzivam staru lacnu jodovu tinkturu s 2% jodu a 2.5% KJ a natieram si ju pod pazuchu, skvrna asi velkosti dlane.To sa rozna zhruba 10 kvapkam tj 20 mg jodu kombinovane=dost na 3-4 dni pre mna.
Jod sa po prieniku kozou okamzite naviaze v podkoznej tukovej vrstve na nenasytene tuky a tak zostava dost dlhodobo v tele. Z KJ sa tiez mala cast naviaze rozne, ale KJ ako mala molekula pomerne rychlo z tela vypadne cez ladvinyViac o tom najdes cez Google.sk pod rng jod.